Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség » Honnan tudjam, hogy él még a...

Honnan tudjam, hogy él még a babám?

Figyelt kérdés

Légyszi, ne nézzetek hülyének. Tudom, volt már egy csomó ilyen kérdés, olvastam, de nem lettem okosabb.

Szóval utoljára 9 hetesen látott orvos, akkor még minden rendben volt. Az 1.genetikaiig viszont még több, mint 1 hét van. A kettő között 4 hét telik el. Nem igazán voltak tüneteim soha, de mostmár végképp semmi. Napok óta már a mellem se fáj, pedig egy csomó progit szedek. Legalább attól illene.

Egyszerűen nem tudok megnyugodni. Vettem dopplert, de semmi. Szerintem nem találtam meg.

Ha van itt olyan, aki szintén paragép volt, mit csinált? Elmentetek közte orvoshoz vagy kibírtátok? Rendben volt, vagy jó volt a megérzés? (Volt már vetélésem.)

#para #tünetmentesség #tünetek megszűnése #11hetes terhesség
febr. 3. 11:36
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/73 anonim ***** válasza:
0%
Pontozzatok le, aztán meg majd csodalkozzatok, hogy adhd-s meg auti a gyereketek, ha hetente jàrtok uhra.
febr. 3. 18:16
 32/73 anonim ***** válasza:
75%
31: ne is oltasd be 😏 az is veszélyes lehet 😅
febr. 3. 18:21
 33/73 anonim ***** válasza:
100%
Hetfon megyek a 12 hetes uh-ra, majdnem 6 het telt el az utolso (terhessegmegallapitas) vizsgalat ota. Egyszer jutott eszembe, hogy mi van ha..de aztan rosszul lettem a gondolattol. Tudom, hogy barmi tortenhet, de egyszeruen ugy vagyok vele, hogy nem tudom befolyasolni a vegkimenetelt. Se a jot, se a rosszat. Igy megprobalom elultetni a fejembe a terhesseg vegeig, hogy mas opcio nincs, minthogy egeszseges kisbabam van, aki normal utemben fejlodik, es nem lesz semmi baj. Ha megis lesz, raerek akkor gondolkodni rajta.
febr. 3. 19:11
 34/73 anonim ***** válasza:
87%

Kérdező! Írtad, hogy most semmi rossz előérzeted nincs. Hidd el; nem is lesz!

Nekem középidős vetélésem volt. Valahogy az elejétől fogva volt egy rossz előérzetem, hogy baj lesz, pedig minden vizsgálatunk mindig tankönyvi volt...

A második terhességemnél komoly gondok voltak: özönvíz-szerű vérzések, fél tenyérnyi darabokkal; sürgősségi méhszájzáró műtét, szivárgó magzatvíz, 5 hónap kórház... Mindezek ellenére egyetlen pillanatra sem éreztem úgy valahol legbelül, hogy el fogjuk veszíteni a gyermekünket. Megmagyarázhatatlan számomra mindez; de már 5 éves a kislányom, és teljesen egészséges!

#31 A fentiek miatt nem hogy hetente volt UH-om, hanem volt, hogy egy nap többször is, mert más orvosnak is megmutattak. A heti 1 szinte a végéig megvolt, de volt, hogy több is, ha panaszom volt.

És képzeld: sem ADHD-s, sem autista, sem egyéb problémás nem lett a gyermekem...

febr. 3. 21:11
 35/73 A kérdező kommentje:

#34! Köszi, ez megnyugtató. Az ügyeleten is ezzel vigasztalt az egyik doktornő. Hogy miért nem hallgatok arra? Hisz egyszer már bejött, most se csalhat. Szó szerint azt érzem, amit írtál. Látszólag állandó stresszben vagyok és tényleg parázom, de valahol mélyen legbelül mindig azt érzem, hogy ő rendben lesz. Csak olyan aggasztó ez a bizonytalanság. 1000éve várok rá és már 1000 éve is mindig azt mondtam, remélem, terhesen én mindig rosszul leszek, hogy amíg nem érzem a mozgást, addig is érezzem, hogy terhes vagyok. Na, ehhez képest a nagy semmi. Semmi nincs se bennem, se rajtam, ami egy kicsit is terheses😂 És akkor ehhez még vérezgettem is.

Ha 100nőből kéne azt az egyet kiválasztani, aki tuti, nem terhes, szerintem mindenki engem mondana. Ettől megőrülök. Megint dopplereztem, de már nekem se volt szívhangom 🤷🏼‍♀️

febr. 3. 21:34
 36/73 anonim ***** válasza:
80%

Teljesen megértelek. Én is minden mélységet, és magasságot megjártam, ami a terhességet illeti. Nekem sosem volt egy rózsaszín felhő ez az állapot. Folyton aggódtam. A középidős vetélésem után pedig a 12. hét betöltése sem hozott megkönnyebbülést; aztán kezdődtek is a problémák, úgyhogy realizálódott is minden...

