Ugye ebben az esetben az a legjobb, ha a férjem nem tudja meg?

Figyelt kérdés

Tegnap voltam orvosnál, 7 hetes terhes vagyok. Akarunk gyereket a férjemmel, viszont nem most, hanem 4-5 év múlva. Én tavaly diplomáztam, nemrég kezdtem dolgozni, nagyon szeretem a munkámat és szeretnék egy erős, sikeres karriert felépíteni. Ha most nekiállnék 2-3 gyereket szülni, erre semmi esélyt nem látok... A férjem is egyetértett velem, mikor még az esküvői előtt beszéltünk erről, de szerintem egy abortuszon nem jutna túl...

Azt képtelen lennék végignézni, hogy úgy állítom be, mint vetélést és látni a fájdalmát, sajnálkozását. Ezért gondoltam arra, hogy nem mondom el neki. Nyaranta úgyis szoktam menni nélküle nyaralni, így az a párhetes szextilalom is megoldható. Vagy van bármi más, hogy megelőzzem azt, hogy megtudja?

2018. júl. 3. 12:31
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯
 121/203 anonim ***** válasza:
44%

Feltűnt, hogy a "gyermekvállalás" nevelés" rovatban vagy? Arról, hogy mit keres itt az abortusz-téma, most inkább nem mondok semmit. Ennyit arról, hogy ki merre tévedt el.

Az meg, hogy kinek a párja milyen motivációból rendelődik alá egy kapcsolatban és mond le a gyerekvállalásról, messzire vezető téma...Korántsem biztos, hogy önszántából és örömében teszi.

2018. júl. 4. 16:03
 122/203 anonim ***** válasza:
65%
66%-neked attól ugyan nem kell félned, hogy bárki kultúrembernek tartana! Az a baj a filozófiáddal, hogy végső soron nem másról szól, csak az egyik fél (természetesen te) folyamatos előtérbe helyezéséről. Ha a csajod terhes lesz, meg szeretné tartani, de jobban szeret téged és a kapcsolatotokat, mint ,,embrióját", akkor abortuszra megy. Ez eddig világos. De te folyamatosan arról beszélsz, hogy ne legyenek a felek egymásnak alárendelve, vagyis neked bizony jobban kell szeretned a terhes csajodat és a kapcsolatotokat, mint magadat, és nem nem szabad az abortusz mellett döntened. De nem. Te a saját önző vágyad kiélését a kapcsolat előtérbe helyezésével feded le. Másodhegedűs melletted a barátnőd, akkor is, ha gyenge ahhoz, hogy önálló, a tiédtől eltérő véleménye legyen. Az exednek legalább volt annyi önbecsülése, hogy jól végigvitte a terhességet és a gyereknevelést akaratod ellenére. Kitört abból, amit rá szerettél volna kényszeríteni. Ez bosszant téged ennyire olthatatlanul. Áruld el, csak az embriókra is haragszol, vagy belehamuzol egy-egy babakocsiba, ha nem látják mások? Házi feladat!
2018. júl. 4. 16:06
 123/203 anonim ***** válasza:
32%
"Es tenyleg elhagytad a not, mert terhes lett?" Miért hagynék el bárkit egy biológiai véletlenért, amiről nem tehet?
2018. júl. 4. 16:10
 124/203 anonim ***** válasza:
43%
Ja, ertem. Kezen fogva mentetek abortuszra.👅
2018. júl. 4. 16:11
 125/203 anonim ***** válasza:
33%
#125, abban a helyzetben a normális kb ez lett volna. De eltitkolta a terhességét a 12. hétig... na, ez vezetett oda később, amiért végül tkp közös döntéssel szakítottunk. Ezt ugyanis sose bocsájtottam meg...
2018. júl. 4. 16:16
 126/203 anonim ***** válasza:
56%
Nem, azért hagyta el, mert nem ment abortuszra...
2018. júl. 4. 16:17
 127/203 anonim ***** válasza:
33%
Akkor van egy gyereked👍👦👧👦👧 Ez szuper!😀😀😀
2018. júl. 4. 16:19
 128/203 anonim ***** válasza:
25%
Nem, van egy TŐLEM SZÁRMAZÓ gyerek... és ez nagyon nagy kettő.
2018. júl. 4. 16:21
 129/203 anonim ***** válasza:
60%
A fejedben és a hozzáállásodban tényleg nagy különbség. :D
2018. júl. 4. 16:27
 130/203 anonim ***** válasza:
31%
Kiszakadt a gumi?
2018. júl. 4. 16:28
❮❮ ... 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!