Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Ki szül augusztusban?

Ki szül augusztusban?

Figyelt kérdés

Tudom, vannak erre csoportok F.cebook-on, de én nem vagyok F.cebook-on és nem is szeretnék. Viszont jó lenne azt érezni, hogy nem vagyok egyedül 😂 Persze, tudom, hogy nem, rengetegen vagyunk, de értitek, a környezetemben nyilván senki.

Írnátok pár szót magatokról? Hányadik baba? Mióta vártok rá? Tudjátok már a nemét?

márc. 3. 10:48
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯
 71/186 anonim ***** válasza:

Sziasztok! 😊

Teljesen új vagyok itt. Jelenleg a 29.dik terhességi hétben járunk, kisfiút várunk és augusztus 22.-e a terminus. Valahol egy kis támogatásért is jöttem sorstársaktól mert eléggé elkeseredtem. Ez a második terhességem, az első viszonylag problémamentesen zajlott. Sajnos kiderült, hogy a belső méhszájat érinti a placenta és emiatt többféle gyógyszert is kiírt az orvosom. A héten többször barnáztam és sajnos úgy tűnik székrekedésem van, ez eddig egyébként nem volt egyértelmű. Pénteken kicsit erőlködtem székelés közben és kicsit barnáztam de ez utána teljesen eltűnt. Az orvosommal egyeztetve bementem a területileg illetékes kórházba ami borzasztó volt. A szülőszobán a rezidens orvos azt se tudta hol van, teljesen szét volt esve. Megvizsgált és azt mondta felpuhult a méhszáj de teljesen zárt, a méhnyak 30 mm,viszont 9 héttel ezelőtt 36 mm volt tehát rövidült. Visszanézte a leleteimet és azt mondta lehet bent kell tartson, menjek el CTG-re. Közben egyeztetett a saját orvosommal aki egyébként szakorvos és nagyon népszerű a kismamák közt. Ő nem javasolta az osztályos felvételemet, nyilván tapasztaltabb és jobban is bízom benne. Megjelent az ügyeletvezető aki rám se nézett, meg se vizsgált és közölte a rezidenssel, hogy jó akkor vegyenek fel. Ebbe bele is mentem de panaszom nem volt semmi már, illetve jelezték is, hogy semmit sem adnak nekem csak bent tartanak. Végül visszautasítottam mivel itthon is tudok feküdni, emiatt nem kell egy ágyat foglaljak bent. Mire a rezidens teljesen kiborult, elkezdett velem undorítóan beszélni. Kioktatott a magzati halálozásról is.... Közben 2 perc alatt 5x kérdezte meg, hogy mi a vércsoportom és minden rendben volt-e az ultrahangok során. Abszolút nem volt felkészült és az ügyeletvezető rám se bagózott. Sokkal jobban bíztam a saját orvosom véleményében aki egyébként szintén ebben a kórházban dolgozik, mint egy olyanéban aki a nevemet elfelejti 1 perc alatt. Ezután beszéltem telefonon az orvosommal és el is küldtem neki az ambulánslapomat. Azt mondta nyugodjak meg, ő nem gondolja, hogy emiatt bent kellett volna maradjak és csak rá hallgassak. Nekem ez akkora trauma volt, hogy hazaértem és sírtam. Velem így soha senki sem beszélt pedig én is szakmabeli vagyok mint ő.

jún. 9. 18:06
 72/186 A kérdező kommentje:
Hogy vagytok lányok? Ugye, még mindenki egyben?😉
jún. 12. 14:04
 73/186 anonim ***** válasza:

Mai nap kurtak fel az agyam rendesen. Allami egeszsegugy, 10:30 idopont. Kicsit hamarabb mentunk a ferjemmel, remeltuk hatha hamarabb vegzunk. Hat nem..gyanus volt, hogy a joval utanam erkezo kismamak is hamarabb jutottak be (sorszam alapjan hivtak be oket) viszont senkitol nem kertek kiskonyvet, holott az assszisztens tobbszor kijott-bement. 12:15-kor (!!!) jott ki az asszisztens kiskonyvet kerni, mondta, hogy azt javasolja, menjunk vissza holnap, mert van egy kis csuszas. Csodalatos.🥲

Mi a jo istenert kell idopontot kerni, ha soha nem hivnak be idoben? A 20 hetesen 4 orat (nem, nem irtam el) vartunk, vegul sorra jutottunk de nem latszott rendesen a kisasszony laba es masnap is vissza kellett menni, masnap csak 1 orat vartunk. Egyszeruen keserves a helyzet.

jún. 12. 15:06
 74/186 anonim ***** válasza:

Én éppen ezért kezdtem első babával magánba járni. Munka mellett én nem akartam minden vizsgálat miatt egy nap szabit kivenni. Így viszont kifizettem, ja... de legalább nem kaptam agyf*szt. A végén a ctg-ket így sem úsztam meg, akkor is az agyamra ment, hogy napi 4 órás program egy 15 perces vizsgálat, de legalább már ráértem, táppénzen voltam.

