Miért gondolják sokan hogy az abortusz tönkreteszi egy nő életét?
24-es,
szerinted gyilkosság, és talán te nem tudnád ép ésszel túlélni...ezzel szemben, például anyáink korosztályában - hatékony védekezés hiányában - elég kevesen voltak, akik megúszták a termékeny éveiket abortusz nélkül...aztán mégsem az őrültek generációja voltak...
én viszont egy olyan korban és egy olyan helyen voltam fiatal, ahol tiltott volt az abortusz 21 évig
soha annyi elhagyott csecsemőt, illegális magzatelhajtásba belehalt, 2-3 árvát hátrahagyott anyát, utcán élő gyereket nem látott a világ...csak amikor én szültem, az alatt az 5 nap alatt, 3 csecsemőt hagytak a kórházban...
'89 után ezen gyermekek sorsán szörnyűlködött az egész művelt Európa
Attól, hogy mikor mit enged meg a törvény, attól a bűn az bűn marad. Ha tiltott magzatelhajtás, ha nem, akkor is bűn. Sok éve is az volt meg ma is.
Ha tetszik, ha nem, egy olyan lényt pusztítanak el, akinek ver a szíve, ÉL! Ez pedig gyilkosság, bármilyen szép neve is van.
26-nak: Írtam én valahol, hogy különb ember az, akinek nem volt abortusza annál, akinek volt? Ha igen, mutasd meg, hol!
Nem mindegy, hogy valaki a bűnt, a cselekedetet ítéli el, vagy magát az embert. Nagyon nem ugyanaz a kettő.
32-es, megint ott vagyunk, hogy NEKED bűn.
a bűn filozófiai-erkölcsi fogalom, amiről a különböző világnézetű emberek másként gondolkodnak...
ergo, én nem úgy gondolom, mint ahogyan te
van akinek a házasságon kívüli szex is bűn, van aki az euthanáziát is annak tartja
az én felfogásomban az lenne a bűn, ha úgy hoznék a világra egy életet, hogy nem tudnám vállalni a felelősséget érte, nem tudnám szeretetben vagy jólétben felnevelni
mi a csudáért kellene a te világnézetedre tekintettel lennem, amikor az én életemről van szó, nem a tiedről?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!