Ugye ebben az esetben az a legjobb, ha a férjem nem tudja meg?

Figyelt kérdés

Tegnap voltam orvosnál, 7 hetes terhes vagyok. Akarunk gyereket a férjemmel, viszont nem most, hanem 4-5 év múlva. Én tavaly diplomáztam, nemrég kezdtem dolgozni, nagyon szeretem a munkámat és szeretnék egy erős, sikeres karriert felépíteni. Ha most nekiállnék 2-3 gyereket szülni, erre semmi esélyt nem látok... A férjem is egyetértett velem, mikor még az esküvői előtt beszéltünk erről, de szerintem egy abortuszon nem jutna túl...

Azt képtelen lennék végignézni, hogy úgy állítom be, mint vetélést és látni a fájdalmát, sajnálkozását. Ezért gondoltam arra, hogy nem mondom el neki. Nyaranta úgyis szoktam menni nélküle nyaralni, így az a párhetes szextilalom is megoldható. Vagy van bármi más, hogy megelőzzem azt, hogy megtudja?

2018. júl. 3. 12:31
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯
 131/203 anonim ***** válasza:
28%

#130, azóta remélhetőleg nagyon kicsi... az ember akkor érzi jól magát, ha az érzelmei, a gondolatai, és a cselekedetei ugyanabba az irányba mutatnak.

#131, ennek semmi köze a témához, de ha ettől jobban alszol, a tabletta "szakadt ki"...

2018. júl. 4. 16:31
 132/203 anonim ***** válasza:
56%
Bocs, utolsó, de ez már végképp nem ide tartozik. Ez a magánügye, még akkor is, ha én sem értek vele sosem egyet.
2018. júl. 4. 16:42
 133/203 anonim ***** válasza:
41%
Nem baj, sok minden nem tartozik ide. Tobbek kozt egy sertett ferfi sem. Koze nincs a dolgokhoz.
2018. júl. 4. 16:46
 134/203 anonim ***** válasza:
29%

#133, nyilván, egy férfinek lövése se lehet arról, hogy a Kérdező mit beszéljen meg a FÉRJÉVEL és mit ne... na ellenben a magzatvédők, meg az "évek óta próbálkozunk, a fél karom odaadnám egy kis magzatért"-ok teljesen releváns véleményekre képesek a témában... az ég meg zöld és a fű kék...

Egyébként nem, nem gyűlölöm én az embriókat, csak a saját helyükön kezelem őket, mint egy LEHETŐSÉGET a szaporodásra, amivel a pár szabadon döntve él, vagy nem él.

2018. júl. 4. 17:14
 135/203 anonim ***** válasza:
54%

Egyébként nem, nem gyűlölöm én az embriókat, csak a saját helyükön kezelem őket, mint egy LEHETŐSÉGET a szaporodásra, amivel a pár szabadon döntve él, vagy nem él.

Csakhogy ebben az esetben a pár nem dönthet szabadon hogy él-e vele, mert asszonyka titkolni akarja az abortuszt, tehát a férj szabad döntési joga sérül.

2018. júl. 4. 17:18
 136/203 anonim ***** válasza:
29%
ELVBEN. A gyakorlatban meg a 2 igen az igen, minden más variáció a nem, tehát a gyakorlatban nem sérül a férj semmiféle joga. Ha a nő a férfi tiltakozása ellenére - vagy azt megkerülve - megtartaná, nos akkor sérülne keményen a férfi joga.
2018. júl. 4. 17:27
 137/203 anonim ***** válasza:
66%
Kicsavart logika. A férjnek, mint legközelebbi hozzátartozónak már csak azért van joga tudni, mert egészségügyi beavatkozás. És alapból nem tisztességes az a hozzáállás, hogy a háta mögött, őt megkerülve viszem végig esélyt sem adva annak, hogy megbeszéljék.
2018. júl. 4. 19:34
 138/203 anonim ***** válasza:
30%

Persze, a férjnek (élettársnak, barátnak, pasinak... stb) joga van tudni, sőt joga van részt venni a CSVSZ-beszélgetéseken is. Csak a nőnek nincs tájékoztatási kötelezettsége senki felé. Ha tetszel érteni. Sőt, még akár mást is megjelölhet probléma esetén értesítendő hozzátartozónak a kórházban erre az esetre, saját szülőt, barátnőt bárkit.

Ezek a tények.

A helyzetet összefoglalva:

1, Igen, az lenne a jobb, ha meg tudnák beszélni.

2, Nem, nem köteles a nő tájékoztatni senkit, akkor megértem, hogy nem tájékoztatja a férjet, ha ha ebből csak sorozatos vita lenne, nem megértő hozzáállás.

3, A Kérdező ismeri a saját férjét, nem mi.

2018. júl. 4. 20:09
 139/203 anonim ***** válasza:
60%
Oké utolsó, de a férj meg nem köteles elviselni tovább a nőt ha ez kiderül.
2018. júl. 4. 20:14
 140/203 anonim ***** válasza:
25%

#139, akkor mondok egy vadi újat: ma Magyarországon (úgy az 50-es évektől) senki se köteles elviselni a házastársát, ha nem akarja, bárki bárkitől elválhat, akár különösebb indoklás nélkül is. Igen, a Kérdezőtől is a férje, akár ezért, akár másért...

Ezért se értem, miért vannak egyesek oda a házasságért, hogy ilyen elköteleződés meg olyan véglegesség... kb egy fél órás bírósági plusz procedúra a szakításban ahhoz képest, ha nem lennének házasok.

2018. júl. 4. 20:23
❮❮ ... 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!