Miért beszélnek sokan úgy az abortuszról mintha semmiség lenne?
Azért, mert nagyon sokan nem veszik a magzatot élőlénynek, és parazitának titulálják. Ezáltal kb annyi érzelem van irántuk, mintha egy tojást törnének fel.
3 gyerekes anyuka
Asszem ma reggel volt egy kérdés, hogy mi rosszabb, ha valaki terhes lesz (akarata ellenére), vagy ha nem lehet gyereke, bár nagyon vágyik rá. Rajtam kívül mindenki azt írta válasznak, hogy az sokkal rosszabb, ha nem lehet gyereked, mert ha terhes is leszel, azt még el is tudod vetetni. Őszintén szólva én nagyon meghökkentem, mert igen, ezt azért így elég könnyű mondani. Bármennyiben fogadni tudnék, hogy ezek a válaszadók életükben nem kerültek még olyan helyzetbe, hogy abortusz legyen a vége. Én sem, félreértés ne essék és támagatom az abortuszt, mint lehetőséget, de fogalmam sincsen, hogy ha ilyen helyzetben lennék, valóban képes lennék e elvetetni, illetve azt később hogy dolgoznám fel, hogy néznék tükörbe. Nekem ennél a kérdésnél fura volt, hogy - ahogy te is itt megfogalmaztad kérdező - úgy tekintettek az abortuszra, mint egy biztos dologra, ami mindenkinek a kezében ott van, ha úgy alakul.
Kedves első! Ne haragudj, ne vedd kötözködésnek, de szerintem az azért erős kijelentés, hogy mert biztos parazitának tekintik az embriót, később a magzatot. Két nőt is ismerek a környezetem, akik átestek abortuszon, egyikük ma már anyuka. Mindketten felvállalják azt, amit tettek, de soha nem gondolnának olyasmit, hogy az csak egy parazita volt... Aki valóban átesett már ilyen beavatkozáson, az hidd el, teljesen másként gondolja, legalábbis a többség.
Én sose vettem parazitának, felfogom, hogy egy élet lehetősége.. Ugyanakkor racionálisan döntök, tudom, hogy nem férne bele az életembe. Volt ilyen időszakom, amikor nem gondolkodtam volna ezen, mert egyszerűen nem fér bele. Pont.
Most még mindig nem szeretnék, de ha becsúszna, megtartanám, mert már vagyok olyan élethelyzetben, hogy nem okozna gondot, nem okozna nagy törést az életembe. (Dolgoztam, végeztem az egyetemmel, nem kell félbehagynom semmit, csak a munkámat..amit mindenképpen félbe kell szakítani, ha egyszer gyereket szeretnék.)
Egyszerűen csak várnék még vele 2-3 évet.
Nyilván nem semmiség, de számomra adott helyzetben ez a kisebbik rossz.
Az megint egy más kérdés, amikor vágynék a gyerekre, mélyen, legbelül..megérkezik és összetörök, hogy nem tudnám felnevelni, mert nincs miből. Akkor nehéz lenne feldolgozni ezt. Szerencsére nem vagyok ilyen helyzetben.
Komoly döntés, jól meg kell gondolni, és én eldöntöttem anno, hogy nem vállalok gyereket, amíg nem végeztem az egyetemmel.
En azt nem ertem miert nem lehet vedekezni, vagy legalabb utolag 72 oras tablettat venni. Hat mert HULYE az ember, mas valaszt meg nem talaltam. Mert ha megesett a baj, akkor is van 72 oras tabletta. Kiszakadt a gumi? 72 oras tablettat mar holnap reggel fel lehet irattatni. Draga? Hat az abortusz meg dragabb lesz, es lelkileg megterhelobb.
Persze nem mindenki, de szerintem az esetek 90%-a ilyen idiota. Es most johet a leszavazas babaim (teszek a szazalekokra) csak a piros kez megnyomasa utan LEGYENEK OLY SZIVESEK azt is megirni, hogy Onoknel miert nem lehetett szo masfajta vedekezesi modszerrol, vagy 72 oras tablettarol?
Ja, amugy van ismerosom, aki ugy jar abortuszra, mint mas fogorvoshoz kb. De teny, hogy a csaj hot hulye.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!