Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Honnan tudjam, hogy él még a...

Honnan tudjam, hogy él még a babám?

Figyelt kérdés

Légyszi, ne nézzetek hülyének. Tudom, volt már egy csomó ilyen kérdés, olvastam, de nem lettem okosabb.

Szóval utoljára 9 hetesen látott orvos, akkor még minden rendben volt. Az 1.genetikaiig viszont még több, mint 1 hét van. A kettő között 4 hét telik el. Nem igazán voltak tüneteim soha, de mostmár végképp semmi. Napok óta már a mellem se fáj, pedig egy csomó progit szedek. Legalább attól illene.

Egyszerűen nem tudok megnyugodni. Vettem dopplert, de semmi. Szerintem nem találtam meg.

Ha van itt olyan, aki szintén paragép volt, mit csinált? Elmentetek közte orvoshoz vagy kibírtátok? Rendben volt, vagy jó volt a megérzés? (Volt már vetélésem.)

#para #tünetmentesség #tünetek megszűnése #11hetes terhesség
febr. 3. 11:36
1 2 3 4 5 6 7 8
 11/73 anonim ***** válasza:
83%

Én veszélyeztetett terhes voltam, a dokim kb. kéthetente hívott ultrahangra, aminek örültem, mert én is nagyon paráztam, raadásul nekem sem nagyon volt tünetem, amire támaszkodhattam volna. Egy missed ab után nem tudom elképzelni, hogy valaki ne lett volna sík ideg a helyemben.

Az UH után legalább mindig fellélegeztem egy picit, persze aztán pár nap múlva már számoltam vissza a napokat a következőig 🙃

Nekem megérte az a kb. 10e Ft azt a pár nap nyugalmat is, mert már az is nyomasztott, hogy paráztam, és azzal biztos ártok a babának...

febr. 3. 12:45
 12/73 anonim ***** válasza:
88%
Imádom az ilyen jóindulatú kommenteket mint a 9es
febr. 3. 12:54
 13/73 anonim ***** válasza:
58%

Egyeseknek miért fáj, ha valaki akár naponta jár ultrahangra? Vagy miért fáj valami biztatót írni a két talppal a kérdezőbe szállás helyett?

(Én ilyenkor mindig elképzelek egy munkahelyi beszélgetést ahol nem ismerek mindenkit, és elképzelem, hogy az épp leírt dolgot vajon ismeretlenül is így mondanám? Pl a 9-es… épp egy ismeretlen vázolja a fenti sztorit az Open office konyhájában és te csak így odaböffentenéd neki, hogy egyébként egy ismerősöm gyereke a 13.héten halt meg, majd némi elégedettséggel, hogy ezt tudattad és most már mindenki tudja mi merre hány méter, továbbállnál?)

febr. 3. 13:07
 14/73 anonim ***** válasza:
47%

Nyilván senkinek nem fáj, ha a kérdező a saját pénzén minden nap ultrahangra járkál. Itt nem ez a lényeg.

De az ilyen mértékű szorongás az nem normális dolog, és nem megerősíteni kell benne és adni alá a lovat, hogy akkor menjen hetente UH-ra. Vagy ha akkor is aggódik, akkor menjen kétnaponta. Ha akkor is, akkor menjen naponta. Nem ez a megoldás.

A fejében lévő dolgot kellene rendbe tenni, mert ez lenne a kérdező érdeke is. Ha egyedül nem sikerül, akkor akár szakemberrel.

febr. 3. 13:10
 15/73 anonim ***** válasza:
72%

“ az ilyen mértékű szorongás az nem normális dolog”

Ki vagy te, aki megmondja mi a normális? Más-más háttérrel megyünk neki egy terhességnek.

Btw én pont jártam a terhességem alatt pszichológushoz és érdekes módon, mikor a hasonló parámat megemlítettem neki, mondta hogy jól tettem hogy elmentem ultrahangra, mert megnyugodtam. Majd kicsit boncolgattuk, hogy miért fontos ez nekem illetve a családban hogy álltak hozzá pl egy baba elvesztéséhez az őseim. De mindez önismeret szempontjából volt fontos és nem azért mert normális vagy nem normális uh-ra járni..

febr. 3. 13:35
 16/73 anonim ***** válasza:
74%
Ha van szívhang hallgatód, akkor akár a védőnőt is megkérheted, hogy mutassa meg, hogy körülbelül hol keresd a szívhangot. Az én védőnőm mindig ráhallgatott mikor ott voltam mielőtt elkezdett mozogni.
febr. 3. 14:08
 17/73 anonim ***** válasza:
12%
Hú,de bántjátok a 9-est. Nem hinném,hogy rosszindulatból írta,arra próbált rávilágítani,amire most én is fogok,hogy hiába kevés az esélye utána már a baj bármikor végig megtörténhet,ahogy nekem is az elmúlt hetekben elég sok ismerősömnél,volt akinél a 24. héten karácsony előtt. Tehát ezért felesleges végig aggódni,attól jobb/rosszabb nem lesz,befolyásolni sajnos semmit nem tudsz. Én pont az első trimeszterbe voltam úgy mindkét terhességemnél,hogy ha bármi baj történik akkor szerettem volna ott az elején és nem egy nagy magzatnál később. Én könnyebben feldolgoztam volna. Igazán utána paráztam jobban inkább az első trimeszter után,főleg az elsőnél,évek után sikerült,az volt az első életem pozitív tesztje is,reméltem hogy végig rendbe lesz. 30. héttől tudtam élvezni,de addig sok probléma is jött ami befolyásolta. De akkor ott totál nyugodt voltam már. Most vagyok 21 hetes a másodikkal,sok minden volt már eddig,vérzés 1 hónapig,kórház 2 hétig,stb. Most úgy vagyok,mint itt az egyik hozzászóló,hogy minél később van a következő UH,annál jobb,mert addig is élvezem a terhesség tudatlanul. :D Kitartást! Fogd fel úgy,hogy sajnos se ellene se mellette nem tudsz mit tenni,ha baj van,így felesleges stresszel tölteni az időt. Baj UH után is történhet sajnos 1 órával. Lazíts picit.
febr. 3. 14:10
 18/73 anonim ***** válasza:
83%

