Ugye ebben az esetben az a legjobb, ha a férjem nem tudja meg?
Tegnap voltam orvosnál, 7 hetes terhes vagyok. Akarunk gyereket a férjemmel, viszont nem most, hanem 4-5 év múlva. Én tavaly diplomáztam, nemrég kezdtem dolgozni, nagyon szeretem a munkámat és szeretnék egy erős, sikeres karriert felépíteni. Ha most nekiállnék 2-3 gyereket szülni, erre semmi esélyt nem látok... A férjem is egyetértett velem, mikor még az esküvői előtt beszéltünk erről, de szerintem egy abortuszon nem jutna túl...
Azt képtelen lennék végignézni, hogy úgy állítom be, mint vetélést és látni a fájdalmát, sajnálkozását. Ezért gondoltam arra, hogy nem mondom el neki. Nyaranta úgyis szoktam menni nélküle nyaralni, így az a párhetes szextilalom is megoldható. Vagy van bármi más, hogy megelőzzem azt, hogy megtudja?
Egyrészt egy normál kapcsolatban minden megosztunk a másikkal, még a legapróbb leglényegtelenebb dolgokat is, egy abortusz pedig nem éppen kis dolog, nem szabad eltitkolni.
Másrészt egy idő után ez úgyis kiderülne - legkésőbb akkor amikor a tervezett baba összejön, mivel az abortusz belekerül a kiskönyvbe, de 1-1 orvosi vizsgálat során is előjöhet, mert mikor kérdezik bárhol hogy volt-e már műtéted vagy előző terhességed akkor nem ajánlatos ezt eltitkolni egy orvostól - és akkor hogy reagálna arra hogy ezt nem mondtad el neki?..
Harmadrészt az abortusz fizikailag és pszichésen is megterhelő, nem tudom mennyi időre szoktál nyaralni menni a párod nélkül, de itt ugyebár 6 hétről lenne szó nem 3 napról. Nyaralni, strandolni nem tudsz, elmondani a barátnőknek nem kellene mert akkor tőlük tudja majd meg a párod ami még rosszabb, akkor egyedül elvonulsz több hétre valahova?...
Utoljára pedig: miért kellene most rögtön 3 gyereknek nekiállni? Most gondolom nem 3-as ikreket vársz, tudod meg lehet állni egy gyereknél is. Dolgozol szülésig, utána otthon vagy 1 évet, majd bölcsi és mész vissza dolgozni. Nem kell túldramatizálni.
Én úgy gondolom ülj le a férjeddel, mondd el hogy terhes vagy, de nem szeretnéd megtartani, hozd fel az érveidet, kérd ki a véleményét, és közösen hozzatok döntést. Én nem vagyok abortusz ellenes, úgy gondolom hogy az abortusz sokszor a kisebb rossz, de az biztos hogy egy ilyet normál kapcsolatban nem lehet és nem is szabad eltitkolni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!