Nagyszülői segítség?
Anyósom dolgozik, ő péntek estefelé szokott jönni, ha megkérjük hétvégén pár órára vigyáz rá.
Anyukám a szomszéd kerületben lakik, heti 1-2x jön, ha kérem ő is vigyáz rá, de játszóra mondjuk nem viszi, nem túl egészséges, nem tud vele fizikailag sokat foglalkozni.
Mi egy városban élünk (inkább falu) anyósom 500 méterre, de sokszor úgy megy el a ház előtt, hogy a fejét is a földnek szegi. Akkor jön be, amikor látja, hogy itthon van a fia, de akkor is csak ül, a gyerekekkel nem játszik, mondván ő nem eszi le a cipőjét és a szobába meg nem megy be úgy. Ha kell vigyáz a gyerekekre, de nem szívesen kérem meg, mert nem figyel rájuk úgy, ahogy kellene, meg csúnya mondókákat tanít nekik, pedig vallásos.
Anyukámék is kb 1km-e laknak, apa nyugdíjas, szívesen van a fiúkkal, de fél, hogy mi van, ha akkor lesz rosszul, mikor vele vannak. Anya még dolgozik, szóval neki van más programja is, de erőn felül amit tud megtesz értünk.
Anyukám 30 kilométerre lakik, sokat dolgozik, hogyhogy eddig még csak egyszer vitte el a nagyobbat 2 napra amíg én bent voltam a kistesó születése miatt a kórházban. Amúgy meg folyton elfoglalt.
Anyósom egy városban lakik velünk, kb 2 buszmegállónyira. Heti 1x találkozik az unokákkal, de egyedül nem bíztam még rá őket, és nem is fogom. Szétszórt, figyelmetlen, iszonyú lassan mozog, valami koordinációs zavara is van úgyhogy bármikor eleshet, szellemileg amúgy fitt, de fizikailag nem. Szóval kizárt dolog, hogy rábízzam őket, meg nem is vagyok vele jóban, úgyhogy kerülöm ha csak lehet.
Férjem heti 1x elmegy a gyerekekkel hozzá vagy együtt elviszik őket játszótérre/játszóházba. Ennyi.
De hogy őszinte legyek én nem igénylem, hogy a nagymama vigyázzon vagy elvigye a gyerekeket. Talán majd ha nagyobbak lesznek (most 3 és másfél évesek) de most még nem szeretném.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!