Tartsam meg vagy vetessem el?
Van olyan szilárd ez a kapcsolat, hogy egy ilyen fontos döntést kibírjatok együtt?
Csak mert ha megtartod, ha elveteted, ez egy óriási árnyoldal lesz a kapcsolatotokban.
Épp ezért én azt javaslom, ne a párod miatt dönts, csak mert ő azt mondja, hogy gyerekedet (aki ahogy értem, az övé is lenne) nem szeretné. Olyan ingoványos talajra értetek, hogy most csak az számít, hogy te hogy érzed?
1. Akarod ezt a gyereket?
2. Ha megtartanád, tudnál róla gondoskodni?
3. Felkészültél az abortuszra lelkileg és fizikailag?
Ezek a kérdések mind rólad szólnak, nem a párodról. Csak az ő hozzáállása miatt ne hozz döntést, mert nagyon megbánhatod ezt nőként (és anyaként?), akárhogy is döntesz.
Akkor már döntöttél, nem? Elveteted. Mit vársz, megerősítést? Még ha meg is kapnád, nem mi viseljük a terhet egész életünkben, hanem egyedül te.
Amúgy ha szakítás után feküdtél le a sráccal, az nem megcsalás, hiszen honnan kellett volna tudnod, hogy nem volt végleges a szakításotok? Ha a párod ezen rugózik, ez a kibékülés nem lesz hosszú életű, mert olyan dolog miatt büntet, amit nem követtél el. Pitizhetsz neki, ameddig akarsz, de a végén két szék közül a pad alá esel, se gyerek nem lesz, se párod. Döntsd el, megér-e neked a pár hetes együtt levés ezzel a sráccal annyit, hogy elveteted azt a gyereket, aki te tul. képpen szeretnél megtartani.
Mert szerintem ez a lényeg. Ha nem akarnád, az teljesen más helyzet lenne.
én elvetetném
1 mert nem anyámnak szülöm azt a gyereket, rá soha nem szabad támaszkodni ...
2 ha tényleg komolyan gondolom h a párommal kibékülök akkor is ez a jobb döntés hiszen még lehet gyereked tőle ....
3 lelkiekben - nem mindenkit visel meg az abortusz ált ha komoly megfontolt döntés van mögötte
Két dolgot nem értek:
1: ha szakítottatok, akkor miért érzitek ezt mindketten megcsalásnak..?
2: ha a párod is akarta eredetileg a babát, és biztosan az ő gyereke, akkor ebbe az 1-es pont miért szólhat bele..?
A körülményeid (fiatal életkor, alkoholista nagyi) eddig is fennálltak, és ennek ellenére terveztétek a babát. Akkor most miért is döntenél az abortusz mellett? Mert a párod féltékenységből, haragból ezt "kéri"? És ha ezt később mindketten megbánjátok, akkor mi lesz? Nem túl sok jövő vár egy olyan kapcsolatra, ami zsarolásra épül, főleg, ha Te elmondásod szerint nagyon szeretnéd megtartani. Még van időtök (pár hét), nyugodtan, higgadtan beszéljétek ezt át, kiben, milyen érzések vannak. Egy gyermek érkezése, de annak elvetetése is egy életre szóló döntés. Ne legyen elhamarkodott!
A legjobbakat kívánom!
egy 32 éves, kétgyerekes anya
Ha a párod gyereke, miért nem akarja?
Én csak akkor szülném meg ha biztos lennék benne hogy a páromé, így egy későbbi apasági vizsgálat az apát is megnyugtatná.
Ha szeretnéd a babát, és csak azért vetetnéd el, hogy a párod veled maradjon, akkor azt mondanám ne vetesd el. Jó eséllyel az abortusz után megutálod a párod, így is, úgy is el fogod veszíteni.
Én biztos nem vetetném el a babát.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!