Ha a nagyszülő látni akarja az unokáját, de a gyerek anyja nem, akkor a nagymama elviheti az apától? Mi a legjobb megoldás a gyereknek?
Párom kislányát 3 éve mi neveljük. 7 éves.
4 éve váltak el, akkor megegyeztek, hogy a gyereket az anya neveli tovább.
Egy év múlva az anya külföldre költözött, megbeszélés nélkül egyik nap beállított a kislánnyal, s egyszerűen nálunk hagyta. Időbe telt helyrehozni a kicsit ebből a traumából. Az anyja azóta nem érdeklődött utána, élte a világát. Az anya szüleinek a párom nem adta oda a gyereket, de hozzánk bármikor jöhettek, minden ünnepre külön meghívtuk őket.
Most az ex-feleség hazaköltözött a pasijával, akitől egyébként terhes. A nagyszülőknél laknak.
A párom továbbra sem adja oda a gyereket, az anya nem érdeklődik azóta sem. Tavaszi szünetre szeretnék elvinni a kislányt. Nemet mondtunk megint. A gyerek sem akar máshol aludni, csak itthon. A gyerek láthatását az ex-feleség nem kérte, de a nagymama most azzal fenyegetőzik, hogy perre viszi a dolgot, joguk van elvinni.
Tudom, hogy megnyernénk a pert, de a gyereket nem akarom kitenni ennek a tortúrának. Javasoltam a páromnak, hogy vigyük el a kislányt (80km-re laknak a nagyszülők), béreljünk ott szállást, s vegyünk egy telefont a gyereknek, hogy fel tudjon hívni, s mi perceken belül mehetünk érte. De hallani sem akar róla, nem hajlandó az exével sem beszélni a dologról. Mit tegyek? Mi a megoldás?
Az otleted jo, hogy megszalltok a kornyeken! Vagy
Inditsatok Ti pert! Hogy a gyereket megviselne a cibalas, hogy sajat kornyezetehez ragaszkodik a trauma ota!
Probaljatok igazsagugyi szakertot is bevonni aki vizsgalja a gyerek a Ti es nagyszulokkel meg az edesanyaval valo kapcsolatat!
Szerintem egy probat megerne megvedeni! De a torveny az torveny!
Hatha bizonyithato hogy tobb kar szarmazna belole mint haszon!
Köszönöm a válaszokat!
Nagyon össze vagyok zavarodva, gyomoridegem van. Ma este találták ki, hogy ha nem adjuk oda 1 hétre a gyereket, akkor perre mennek. Szeretném békésen lerendezni, féltem a kicsit!
Még csak 7 éves, most kezdte az első osztályt.
Folyamatosan törekedtünk rá, hogy megmaradjon az anyai nagyszülőkkel a jó kapcsolat, évente többször vendégül látjuk őket, nyári szünetben heteket voltak itt, nálunk laktak természetesen. Kedvelem őket, közösen szoktunk menni nyaralni is. Többet vannak a gyerekkel,mint anyósomék!
Nem értem, hogy ma este mi volt ez a kirohanásuk, hogy nem engedjük el a gyereket. A párom szüleivel egy városban lakunk, de a kislányom nem akar náluk sem aludni.
Arra is gondoltam már, hogy talán ezzel az együttléttel akarják a nagymamáék arra serkenteni a saját lányukat, hogy az mutasson érdeklődést a gyereke iránt. Nem értem a párom exét, hogyan mondhatott le így egy ilyen csodálatos gyerekről! De megtette, s nem hiszem, hogy jó ötlet most ráerőszakolni az elsőszülöttjét, miközben nem érdekli, a már a másodikkal terhes.
Nem tudom mi lenne a jó a gyereknek.
Szegény gyerek meg nézegesse egy hétig a terhes anyját? Biztos jólesne neki, zsenik a nagyszülők.
Menjenek csak perre. Nem hiszem, hogy nyernének, hiszen ti eddig is biztosítottak nekik láthatást-de ha nyernek is, akkor sem 1 hét ottalvást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!