Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Honnan tudjam, hogy él még a...

Honnan tudjam, hogy él még a babám?

Figyelt kérdés

Légyszi, ne nézzetek hülyének. Tudom, volt már egy csomó ilyen kérdés, olvastam, de nem lettem okosabb.

Szóval utoljára 9 hetesen látott orvos, akkor még minden rendben volt. Az 1.genetikaiig viszont még több, mint 1 hét van. A kettő között 4 hét telik el. Nem igazán voltak tüneteim soha, de mostmár végképp semmi. Napok óta már a mellem se fáj, pedig egy csomó progit szedek. Legalább attól illene.

Egyszerűen nem tudok megnyugodni. Vettem dopplert, de semmi. Szerintem nem találtam meg.

Ha van itt olyan, aki szintén paragép volt, mit csinált? Elmentetek közte orvoshoz vagy kibírtátok? Rendben volt, vagy jó volt a megérzés? (Volt már vetélésem.)

#para #tünetmentesség #tünetek megszűnése #11hetes terhesség
febr. 3. 11:36
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/73 anonim ***** válasza:
100%
Én olyan voltam mint a kérdező a 12. heti genetikai uh-ig (mondjuk lombik baba volt, véreztem is és 7 hetesen petefészek-csavarodással SOS műtöttek) De utána semmi nem jött be a jóslatodból. Semmi para nem volt a végéig már. Sőt az elmúlt 4 évben amióta a gyerekem megszületett meg nem mondanád hogy paráztam az elején, és hetente jártam uh-ra az első genetikai uh-ig
febr. 4. 14:46
 42/73 anonim ***** válasza:
100%

Én is ugyanúgy voltam, mint a 41-es, volt kis vérzésem nekem is 7. hét körül 2x is, covidot is pont elkaptam (előtte meg ugye a missed ab, ami miatt már mindentől frászt kaptam amúgy is), az első genetikai UH-ig tiszta para voltam, de onnantól, hogy láttam a nagy monitoron, valahogy szétáradt rajtam a nyugalom.

Egy minimális egészséges izgalom persze maradt, de azt már lazán elviseltem, onnantól igazi sugárzóan boldog kismama lettem :)

febr. 4. 15:02
 43/73 A kérdező kommentje:

Hihetetlen, hogy mennyi jós van itt és egyik se tudja megmondani, hogy mi van a gyerekemmel, csak azt, hogy én min fogok aggódni hónapok múlva🤣

Nem, nem fogok kitalálni semmit. Mint azt már kb.50x leírtam a paráim alapja, hogy hetek óta nem tapasztalhattam életjelenséget a gyereknél, illetve a még magas vetélési kockázat. Tekintve, hogy 2 rúgás között ritkán telnek el hetek, illetve a vetélés se lesz többet olyan magas, mint 9-10 hetesen volt, a fentiek egyike se fog fent állni. De hogy tovább borzoljam a kedélyeket, az első 2 genetikai között is el fogok menni még egy uh.-ra😉 Sőt, később egy babamozira is, ha eljutunk odáig. Pusztán szórakozasból🤪

febr. 4. 15:03
 44/73 anonim ***** válasza:
56%

Én magánba jártam terhesgondozásra, 4 hetente nézett rám a kötelezőkön kívül. Nem volt semmi extra, csak gyors csekkolás, hogy minden rendben van-e, nem babamozi volt, max egy percig tartott.

7hetesen covidos lettem, 8 hetesen véreztem, 15 hetesen 2,5centi méhnyakat vágtak ki rossz citológia miatt, 24. hétig a méhlepény a méhszájon volt.

