Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Miért gondolják sokan hogy az...

Miért gondolják sokan hogy az abortusz tönkreteszi egy nő életét?

Figyelt kérdés
Először is leirnam nincs gyerekem abortuszom sem volt. Azt megértem hogy akinek beteg a magzat vagy a körülmenyek rakenyszeritik azt megviseli. De aki nem akar gyereket vagy erőszak következménye azt mi miatt teszi tönkre? Úgy gondolom egy kevésbé erzelgos embert inkább a műtét része viseli meg. Ti mit gondoltok erről?
2015. jan. 7. 10:32
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
55%
Mert az abortuszellenesek ezt sugalmazzák. Aki okkal megy abortuszra, azt nem viseli meg, legfeljebb rövid távon.
2015. jan. 7. 10:40
 2/35 anonim ***** válasza:
65%
Ha nem akarod a gyereket, mert túl fiatal vagy, vagy túl szegény, de pl elszakadt az óvszer és mégis lett, akkor is megvisel a terhesség megszakítása... mert ember vagy, nő, és immáron ANYA... hogy lehetne ezt érzelmek nélkül feldolgozni: Attól, hogy nem tervezte, ezeken még keresztül megy. Bár szerintem közel sem akkor trauma, mint egy várt baba elvesztése, de ez sem múlik el nyomtalanul soha.
2015. jan. 7. 10:43
 3/35 anonim ***** válasza:
51%

Így van, ezt az abortuszellenesek mondogatják.

Nekem volt 10 évvel ezelőtt, alaposan átgondoltam, és az volt az egyetlen ésszerű megoldás. Napokig, hetekig rossz volt, de túl lettem rajta, most egy gyönyörű másfél éves fiút nevelek, rendezett az életem, és boldog vagyok.

Nincs bűntudatom, nem vagyok lelki sérült...

Szóval nemhogy nem tette tönkre, de jobb most az életem, mintha akkor vállaltam volna egy gyereket.

2015. jan. 7. 10:43
 4/35 anonim ***** válasza:
49%
Hát nyilván meg kell hogy viselje, hiszen a születendő gyeremek életét, akárhogy is szépítjük, veszi el a saját anyja. Akit ez nem visel meg, az pszichopata.
2015. jan. 7. 10:47
 5/35 anonim ***** válasza:
72%
Nekem van egy barátnőm, aki az a tipikus kemény lány volt. Aztán lett egy abortusza és összepakolt és hazament a koliból. Nem bírta az egészet.
2015. jan. 7. 10:47
 6/35 anonim ***** válasza:
44%

Aki kevésbé érzelgős, azt lehet, hogy nem viseli meg, csak szeretne gyorsan túl lenni rajta. De ez sem biztos, azért ez nem egy hétköznapi helyzet, akár azt is megviselheti, aki egyébként nem érzelgős.

Én láttam olyat, akit akkor nem viselt meg, még fiatal volt, kvázi örült, hogy megszabadult egy problémától.

Viszont később, idősebb korában, amikor már felfogta, hogy mit tett, akkor megviselte.

Olyat is láttam, akit szintén nem viselt meg, csak akkor amikor évek múlva kiderült, hogy nem lehet többé gyereke.

Szóval én azt gondolom, hogy azt nem viseli meg egyáltalán, aki nagy ívben tesz mindenre és mindenkire, nem gondolkodik, nincs felelősségérzete.

2015. jan. 7. 10:51
 7/35 A kérdező kommentje:
Azt megértem hogyha később nem lehet gyereke megbánja de akinek tegyük fel születik utána olyan gyereke akit akart, attól az embertől akit szeret az teljesen más szerintem mint egy nem kívánt terhesség. Mert az emberek nem szeretik ha belekényszerednek egy helyzetbe így az pl.apaságba, anyaságba sem.
2015. jan. 7. 11:53
 8/35 anonim ***** válasza:
30%
Ha kimész a strandra naptej nélkül, és leégsz, akkor belekényszeredtél a leégésbe?
2015. jan. 7. 11:56
 9/35 A kérdező kommentje:
Nem tudhatjuk kinek hogy alakult védekezés mellett vagy nélkül, de nem is ez érdekel hanem a pszichés része a dolognak.
2015. jan. 7. 11:58
 10/35 anonim ***** válasza:
44%
Én még mindig nem értem, mit nem értesz. Van egy gyerek a hasadban, egy magzat, aki fele részben te magad vagy. Nem elég, hogy elpusztul, ráadásul te okozod ezt. Aki kicsit is gondolkodik néhanapján, és itt szinte mindegy, milyen indokkal veteti is el a magzatot, legyen az akár beteg magzat vagy erőszakből fogant magzat vagy sima felelőtlenségből származó élet, annak ez nagyon megrázó. Egy élet, egy születendő ember a testedben.
2015. jan. 7. 12:08
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!