Most a másodiknál már be sem próbálkoztam az sztk-val, egy 2 éves mellett sincs időm órákig ott ülni.

Nagyon szomorú amúgy ez a helyzet, arról nem is beszélve, hogy nálunk az sztk kb. totál futószalag, szóval mégcsak azt sem érzem, hogy jó kezekben lennénk. Darab-darab.

jún. 12. 15:39
 75/186 A kérdező kommentje:
Én államiba járok, de ahol nem muszáj időpontot kérni, oda nem szoktam, mert régen kipróbáltam. Ugyanannyit kell várni időponttal, mint anélkül. Tök mindegy. Viszont covid óta nálunk kong az SZTK az ürességtől. Szerintem feladták az emberekek, hogy oda menjenek. Alig van orvos, az is csak hébe-hóba rendel. Terhesgondozásra is oda járok, időponttal. Na, nehogy azt higgyétek, hogy azért, mert alig van páciens könnyű bejutni. Én nagyon paragép vagyok még most is, de az elején főleg. Egyszer ott ültem már úgy fél órája, szétparáztam magam, majd kijött az asszisztens és kedvesen közölte, ne haragudjunk, nem tudja, mikor tudják folytatni, mert mentőre várnak🤦🏽‍♀️Na, ez kellett még az én hangulatomnak, azt hittem ott ájulok el.
jún. 12. 16:41
 76/186 anonim ***** válasza:

Nyugi kismamák!

Lesz ez sajnos rosszabb is!

Nem kell ezen parázni..

Mások is át mennek ezen.

39 hetesen fél napot ültem ott.

Azért az nem épp olyan mint 20 hetesen....

De ez még tök jó dolog!

Mi lesz a szüléskor? Mire számíthattok államiban?

Elmondom!

Otthagynak!!!

Nem kedvesek!

A csecsemősök is szemtelenek és nem épp segítő készek!! Erre érdemes előre felkészülni lelkileg!

Én sírva vittem friss császárosan a 4,20kg babát ölbe a csecsemő osztályra hogy ordít a gyerek,nincs több tejem,vissza küldtek és semmit nem adtak a gyereknek.

Nagyon rossz volt az ott eltöltött 4 nap.

Sajnos ez ilyen..

Aki teheti menjen magánba.

jún. 13. 10:40
 77/186 A kérdező kommentje:
#76! Engem a várakozás nem zavar. Eddig is mindig azért mentem időpont nélkül, mert akkor akkor megyek, amikor rohadtul ráérek. Időponttal ugyanúgy azt hiszik, hogy rohadtul ráérek, pedig nem.
jún. 13. 10:54
 78/186 anonim ***** válasza:
Nem a várakozásra értettem hanem az egészségügyi szolgáltatások minőségére
jún. 13. 12:22
 79/186 anonim ***** válasza:

74-es vagyok.

Hát nem is véletlen sajnos, hogy a második szülésemet magánkórházban tervezem. Az első államiban volt. Kétségbeejtő az eü helyzete sajnos.

jún. 13. 13:09
 80/186 A kérdező kommentje:
Az tény, hogy egy fos az állami eü., de a személyzet hozzáállasában nem jelenteném ki ilyen egyértelműen. A legdurvább megaláztatást, bunkózást államiban éltem át, de a legnagyobb kedvességet is. Jártam olyan magánban is, hogy a "szolgáltatás" államiban is gyenge lett volna. Pl.: terhességem elején többször voltam magánlaborban(megvolt rá az okom). Még beszólt a csaj,hogy minek megyek ennyit. Mi köze hozzá? Húzta a száját azért is, mert megkértem, hogy döntse meg kicsit a széket, mert el fogok ájulni. Ehhez képest nálunk az államiban alapból ágyon veszik, ha szólsz.
jún. 13. 21:11
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!