Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Honnan tudjam, hogy jól van a...

Honnan tudjam, hogy jól van a babám?

Figyelt kérdés
Annyira szeretnénk a párommal, még a fényképét is kiragasztottuk a hűtőre. Ha itthon vagyok táppénzen akkor nem lesz semmi baj ugye? Most voltunk pénteken uhn 36 mmes a csöppség. 28án lesz a 12 hetes uh. Még nem nagy a hasam, nincsenek tüneteim, és nem érzem őt. Illetve néha mintha nyomást éreznék a hasamban, de ennyi. Szerintem ez csak azzal jár, hogy növekszik. Mit tehetnék annak érdekében, hogy egészségesen növekedjen és életben maradjon továbbra is?
2016. okt. 17. 19:27
 1/9 anonim ***** válasza:
100%
Nem kell táppénzen lenni, ha nincs semmi bajod, nem ezen múlik. Rajtad extrém eseteket leszámítva SEMMI nem múlik. Bizakodni kell, és várni szeretettel, ennyit tehetsz.
2016. okt. 17. 19:31
 2/9 anonim ***** válasza:
83%

Ha nem vérzel és nem görcsölsz, akkor az már nagyon jó jel.

Szóval igazából sehonnan nem lehet tudni. De bízni kell, hogy minden rendben lesz.

Amúgy nyilván nem kell ágynak esni azért, mert valaki kismama, csak a nagyon nehéz fizikai dolgokat kell kerülni, illetve azokat a dolgokat, amiket nem tudsz csinálni. Egészségesen táplálkozni, ha szükséges, vitamint szedni.

2016. okt. 17. 19:44
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Én ugyanezen parázok... 12 hetes uh megnyugtatott vagy 2 napra, hogy minden ok, de hogy hogyan fogom kibírni a következő uh-ig azt nem tudom 😊 Nem érzek semmit, a fogínyvérzésen kívül(amit már kezelek) semmi bajom. Így bízok a legjobbakban,nem olvasok rémsztorikat,beszélek a kicsihez. Valahogy csak kibírom,de el nem tudom képzelni régen ezt hogyan viselték,mikor uh sem volt...
2016. okt. 17. 20:25
 4/9 A kérdező kommentje:
Táppénzen vagyok mert a munkahelyem nem engedi, hogy dolgozzak. Monoton, éjszaka is menni kell, kosz, por, vegyszerek vannak ott. Eljöttem, amikor megtudtam, hogy terhes vagyok. A babám élete fontosabb, mint az a 20 ezer forint különbség.
2016. okt. 17. 20:37
 5/9 anonim ***** válasza:
100%
Én is táppénzen vagyok első perctől,ugyanilyen a munkahelyem. Nálunk a cég nem is engedi,hogy kismamák dolgozzanak. Én is megkaptam már párszor,hogy táppénzcsaló meg lusta vagyok, de nem érdekel. Nálunk minden kismamát elküldenek táppénzre.
2016. okt. 17. 20:48
 6/9 anonim ***** válasza:
89%

Kerdezo es 5os valaszolo. Ha a munkahely nem tud olyan munkat felajanlani vagy biztositani, amit kismama is elvegezhet, akkor nem tappenzre kell menni. Ilyenkor a munkaltatonak a TELJES fizetest fizetnie kell. Mondjuk ok nyilvan jobban jarnak, ha csak a tappenzt kell fizetni, mert az kevesebb. Csak gondoltam mondom, hogy tudjatok. A tappenz az azoknak van, akiknek az egeszsegi allapota nem engedi, hogy dolgozzanak. De nalatok nem ez a helyzet, a teljes fizeteseteket kellene kapnotok.

Amugy a kerdesre valaszolva: sajnos semmit sem tudunk tenni a babankert. Remenykedunk, bizakodunk, keruljuk a drogokat meg az alkoholt meg nyilvan nem ilyenkor kell az embernek mondjuk belekezdeni a sulyemelo karrierbe. De ezen kivul nem igazan rajtunk mulik.

