Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Nemtudom mit tegyek megtartsam...

Donne kérdése:

Nemtudom mit tegyek megtartsam e, vagy sem? A barátommal 2,4 éve vagyunk együtt, de ő arra hajlik, h vetessem el.

Figyelt kérdés
Anyagilag nem pont úgy állunk, szüleimmel élek és a "párom csak 3 hetente jár haza.Ő a magyar átlaghoz képest jól keres, de el is megy neki. 21 vagyok, az iskoláim megvannak, eddig barátommal éltem, de mindig csak ímmel-ámmal volt munkám, mivvel nemtudok szlovákul rendesen...Ezért haza kellett jönnöm, de itthon csak hónapról-hónapra élünk, sokszor kölcsönt kérve, foggalmam sincs mit tegyek, rendes munkám sem volt még, barátom csak magára gondol, és nem akar senkit eltartani.Itthon mindig csak azt hallgatom h el kell tartaniuk...Nem tudom mit tegyek?
2013. okt. 25. 17:02
1 2 3
 1/28 anonim ***** válasza:
65%
Jönni fognak az örökbeadással, az is egy lehetőség. Ebben az esetben, mivel nincs kire és mire ne tartsd meg. Viszont a kapcsolatodat értékeld egy kicsit át, mert nem biztos, hogy rendben van ahogy van.
2013. okt. 25. 17:06
 2/28 anonim ***** válasza:
22%
Egy gyermek örök célt ad, és örök szeretetet. Ne a nemeket szedd össze, hanem azokat az igeneket, melyek amellett szólnak, hogy családként hogyan tudtok megfelelni a kihívásoknak. Olyan, hogy ideális állapot a gyermekvállaláshoz, nem létezik, hidd el. Nem vagy már gyerek, éppen jó korban vagy, a kapcsolat sem friss, mi a gond? Az élet ahhoz viszont még túl hosszú, hogy az abortusz lelki terhét cipeld benne végig.
2013. okt. 25. 17:26
 3/28 anonim ***** válasza:
96%
Ha megszületik, hol fogsz vele lakni? Ha jól értem, szüleidnél nem maradhatsz, párodhoz nem mehetsz. Albérletet gyes-ből nem fogsz tudni fizetni.
2013. okt. 25. 17:34
 4/28 A kérdező kommentje:

Ezen is gondolkodtam, szívem szerint meg is tartanám.

De mi lesz ha még jobban elhízok, beeresedik a lábbam, mert nem bírja a túlsúlyt, stb, havonta menni nőgyógyászhoz, megszületik a gyerek, a sok sírás, engem kikészít, és még mellette, hallgassam a többit, elcsúnyulok, meghízok, ráadásképp majd megcsal vagy otthagya barátom??

Azon is gondolkodtam hogy ha nem vetetné a nevére, mint egyedülálló anya kapnék valami állami támogatást. Valaki nem tudja megmondani mennyit kapnak az egyyedülálló szülők????

2013. okt. 25. 17:34
 5/28 anonim ***** válasza:
58%

Magyarországon? 26e gyes + 13500 körüli családi pótlék. Ebből kb kijönnek a baba dolgai, ha tudod szoptatni.

Ha a párod nem veszi a nevére és elhagy titeket (ami lássuk be, eléggé benne van a pakliban) akkor nagyon nehéz lesz gyerektartást kiharcolni tőle.

2013. okt. 25. 17:37
 6/28 A kérdező kommentje:
Arról szó sincs h kitegyenek az utcára, főleg nem az unokájukkal, azért annyira nem botrányos a helyzetünk, mindennapi főtt kaja, meg a sok hús, meg az édességek.....Szal nem azt mondom, csak azt, h én is sok mindent nem kaptam meg, főleg ami az ajándékokat, vagy ruhát illeti, és egy újszülött elég sok plusz kiadásokkal jár...Egyébként nem tudja senki, csak én és a barátom, nem merem mondani senkinek sem.....Csak ki kell magamból beszélni, mert nem tudom senkivel megosztani, nagyon rossz!
2013. okt. 25. 17:39
 7/28 A kérdező kommentje:

Ha elhagy, ő bánja, de ha nem fizet, a gyereket nem láthatja és kész!!Aztán idővel lefogyhatok, de nem lenne könnyű...sem

a gyerekkel, se a túlsúllyal, munka nélkül meg pláne .

2013. okt. 25. 17:43
 8/28 anonim ***** válasza:
15%

A döntés a te kezedben van. A babádat, ha igazán szeretnéd, viszonylag hamar bölcsődébe adhatod és mellette elmehetsz dolgozni. Ez iszonyúan nehéz lenne kezdetben, de nem lehetetlen.

Egy abortuszba belezsarolt nő kapcsolata a párjával a műtét után sokszor menthetetlenül tönkremegy, nem ez a műtét az, ami eleven kovászként tartana össze két embert.

Mielőtt döntenél, MINDEN anyagi lehetőséget vegyél számításba!

2013. okt. 25. 17:45
 9/28 A kérdező kommentje:

A baj h minden anyagi dolgot számításba véve, csak az állami segítség ad, plusszba, gondolom a nagyszülők támogatnának, pénzileg ha nem is az én oldalamról, de a másikról biztosan.

Gondolom az apja is adna vmit ha már lenne.

2013. okt. 25. 17:50
 10/28 A kérdező kommentje:
Ami a ráadás, hogy a közelben nincs bölcsöde, mivel 1 világvégi kis faluban élek, ahol csak munkanélkülin keresztül vesznek fel dolgozni, mert így az állam fizeti a béremet és nem ők, ami 6 órásba 38e 8 órásba meg 48ezer HUF. :) Plusz a legközelebbi kisváros 35km, de a buszok is ritkán járnak.
2013. okt. 25. 17:54
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!