Mi is sokat vártunk: a kislányom 8 év próbálkozás után, a 6. lombik kezelésünkből fogant.

febr. 3. 23:06
 37/73 anonim ***** válasza:
0%
34 képzelem, és szuper! Nem is állítottam, hogy minden gyerek olyan lesz, és oltás ellenes sem vagyok, egyszerűen csak úgy gondolom, hogy mindent meg kell tennie egy anyának, hogy a lehető legkevesebbet ártsa a magzatának. Lehet nagyokat hahotàzni rajtam, tényleg iszonyú vicces, hogy mennyire idióta vagyok…. Gondolom arról sem hallottál, hogy egy egyszerű hányáscsillapítótól születtek tömegével fogyatékos gyerekek, mert kiderült, hogy magzatkárosító hatású, vagy mondjuk, hogy az egyik népszerű terhesvitamin elso generációjában olyan sok A vitamin volt, ami szinten káros lehet. És nem! Nem konteós vagyok, de nem árt néha kicsit gondolkodni, és nem elhinni mindent a szent orvostudománynak, ami 2 perc alatt vàltoztatja meg az álláspontját. Békén kell hagyni a magzatot, Anyuka meg kezdjen el kötni, olvasni, vagy sétáljon nagyokat!
febr. 4. 07:46
 38/73 anonim ***** válasza:
72%

Kérdező, ha csak a tünetek zavarnak nekem az első terhességemnél az égvilágon semmi nem volt. Terhesnek se éreztem magamat kb. A mellem se feszűlt, hányingert meg azt se tudtam mi az. Végig minden rendben volt.

Aztán volt 4 hónapon belűl 2 vetélésem. A mostani terhességem elejét végigizgúltam, hogy mikor önt el megint a vér, de szerencsére eljutottam már a 20. hétig. Most minden létező tünetem megvan ami lehet egy terhesség alatt, de ez sem nyugtatott. Próbáltam lefoglalni magam, arra gondoltam, hogy úgyis úgy lesz ahogy lennie kell. Annyira görcsöltem a genetikai vizsgálatig az elejétől, hogy teljesen abban a hitben voltam, hogy már nem él a terhességem.

Sztkba nem mennék, mert ott bunkók a dokik és tuti elhajtana, hogy ez nem szívhangfigyelő, szerintem nemakarod magadnak ezt a plusz stresszt. Magánba meg megfizetni csak egy szívhang miatt, hát...én 22 ezerért járok a dokimhoz. Ha minden rendben akkor azt inkább költöm majd a gyerekre. Ha nincs rendben akkor 1 héttel korábbi vizsgálat már nem segit rajta semmit, de ezt neked kell eldöntened. Amúgy a magándokik is tudnak néha bunkók lenni, ha nemértik miért megyünk oda amikor nem is kéne.

Próbálj társaságban lenni, hogy ne ezen kattogj egész nap.

febr. 4. 09:32
 39/73 A kérdező kommentje:

#38! Nem csak a tünetek hiánya zavar, a szívhang hiánya is🤣

Mivel az elején csináltam ugye hcg tesztet és láttam, hogy a normálisnál nagyobb mértékben nő, mostanra feldolgoztam, hogy valószínűleg nem reagálok rá érzékenyen, mert sokan jóval kisebbnél is rosszul vannak.

Na, de azt is tudom, a progi nagyjából milyen tüneteket okoz. Csomót szedek és hát azokban se remekelek. Mi vagyok én? Valami robot?

És a végső döfést az adta meg, hogy már az az icipici mellfájdalom is megszűnt. A hasam se fáj napok óta sehogy! Miért, ha most kéne legjobban nőni a gyereknek, vele a méhnek? Kisebb a hasam, mint valaha. Gondolom, már puffadás sincs. Ha csak pár másodpercre megtalálnám azzal a sz@rral a szívhangot, de biztosan azt!, semmi bajom nem lenne, de így megőrülök.

A magán dokim nagyon cuki, tudja, hogy bolond vagyok. Szerintem a szívhangos fontos uh.előtt jobban izgult, mint én, hogy legyen, mert fosott, hogy különben éleszthet újra 😂

Drága, de ha csak a pénzt nézzük, az 1.trimeszteri még drágább. Szóval, ha nincs szívhang és ott derül ki, akkor még többet fizetek fölöslegesen.

A területi doki se szokott bunkó lenni. Hol ilyen, hol olyan. Szerintem nem őrjöngene, max. nem csinálná meg. Őt amúgy is fel kéne hívnom más miatt, szóval úgy gondoltam, hogy inkább elmegyek, de csak ha nincsenek sokan. Megbeszélem vele, amit kell és rákérdezek, hogy megnézné-e.

Amúgy én már rájöttem, szerintem azért nem szeretik a dokik sz ilyen paragépeket, mert ők is tudjak, hogy van rá esély, hogy elhalt, szóval jusson a rossz hír inkább másnak, ne neki kelljen közölni.

febr. 4. 11:01
 40/73 anonim ***** válasza:
45%

Borzasztó hosszú idő lesz, amíg megszülsz ilyen mentalitással. Többen vagyunk, akik vetéltek már el sajnos, de ez nem egészséges, amit művelsz szerintem. 1,2 hét amíg várni kell és azt se bírod ki. Mi lesz, amikor nagyobb időt kell kibírni uhig? Amikor majd érzed mozogni, de te pluszban még akkor is kitalálsz valamit és agyalsz, hogy biztos van valami gond?

Tedd magad fejbe egy kicsit, mert ez árt ám a magzatnak a stressz... Meg nem is túl normális így végigtolni 9 hónapot.

Szívhang: éppen ezért nem javasolják, mert a sok kismama be is parázik, hogy nem talalja.. Én be is tiltanám, de ugye ebben is pénz van...

febr. 4. 14:34
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!