Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Mit csináljak? Vetessem el...

Mit csináljak? Vetessem el mikor akartam? Belefogok ebbe őrülni?

Figyelt kérdés

Nem védekeztünk,mert 3 éve együtt vagyunk.Nagyon örültünk,terveztük. Aztán rá 1 hétre,felhívott egy nő,hogy hallotta a páromtól,hogy terhes vagyok,és hogy ő együtt van a párommal már több mint egy éve.Azt mondta neki a párom,hogy engem el fog hagyni érte (soha nem éreztem semmit,soha nem veszekedtünk,mindig kiegyensúlyozott kapcsolatban éltünk,volt szex is)ez a nő azt mondta,hogy a párom közölte vele,hogy terhes vagyok,és maximum addig maradhatnak együtt míg én terhes vagyok,meg a terhesség után ameddig nem lehet szexelni,de utána ő rendes apa,és férj akar lenni,el is akar venni feleségül.Azt mondta a nő,hogy el akarta mondani,tudjam meg mekkora féregtől várok gyereket.

Este kérdőre vontam,és mindent bevallott.Azonnal elcuccoltam egy barátnőmhöz,most itt vagyok.Anyukám meghalt,apukám alkoholista,nem tartom vele a kapcsolatot.A lakásra közösen hitelt vettünk fel.

Elmentem orvoshoz,és dobog a szíve.

De én nem tudom mit csináljak.A lakással majd lesz valami,elfelezzük gondolom,jó állásom van,meg tudok élni belőle.Úgy gondoltam elvetetem.De a párom könyörög,minden nap hív és sír nekem.Ha nem veszem fel,videót küld.

Ilyen embernek szüljek? Ha elvetetem még tudok új életet kezdeni,Még csak 26 éves vagyok.Ha megtartom ki tudja mi lesz.A munkám ha elvesztem? Hova megyek,kihez? Teljesen kétségbe vagyok esve.Egy várt magzatot vetessek el??? Gyűlölöm,hogy ezt tette az a szemét velünk.

2018. ápr. 15. 18:21
 81/131 anonim ***** válasza:
21%
Őszintén azt gondolom, hogy életed legnagyobb hibáját készülsz elkövetni. Vigyázz, mert ez a döntés visszafordíthatatlan! Ha már most attól félsz, hogy beleőrülsz, akkor szinte garantált, hogy nagyon ki fogsz készülni utána. Nem tudom, hogy miért érdekel téged a gyakorin arc nélkül "hovaszülazilyen"-ező, rosszindulatú, segítségre egyáltalán nem hajlandó gyökerek véleménye egy ilyen súlyos helyzetben. Itt ők vannak többségben, de az én tapasztalataim szerint a való életben nem. Pár hete sikeresen rábeszéltek itt egy nőt az abortuszra, aztàn amikor a szegény nő írta, hogy nagyon megbánta, azóta nem tud enni, aludni, legszívesebben elásnà magát, arra már egy büdös választ nem voltak képesek írni ezek a szerencsétlenek, csak 10 perc alatt lepontozták 0-ra a kommentemet, amiben belinkeltem egy alapítványt, ahol ingyen segítenek az ilyen helyzetben lévő nőkön... Az a szegény nő biztosan nagyon szívesen lenne most a helyedben, te mèg dönthetsz másképp. Azt írod, hogy ismeretlenül bababútorokat ajánlottak fel neked segítségként... Mi ez, ha nem bizonyíték arra, hogy vannak a világban jó emberek, és van segítség, ha nehéz helyzetbe kerülünk az életben? Az, hogy 2 évre előre tudsz tervezni, az egyáltalán nem rossz, ezzel már előbre vagy, mint csomó ember ebben az országban.
2018. ápr. 17. 20:51
 82/131 anonim ***** válasza:
76%

#81, itt rossz lehetőségek közül kell kiválasztani a Kérdezőnek a számára kevésbé rosszat, ennyi. Szerintem szívesen ajánlgatnánk neki igazán jó alternatívát, de az ebben a helyzetben nincs.

De az biztosan nem az ő jóakarója, aki még a maradék döntési lehetőségeit is elvitatná tőle.

2018. ápr. 17. 20:52
 83/131 anonim ***** válasza:
77%
"Vigyázz, mert ez a döntés visszafordíthatatlan!" - ebben a helyzetben bármit választ, mindegyik út visszafordíthatatlan...
2018. ápr. 17. 20:57
 84/131 anonim ***** válasza:
92%
Az ő élete, az ő döntése, az ő gyereke. Mindenki azt csinál a saját életével és családjával, ami neki tetszik. Senkinek nincs joga beleugatni abba, hogy elvetesse vagy megtartsa. Akinek van gyereke, szeretgesse azt, ne máséval törődjön ennyire elmélyülten. Ha a kérdezőnek szar lesz emiatt az élete, az csakis a saját sara, a saját döntésének következménye.
2018. ápr. 17. 21:49
 85/131 anonim ***** válasza:
85%

Aki itt nagy hangon arra hivatkozik a boldog(?) családja, házassága biztonságából, hogy "ott van ám az apai segítség is", annak nem jut eszébe, hogy talán a kérdező a jövőben SOHA, SEMMILYEN kapcsolatot nem akar tartani azzal a féreggel, aki becsapta, elárulta, megcsalta őt? Én sem akarnék.

