Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagyszülői segítség?

Nagyszülői segítség?

Figyelt kérdés
Most irigykedni szeretnék, azért írom ki ezt a kérdést. Nekünk minden nagyszülő vidéken van, több, mint 100km-re. Arra lennék kíváncsi, aki egy városban lakik a nagyszülőkkel, sokat segítenek a gyerekekkel kapcsolatban? Nem betegség esetére gondolok, hanem pl hétvégén délután elviszik játszótérre, vagy amíg elszaladok nagybevásárlásra, beadom a nagyihoz, vagy ne adj isten hetente egyszer a mamánál alszik? van ilyen? Félre ne értsetek, imádom a gyerekemet, csak belegondoltam reggel, mikor vittem oviba a fiamat, hogy sok gyereket a nagyszülő visz vagy hoz, mekkora segítség lehet ez a szülőnek. Kérlek értékeljétek! :-)

2014. febr. 18. 13:57
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
Sajnos semmi ilyesmi. Anyósom vidéken, eljöhetne mondjuk, mert ráérne, de nem jön. Anyu dolgozik, jön ha kell, de csak azért, hogy játszóra vigye a lányomat, azért nem. Ő is Bp-en lakik, mégis 1,5 órára tőlünk... :(
2014. febr. 18. 14:01
 2/16 Gyönyörűséges ***** válasza:
Anyosomekkal elunk egy varosban, meg van ket lanya akik egy haztartasban elnek veluk. kb 1 eves kora ota rendszeresen ott van a lanyunk, fixen minden vasarnap vagy szombat, most 21 honapos. Voltak kisebb felreertesek, surlodasok, de ahogy egyre nagyobb a lanyom es latom, h imadja a nagyszuloket, nagyneniket, azota lazabb vagyok. Most 38 hetes vagyok a tesoval, hetkoznap ha tanacsadasra kell menni v a dokihoz olyankor atviszem. Ok minden csutortok este elviszik zumbazni :) mar 3-szor aludt ott minden gond nelkul. A ferjemmel kicsit fellelegzunk hetvegen amikor ott van, haz koruli elmaradt munkakat olyankor potoljuk, du.an pedig pihenunk, vagy kikapcsolodunk. Nekem ezert semmilyen lelkifurdalasom nincs, nem ertem h mas anyaknak miert problema az ilyen mentalitas, nem csecsemorol beszelek, hanem 1,5-2 eves koru babakrol. Most a nagyiek is beszereztek egy autosulest h ha majd meglesz a pici akkor autoval ok is el tudjak vinni ne engem kelljen ugraltatni. Bolcsibe se fogom jaratni a lanyom, inkabb heti 1-2 napot mamanal legyen mint ott. az egesz szemleletem, gondolkodasmodom megvaltozott ezen a teren es eleg hirtelen :) latom, h nagyon szeretik ot, igyekeznek betartani a szabalyaimat kisebb-nagyobb sikerrel :) en orulok h vannak, h rajuk bizhatom mindenfele aggodalom nelkul.
2014. febr. 18. 14:08
 3/16 anonim ***** válasza:

Anyósom dolgozik, ő péntek estefelé szokott jönni, ha megkérjük hétvégén pár órára vigyáz rá.

Anyukám a szomszéd kerületben lakik, heti 1-2x jön, ha kérem ő is vigyáz rá, de játszóra mondjuk nem viszi, nem túl egészséges, nem tud vele fizikailag sokat foglalkozni.

4/16 JnéHN ***** válasza:

Mi egy városban élünk (inkább falu) anyósom 500 méterre, de sokszor úgy megy el a ház előtt, hogy a fejét is a földnek szegi. Akkor jön be, amikor látja, hogy itthon van a fia, de akkor is csak ül, a gyerekekkel nem játszik, mondván ő nem eszi le a cipőjét és a szobába meg nem megy be úgy. Ha kell vigyáz a gyerekekre, de nem szívesen kérem meg, mert nem figyel rájuk úgy, ahogy kellene, meg csúnya mondókákat tanít nekik, pedig vallásos.

Anyukámék is kb 1km-e laknak, apa nyugdíjas, szívesen van a fiúkkal, de fél, hogy mi van, ha akkor lesz rosszul, mikor vele vannak. Anya még dolgozik, szóval neki van más programja is, de erőn felül amit tud megtesz értünk.

