Nyírfacukor: igen vagy nem? Végső esetben mivel a legjobb édesíteni a gyerek teáját?
Semennyit nem ártasz, ha kevés cukrot adsz neki. A nyírfacukor kerülendő, pont a hasmenés miatt.
Nem tudom, milyen gyümölcslevet vettél neki, de abban is rengeteg cukor van, ami nem tartalmaz hozzáadott cukrot. Ugyanott vagy, sőt...
(Ha édesítőset vettél, az meg eleve felejtős, én magam sem innám meg.)
Azért a cukor sem méreg, kis mértékben nyugodtan lehet adni neki. A nyírfacukor szerintem tökéletes, csak eleinte okoz pici hasmenést, amíg meg nem szokja.
Egyébként én is kerülöm a sima fehér cukrot, de ha valamit ízesíteni kell, nekünk is van itthon nyírfacukor, gyümölcscukor, és nádcukor. A nádat általában én használom a kávémba, neki gyümölccsel vagy nyírfával ízesítek.
...és ha 100%-os, hozzáadott cukrot NEM tartalmazó, frissen préselt gyümölcslevet adnál neki, amit jól felhígitasz vízzel?
...egyébként a cukor nem méreg, csak akkor káros, ha nyakló nélkül vannak vele tömve a gyerekek.
100%-os almalevet kapott, abban nincs cukor, illetve a DM-es babaüdítőket itta (szőlő-körte, alma-eper-málna), ahogy a címkéjét néztem az sem tartalmaz hozzáadott cukrot. Néztem ma ezeket a HIPP-es teagranulátumokat, de elborzasztott a címkéjük, így nem vettem neki, pedig azt azt hiszem nem kell édesíteni. A mai teájába csak egy minimális barna cukrot tettem, talán összesen 20ml-t ivott du. 2-ig, akkor "megkönyörültem" rajta, kapott a DM-es gyümiléből, meg is ivott egyből egy 150ml-es üveggel... Már úgy vagyok vele, hogy a bébiételekben is van/volt cukor, úgysem lehet kikerülni, így apránként majd fogok adni neki teát cukorral, néha próbálom majd apránként nyírfacukorral is keverni, hadd szokja.
Anyósomnak van gyümölcscentrifugája, ő úgysem használja, majd próbálok neki azzal itthon almalevet csinálni.
Köszi a válaszokat, hasznosak voltak!
Gyümölcscentrifuga nélkül is lehet turmixgéppel, kevés vízzel összeturmixolod és leszűröd szűrőn vagy textilpelenkán.
A boltinak nagy hátránya, hogy hőkezelt.
Mi az, hogy a bébiételben úgyis van cukor, az enyém azt sem kapott, én főzök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!