Ugye ebben az esetben az a legjobb, ha a férjem nem tudja meg?

Figyelt kérdés

Tegnap voltam orvosnál, 7 hetes terhes vagyok. Akarunk gyereket a férjemmel, viszont nem most, hanem 4-5 év múlva. Én tavaly diplomáztam, nemrég kezdtem dolgozni, nagyon szeretem a munkámat és szeretnék egy erős, sikeres karriert felépíteni. Ha most nekiállnék 2-3 gyereket szülni, erre semmi esélyt nem látok... A férjem is egyetértett velem, mikor még az esküvői előtt beszéltünk erről, de szerintem egy abortuszon nem jutna túl...

Azt képtelen lennék végignézni, hogy úgy állítom be, mint vetélést és látni a fájdalmát, sajnálkozását. Ezért gondoltam arra, hogy nem mondom el neki. Nyaranta úgyis szoktam menni nélküle nyaralni, így az a párhetes szextilalom is megoldható. Vagy van bármi más, hogy megelőzzem azt, hogy megtudja?

2018. júl. 3. 12:31
 161/203 anonim ***** válasza:
33%

"- pontosan, ugyanis mérhetetlen felfuvalkodottságodban te döntenéd el helyette, hogy neki mi a jó."

Abban mi a felfuvalkodottság hogy ő nem akar gyereket én igen, ezért nem kínzom egyikünket sem és elválnak útjaink? :D A szavak jelentésével nem vagy tisztában de azért okoskodsz.

De megint ugyan oda jutottunk: a nő tűrjön mondjon le arról amit szeretne, még a szakítás is bűn ezek szerint, ha nem akarok "véletlenül" teherbe esni hanem megfelelő párt keresni az is :DDD

De jó, de arra még mindig nem válaszoltál hogy te miről mondasz le a kapcsolatban? HM? A nőnek ugye le kell mondani a kedvedért a gyerekről. Te mit adsz cserébe ami akkora hiányt tud okozni mint egy nőnek a gyerek?

2018. júl. 5. 10:29
 162/203 anonim ***** válasza:
29%

"Hála az égnek nem mindenki lelkinyomorák aki leszarja az elvileg tisztelt szeretett párját" - és dobja egy csak majdani, elvben létező kicsike babukáért...

Ez valóban tiszta szerencse.

2018. júl. 5. 10:49
 163/203 anonim ***** válasza:
68%
Ugyan, miért is gondolod, hogy attól, hogy van egy gyerek, a férj (apa) azonnal kikerül a pálya szélére, a nő számára semmivé válik, sőt, egyenesen teher lesz?
2018. júl. 5. 11:00
 164/203 anonim ***** válasza:
40%
#172, ha megengeded nekem van személyes tapasztalatom a témáról... anno az exszel évekig próbálkoztunk, hátha valahogy meg lehet menteni a kapcsolatot, de nem működött... nem kaptam semmit, de nem is tudott volna semmi olyant adni a gyerek mellett, ami akkor számomra fontos lett volna, ami akár csak érintőleg is kárpótolt volna azért, amit vesztettem. Ez van. Úgyhogy megtanultam a leckét, és ma már nem tolnék el az életemből éveket a hiábavaló szenvedésre, amikor helyette élhetem is az életem boldogan, a magam normái szerint.
2018. júl. 5. 11:06
 165/203 anonim ***** válasza:
57%

Nem, inkább ő próbálkozott, te meg játszottad a sértettet, akit ugyan soha nem lehet már kiengesztelni. ,,ami akár csak érintőleg is kárpótolt volna azért, amit vesztettem. Ez van."

Valóban, normális kapcsolat csak normális emberekkel működhet. Személyes tapasztalat, hogy a nő a gyerek mellett sem szereti kevébé a párját, sőt!

De ha a párja elvárja, hogy csak és kizárólag őt szeresse (és ne is szeressen mást, legyen az bárki), ott nem normális kapcsolatról, hanem kemény hierarchiáról beszélünk.

2018. júl. 5. 11:16
 166/203 anonim ***** válasza:
29%

Nézd, már azzal is kifejezi, hogy kevésbé szereti, hogy a méhmagzatot a párja elé helyezi...kevés önzőbb dolog van az un. "anyai ösztönnél".

Ha nem lettem volna partner a próbálkozásban, akkor egyszerűen kiraktam volna őket, oszt jól van. De eszembe sem volt eleve megtagadni az esélyt.

Azt, hogy egy adott párkapcsolatban mi a norma, mi a normális és mi nem az, azt az adott kapcsolat tagjai döntik el, nem kívülről bárki más.

2018. júl. 5. 11:27
 167/203 anonim ***** válasza:
55%

"De ha a párja elvárja, hogy csak és kizárólag őt szeresse (és ne is szeressen mást, legyen az bárki), ott nem normális kapcsolatról, hanem kemény hierarchiáról beszélünk."

Tévedsz, itt arról beszélünk hogy a "férfi" agyilag pelenkás korú és ezért is vetekszik velük, irigyli el a figyelmet tőlük. Mint az oviban.

A hiererchia is csúnya dolog de ez meg külön szánalmas.

Nem csoda ez a majom sem áll szóba a saját anyjával 20 éve. Akkor szerinted?

2018. júl. 5. 11:28
 168/203 anonim ***** válasza:
31%

"Te meg dobnád ha az a babucika majd meg is születne...

Hihetetlen hogy nem látod hogy egy és ugyan az a kettő,"

1, első alapvető felismerésem volt, hogy nem kell nekem a saját szenvedésem árán jónak lenni.

2, Ha idegesen toppantasz hármat, akkor se lesz ugyanaz a súlycsoport valamiről lemondani, vagy valamit 0-24-ben kerülgetni, kiszolgálni, lemondani miatta a saját dolgaidról.

2018. júl. 5. 11:31
 169/203 anonim ***** válasza:
40%

"Nem csoda ez a majom sem áll szóba a saját anyjával 20 éve" - a főemlős stimmel, de nem, nem vagyok a felmenőd...

Egyébként persze, hogy nem véletlen, egy füst alatt kitakarítottam az életemből a csak lehúzni képes, és elvárásokkal bombázó energia-vámpírokat akik még véletlenül se nekem akarnak jót...

Tudod, mennyivel tisztább, szárazabb, kellemesebb érzés? :))

2018. júl. 5. 11:37
 170/203 anonim ***** válasza:
43%
Ha a társad lenne ne adja Isten olyan "valami", amit adott esetben 0-24-ben kerülgetned és kiszolgálnod kellene, és lemondani miatta a saját dolgaidról? Vagy ha netán te lennél ilyen "valami", ami rá róna ugyanilyen kötelezettségeket? Az a döbbenetes, ahogyan kisikálod azt, ami mindenki más számára a nettó önzést jelenti.
2018. júl. 5. 11:38

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!