5/16 anonim ***** válasza:
Mi egy faluban lakunk a szüleimmel és anyósomékkal is. A szüleimet bármikor megkérem, segítenek bármiben. Ha nem végzek időben a munkával és a férjem sincs még itthon, elmennek a gyerekekért oviba, vagy suliba, szoktak néha hétvégén itt aludni, vagy csak úgy átjönnek. Imádnak az unokáikkal lenni és ez fordítva is igaz, nagyon szoros köztük a kapcsolat (nekem is a szüleimmel). Anyósomra is bármikor számíthatok, bár rá inkább csak úgy, hogy eljön hozzánk és ott játszik a gyerekekkel, el nem viszi őket sehova, nem is megy értük és nem alszanak náluk, de ezt ritkán szoktam igénybe venni.
2014. febr. 18. 14:11
 6/16 A kérdező kommentje:
Köszönöm az eddigi válaszokat! Gyönyörűséges, irigyellek!! :-)))
2014. febr. 18. 14:11
 7/16 A kérdező kommentje:
És a 14,11-es válaszolót is
2014. febr. 18. 14:12
 8/16 anonim ***** válasza:
Apukámmal és a feleségével egy városban lakunk, anyukám 20 km-re lakik. Apuék segítenek többet, de ez csak amiatt van, hogy ők laknak közelebb, egyszerűbb megoldaniuk. Nagybevásárlásnál a legtöbbször "leadjuk" a fiunkat hozzájuk, ha nekem dolgom van és a férjem dolgozik, apu úgy alakítja az idejét, hogy tudjon vigyázni a fiamra (ügyvéd, ő osztja be, mikor ér rá). Ha este programunk van eljönnek és ők vannak a fiunkkal, ők fürdetik, fektetik. Anyukám is, amikor apuék nem tudják valami miatt megoldani a segítséget, bejön és vigyáz a gyerekre, neki is szólhatunk szinte bármikor. 20 hónapos a fiunk, egyenlőre csak itthon hajlandó aludni, így még nem alszik a nagyszülőknél, pedig már alig várják. Cserébe a férjem szülei még nem is látták a fiunkat, nemhogy segítenének bármiben is. Mondjuk jobb is ez így, de ez már egy másik történet. Egyszóval nem lehet okunk panaszra nagyszülői segítség terén.
2014. febr. 18. 14:31
 9/16 anonim ***** válasza:
Az én szüleimmel kocsival 5 percre lakunk egymástól. Kb 3 havonta ha kérem, hogy vigyázzanak rá pár órára, ha orvoshoz megyek, vagy néha a férjemmel étterembe, ide oda. De ha kérném bármikor, bármennyit segítene, de szeretem megoldani magam a dolgokat. Nálunk a férjem vigyáz rá, ha én elmegyek valahova, bevásárolni, fodrászhoz, bulizni, stb, de ez is ritka. Meg persze ő is megy, addig én vigyázok. Ha együtt megyünk valahova, őt is visszük.
2014. febr. 18. 14:33
 10/16 anonim ***** válasza:

Anyukám 30 kilométerre lakik, sokat dolgozik, hogyhogy eddig még csak egyszer vitte el a nagyobbat 2 napra amíg én bent voltam a kistesó születése miatt a kórházban. Amúgy meg folyton elfoglalt.

Anyósom egy városban lakik velünk, kb 2 buszmegállónyira. Heti 1x találkozik az unokákkal, de egyedül nem bíztam még rá őket, és nem is fogom. Szétszórt, figyelmetlen, iszonyú lassan mozog, valami koordinációs zavara is van úgyhogy bármikor eleshet, szellemileg amúgy fitt, de fizikailag nem. Szóval kizárt dolog, hogy rábízzam őket, meg nem is vagyok vele jóban, úgyhogy kerülöm ha csak lehet.

Férjem heti 1x elmegy a gyerekekkel hozzá vagy együtt elviszik őket játszótérre/játszóházba. Ennyi.

De hogy őszinte legyek én nem igénylem, hogy a nagymama vigyázzon vagy elvigye a gyerekeket. Talán majd ha nagyobbak lesznek (most 3 és másfél évesek) de most még nem szeretném.

2014. febr. 18. 14:35
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!