Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Kisgyerekek » Nagyszülői segítség?

Nagyszülői segítség?

Figyelt kérdés
Most irigykedni szeretnék, azért írom ki ezt a kérdést. Nekünk minden nagyszülő vidéken van, több, mint 100km-re. Arra lennék kíváncsi, aki egy városban lakik a nagyszülőkkel, sokat segítenek a gyerekekkel kapcsolatban? Nem betegség esetére gondolok, hanem pl hétvégén délután elviszik játszótérre, vagy amíg elszaladok nagybevásárlásra, beadom a nagyihoz, vagy ne adj isten hetente egyszer a mamánál alszik? van ilyen? Félre ne értsetek, imádom a gyerekemet, csak belegondoltam reggel, mikor vittem oviba a fiamat, hogy sok gyereket a nagyszülő visz vagy hoz, mekkora segítség lehet ez a szülőnek. Kérlek értékeljétek! :-)

2014. febr. 18. 13:57
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
73%

Kérdező, megértelek, mert már én is gondolkodtam azon, hogy milyen lenne, ha. Pedig azért nekem nálad több segítségem van.

Anyós két utcányira lakik, nyugdíjas, de már nehezen mozog, ha nagy baj van: pl. egyszer betegek lettünk férjem is, én is, jött ide segíteni. Ha valahová muszáj elmennem, (terhesgondozás) és nem tudom vinni a lányom, akkor pár órára nála hagyom, (ez két-három havonta van kb.) de mivel tudom, hogy nehéz neki az iram, igyekszem nem élni ezzel. Látogatóba viszont azért két hetente legalább megyünk, hogy láthassa az egyetlen unokáját, kedves amúgy.

A szüleim másik városban élnek, és még dolgoznak, de anyukám néha kivesz szabit, hogy el tudjak menni a terhesgondozásra, illetve volt olyan, hogy szintén mindkettőnknek durva hasmenése volt, és a lányunkat elvitte magukhoz két napra, hogy ne kapja el. Ő pár hetente jön el.

Szóval nálam olyan 3 hét telik el kb. úgy max. hogy egy kis gyerekvigyázós, vagy foglalkozós segítséget nem kapnék, de néha már ilyenkor is alig várom, hogy jöjjön valamelyikük segíteni, mert így terhesen azért néha elég fárasztó:-)

2014. febr. 18. 14:54
 12/16 A kérdező kommentje:
Mindenki válaszát köszönöm. Örülök, hogy nem kaptam kritikákat, hogy le akarom passzolni a gyerekem. Én őszintén megvallom, hogy hiányzik sokszor a férjem társasága, hiszen hiába lettünk szülők, attől még egy pár is vagyunk, mozi, séta, vagy bármi, a lényeg a NYUGODT BESZÉLGETÉSEN van, nagyon hiányzik. Két-három havonta le szoktunk vinni a fiamat a nagyszülőkhöz hétvégére, péntek este levisszük, vasárnap délután megyünk érte, ő is nagyon jól érzi magát, meg mi is feltöltődünk kettesben. De nagyon irigykedem azokra, akiknek gyakori segítsége van, mondjuk hazafelé vagy vasárnap elmehet a nagyszülőkhöz ebédelni családostól, stb. remélem, nekem lesz majd lehetőségem ilyen nagyszülőnek lenni, hogy majd annyit segíthessek a fiamnak felnőtt korában, amennyit csak igényel.
2014. febr. 18. 15:09
 13/16 anonim ***** válasza:

Kedves kérdező, remélem, tényleg olyan rendes nagyszülő leszel, én is ilyen szeretnék lenni :)

A teljes válaszomat holnap (ma) megírom majd, de most alszanak :)

2014. febr. 19. 02:18
 14/16 A kérdező kommentje:
Oké! :-)
2014. febr. 19. 15:26
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Egy városban élünk.Kocsival 10 perc,mama busszal jár.Nagyon sokat van náluk a lányom,mivel vagy hajnalban kezdek dolgozni,vagy éjjel végzem.

Viszont nekem párom nincs,én meg azért irigykedek.

2014. febr. 20. 11:32
 16/16 anonim ***** válasza:
Jaj, kérdező, bocsi, de szerintem elfelejtettem :D Majd este mesélek :)
2014. febr. 23. 14:52
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!