Nekem is van 3 gyerekem és boldog párkapcsolatom. Mégis fel tudom fogni, hogy adott helyzetben a lehető legrosszabb megoldás lenne megtartani a babát, mert örök életére összekötne két embert, amit legalább az egyikük nyilvánvalóan nem akar.

És tudjátok mit? Ha kell, nagyon szívesen állok a kérdező rendelkezésére, ha igénye van rá. Keressen meg priviben, BÁRMIKOR hajlandó vagyok beszélgetni vele és segíteni, ha lelki problémája van. A nagy "magzatvédőkkel" ellentétben én NEM szeretném őt privát üzenetekkel zaklatni, úgyis éppen elég gondja van. Viszont ha segítség kell, itt vagyok.

2018. ápr. 17. 22:09
 86/131 anonim ***** válasza:
18%
Hogyne jutna eszembe! Éppen ezt írtam le, hogy ez az abortusz távolról sem egy ártatlan emberi életet "ment meg" a szenvedéstől, meg a nélkülözéstől. Ez a gyerek azért megy a levesbe, mert akadálya annak, hogy az "anyja" új életet kezdhessen. Természetesen az állításoddal szemben sem privát, sem követhető módon nem agitáltam senkit, csak azt tettem lehetővé, hogy amit te is megfogalmaztál, vagy véletlenül felfedtél és beismertél, az mondasson ki. Jelesül, hogy mint a legtöbb abortusznál, most is az ÖNÉRDEK döntött egy ember megszületése ellen.
2018. ápr. 17. 22:21
 87/131 anonim ***** válasza:
24%
Nem tudom, hogy sírjak, vagy nevessek, amikor a sok profilról írogató 66%-os figyelmezteti a kérdezőt, hogy vigyázzon a fanatikusokkal... Kb. 3 hónapja kezdtem el látogatni ezt a honlapot, és már ennyi idő is elég volt, hogy megismerjem ennek az embernek a történetét, de nyugodtan kijavíthat, ha nem pontosan írom le, nem fogok most külön kutatómunkát végezni a kommentjei között. Ha jól vettem ki korábbi hozzászólásaiból, ennek az embernek évekkel ezelőtt akarata ellenére a barátnője meg merészelte szülni a közös gyereküket, és ez akkora sebet ejtett hősünk egóján, hogy azóta is féltékeny a saját gyerekére, és középkorú, khm... nem kimondottan gyermekkedvelő, a saját gyerekét is simán elutasító férfiként a "Gyerekvállalás, nevelés" témakörben írogat napi szinten több profilról (ezt el is ismerte), néha magával cseverészik, minden egyes abortuszra vonatkozó kérdés alatt megtalálod. Szóval nagyon figyelmes, hogy felhívja a kérdező figyelmét a "fanatikusokra", de lehet, hogy pont az ő véleménye az, amit fenntartásokkal kéne kezelni. Sajnos, ha valaki frissen regisztrál, hogy feltegyen egy kérdést, nem ismeri még az ilyen fura alakokat. Nem mentem volna bele az illető történetébe, ha ő nem próbálkozott volna mások véleményének a kiszorításával a "fanatikus" címke rábiggyesztésével. Ha valaki fanatikus, akkor pont ez az ember az.
2018. ápr. 17. 22:22
 88/131 anonim ***** válasza:
79%

Utolsó, pont, ahogy a gyerekvállalást is az önérdek motiválja az esetek 99%-ban, meglehetősen ritka az az ember, aki nem akar gyereket, de vállal. Tudod, az ember nyilvánvaló közhelyeket nem szokott külön kiemelni, és ezek közül az egyik, hogy a ma élők elsőbbséget élveznek a már meghaltakkal vagy a még meg nem születettekkel szemben.

(meg egyébként is, minden gyereket a sors óvjon az olyan anyától, aki csak önfeláldozásból, a saját érdekei ellenében vállalja... abból minden lesz, csak egészséges lelkű gyerek, egészséges család nem... "ÉÉÉÉN feláldoztam érted az életem, és ez a hála...." - na ne... )

2018. ápr. 17. 22:29
 89/131 anonim ***** válasza:
69%

#88, ha a történeted így lenne igaz, akkor ennél szebben nem is tudtad volna megcáfolni önmagadat, ugyanis most épp kijelented, hogy:

1, a rosszkor jött gyerek megszületését is meg lehet bánni

2, aki azt bánja meg, aki abban sérül, nos az tényleg nem számíthat senkitől, semmiféle segítségre

Úgyhogy gratulálok:)

2018. ápr. 17. 23:01
 90/131 anonim ***** válasza:
13%
Dehogynem számíthatsz. Keress fel egy pszichológust, hátha sikerül feldolgoznod végre, hogy nem tudtad leuralni a baràtnődet anno.
2018. ápr. 17. 23:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!