2016. okt. 17. 21:07
 7/9 anonim ***** válasza:
Pozitív hozzáállás és egészséges életmód! Ennél többet egy kismama nem tehet! Boldog babavárást kívánok!
2016. okt. 18. 07:02
 8/9 A kérdező kommentje:
Hát nekem sajnos egyik sem vált volna be. Már eleve ott bukta, hogy 12 órázni kell és éjszaka is menni. Azt olvastam valahol, hogy törvény tiltja azt, hogy kismamák éjszakás műszakot vállaljanak. Annak pedig semmi értelme, ha csak nappal megyek be. Ráadásul amikor mondtam a sorvezetőimnek, hogy terhes vagyok, azt mondták, hogy nem kivételezhetnek velem, menjek el táppénzre! Tudniillik, egyik sorról átkérettem magam a másikra, mert még június 20án befulladtam, elvitt a mentő stb utána folyamatos pánikrohamaim voltak ott és nem tudtam végezni a munkám rendesen. Átkerültem, nem sokkal később terhes lettem, igazából már augusztus közepén megfogantam, de csak szeptember 20án értesültem róla. Akkor szóltam Sz-nek, hogy terhes vagyok, mert sokszor elaludtam, fáradékony voltam, ugye ezek is terhes tünetek. Mondta, hogy menjek el nődokihoz, és a céghez, amelyiknél vagyok, ők majd átvesznek terhes állományba. 7ig dolgoztam, ugyanis hiába szóltam, hogy terhes vagyok, egy 2*12 órás alkalommal mikor nem dolgoztunk, mindenkit átpakoltak máshová. Kértem Sz-t, hogy ne rakjon át oda ahonnan jöttem, mert nekem ott nem jó. Se fizikailag, se lelkileg ráadásul az egyik csaj is elkezdett kötekedni. Utána T, aki nem tudta, hogy terhes vagyok, átrakott pakolni. 2-3 kgs modulokat kellett emelgetni, de ezt 12 órán keresztül. Az első 1 óra után remegtem a fáradtságtól és elmondtam T-nek is, hogy terhes vagyok. Erre fel Sz azt mondta T-nek, annak ellenére, hogy ilyet nem is mondtam, hogy én azt mondtam neki reggel, hogy nem akarok dolgozni. Ezen mélységesen felháborodtam, hisze, ha nem akartam volna dolgozni, 20tól nem megyek be. Azt mondták, hogy nem kivételezhetnek velem, nem ülhetek kint az ebédlőben, ha nincs gyártás. Ezen egyébként azért háborodtam fel, mert volt pár ember, akit állásidőbe haza akartak küldeni, köztük B-t, aki egy nagyon szép, szőke hajú nő, nos ő sohasem megy át másik sorra, ha nem gyártunk ő mindig takarít, vagy a párjával tölti a másik sort. Kérdem én, akkor ez mi, ha nem kivételezés? Egy terhes nővel nem kivételezhetnek, de vele igen? Ráadásul tudtam, hogy nagyon szemetek lettek volna velem továbbra is, ezért miután sikerült elérnem, hogy azzal a 6 emberrel engem is hazaküldjenek (mert amúgy nem akartak volna ennek ellenére se), szóltam a háziorvosomnak, hogy vegyen fel táppénzre. Úgy voltam vele, hogy inkább 20 ezerrel kevesebb, minthogy bármi baja legyen a gyerekemnek. Itthon sem unatkozok, mert járok suliba, vezetem a háztartást, főzök, kertben is van még munka. És párom se szeretné, ha ezek után visszamennék. Sokáig próbálkoztunk, mire összejött a baba.
2016. okt. 18. 07:51
 9/9 anonim ***** válasza:
100%
Akkor zárd le a munkahely témát, nem érdemes velük vitába szállni, ha visszavennének takarítani úgyis csak idegeskednél ha szemétkednének. Így jártál a legjobban, kész. Élvezd a terhességed, pihenj.
2016. okt. 18. 08:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!