9 hetesen megtaláltam a szívhangot, attól kezdve heti 1-2 alkalommal ráhallgattam, amíg nem éreztem magzatmozgást.

febr. 4. 15:25
 45/73 anonim ***** válasza:
22%
Te nagyon kész vagy.
febr. 4. 15:43
 46/73 anonim ***** válasza:
13%

Valószínűsíthető, hogy nincs összefüggés az 1990 előtt használt, 94 mW/cm2 dózisú, várandósság alatti ultrahangvizsgálat, és a gyermekkori rákbetegség, az alacsony születési súly, a gyermekkori fejlődés kóros volta, valamint a gyermekkori idegrendszeri fejlődés között.[8]

A 2002 óta engedélyezett 720 mW/cm2 ultrahangvizsgálat négyszer nagyobb dózisú, mint amiket teszteltek.[9]

A manapság használt ultrahang dózist epidemiológiailag soha nem tesztelték.[10]

Az első trimeszterben a magzat nagyon érzékeny a károsító behatásokra. Az ultrahang hőt képez, ami magzatkárosító hatású lehet.

Fókuszált ultrahang jelenleg vesekövek, méhi fibróma, agydaganat, kisebb gerincvelői elváltozások szétrombolására használatos. További információk: Yoav Medan Ultrasound surgery Healing without cuts (Ultrahang sebészet, vágás nélküli gyógyulás).

Az ultrahangvizsgálatot végző szakemberek általában szegényes tudással rendelkeznek az ultrahang hő- és mechanikai hatásairól.[11]

JÓ SZÓRAKOZÁST!! :) Reméljük azért majd felnősz és a gyereked érdekét fogod nézni a későbbiekben!! :)

febr. 4. 15:50
 47/73 A kérdező kommentje:
#46! Te ugyanaz vagy, aki más kérdéseknél a progreszteron káros hatásairól szoktál kiselőadást tartani? Ha igen, akkor ideje lenne mostmár ellátogatnod a nőgyógyászokhoz. Kapd el a grabancukat!🤣
febr. 4. 15:58
 48/73 anonim ***** válasza:
45%

Még olvasni is rossz azt a rengeteg negatív gondolatot ami a fejedben kavarog. Mi lenne ha egyszer valaminek tudnál örülni? Lehet nem véletlen nem sikerült ilyen idős korodig a baba, mert magad sem hiszed még most sem. Ott van benned és te a statisztikákat bújod, hogy épp hány százalék az esélye hogy halott legyen. Valaki a kornyezetedben már észhez téríthetne. Azt pedig ne hidd, hogy az első genetikai után megnyugszol. Utána majd tovább szövögeted a balsorsodat, hogy biztosan 2 feje van, csak nem vették észre vagy lyukas a szíve, vagy nyitott gerince van. És ezt honnan tudom? Mert ilyen vagy. Mert normális ember nem.igy viselkedik az első trimeszterben, hanem boldog hogy terhes és nem készíti ki a babát már születése előtt idegileg. Aztán majd ha megszületik és ejjel nappal ordít, gondolj csak arra, hogy 9 hónapon át tiszta stressz volt szegény. Ha reggeltől estig hánynál akkor úgyis azzal lenne bajod!

Mondanám hogy állj pozitívabban a dolgokhoz, de szerintem képtelen vagy rá.

febr. 4. 21:32
 49/73 A kérdező kommentje:

#48!Lehet, hogy pár hétig kicsit jobban aggódom, mint az átlag, de ez legalább elmúlik😁 Nem leszek olyan mindentudó, gonosz kis hisztigép, mint egyesek, ami viszont örökké tart.

Figyelj már, ha már ilyen szuperül látod a jövőt, megírnád a jövőheti lottó számokat? Bár, valószínűleg nem sokra megyek vele, ha úgy jön be, mint a többi tipped. Képzeld, már most megnyugodtam, attól, hogy egy hozzáértő meghallgatta a felvételt és felismerte a babám szívhangját.

További jó kárörvendést!🤪

febr. 4. 22:15
 50/73 anonim ***** válasza:
13%
Szerintem csak azért mondta a "hozzáértő" ismerősöd, hogy megtalálta a szívhangot, hogy fejezd már be ezt a hisztit... gondolom kikészítetted már a környezeted ezzel az egésszel, meg ki is fogod még sokminden mással.
febr. 5. 07:40
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!