Szia! Én 14 hetes vagyok és azt kell, hogy mondjam ez sem könnyebb időszak.

Egyrészt igaz, hogy 1 hete volt a genetikai UH, de még várjuk a Nipt eredményeket, ami örökkévalóságnak tűnik.

Másrészt a tünetek már enyhülni látszanak, de a babát még nem érzem mozogni és a hasam se nőtt még meg láthatóan. Épp ma tettem fel ezt a kérdést a férjemnek, hogy honnan tudjam, hogy még mindig rendben van minden.

A következő UH nekem csak 5 hét múlva lesz a második genetikai, előbb nem hívott vissza az orvosom, mert alacsony kockázatú vagyok. Magánban nem nem tudnék hozzá elmenni a kettő között, mert jelenleg csak 6 hét múlva van nála szabad hely😅 (hat igen, a városban ő a legnépszerűbb, ennek ára van)

Szóval sajnos a betöltött 12 hét sem garancia a megnyugvásra. Nem lehet más csinálni, mint bízni a legjobbakban, hiszen azért a legtöbb terhesség gond nélkül lezajlik csak azt nem írjak le általában. Inkább a problémákat.

Kitartás és legyél pozitív! :)

febr. 3. 14:11
 19/73 anonim ***** válasza:
48%
11hetesen simán megtalálhatod a szívhangot. Youtubeon vannak videók róla
febr. 3. 14:13
 20/73 A kérdező kommentje:

Bocsi, nem tudok mindenkinek egyesével válaszolni, de köszönök minden kommentet.

Örülök, hogy sokaknak empatikus a környezete. Az én "szakemberem" leb.szott, hogy nem vagyok normális, ahogy mindenki más is. Úgyse tudom befolyásolni. Mondjuk neki az első terhességénél a 3.trimesztrrben kellett megszülnie a halott gyereket. Innen nézve egy korai vetélés lehet, neki semmiség.

Néhányan szerintem félreértettek. Azért pár hetente megnézetni, meg naponta megnézetni, nem ugyanaz. A magyar gyakorlat szerint a terhességmegállapító és az 1.genetikai között nincs uh. Noha a szívhang megjelenése után jelentősen csökken a vetélés esélye, még mindig 5% körüli. Vagyis, ha úgy mész oda a genetikaira, az aznapi 20 kismamából egynek azt fogjak mondani, sajnálom asszonyom, nincs szívhang, a terhesség elhalt. 1 a 20-hoz az esélye, hogy te leszel az. Ha a napokban megnézetném és rendben lenne, úgy mehetnék, hogy ez az esély 1 a 200-hoz! Óriási különbség nekem. Lehet, hogy másnak nem.

Persze, én is veszélyeztetett vagyok, sok okból. Ha nulla tünetem van, amíg mások a vizet nem tudják meginni, mert orrba-szájba hánynak, akkor, ha pont van egy uh.-m, amikor látom, hogy minden ok., nem akarom másnap megnézetni, mert nem hülye vagyok, csak tapasztalatlan. VOLTAM! De onnantól tudom, hogy a tünetmentesség nem feltétlenül baj.

Ha legközelebb azt olvasom, hogy számítsak több hasi fájdalomra, ez normális, mert a héten duplájára nő a gyerekem és nekem nincs egy kósza hasfajásom se, nyilván felmerül bennem, hogy nem nő a méhem, mert a gyerek se, hisz elhalhatott. Ha a védőnő utánam szól, ha sokat keményedek, emeljek a magnéziumon, én meg visszakérdezek, hogy az mi, akkor se fogok megnyugodni. Ha viszont látom, hogy jé, hasfájás nélkül is duplájára nőtt a gyerekem, akkor legközelebb nem fogok aggódni, ha épp nem fáj.

Ha az a fél tünetem is elmúlt, ami volt, tudom, hogy lehet ennyi idősen normális, meg jelenthet bajt is. Ha megnézem, másnap már nem aggódom, azért mert nincs tünetem, tehát nem kell naponta nézegetnem.

Azt a 10ezret én se sajnálnám rá, de a dokimnál 3x annyi a vizsgálat. Nincs csak szívhang figyelés akciósan.

Tudom, vannak dopplerező védőnők. Az enyém leb.szott, hogy ne parázzak, úgyse tudok mit csinálni (nekem valahogy ezek jutnak) és közölte, hogy min. 2 hónapig látni se akar. Esze ágában nem volt dopplerezni.

#19! Már megnéztem az összes videót.

febr. 3. 14:47
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!