Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Miért gondolják sokan hogy az...

Miért gondolják sokan hogy az abortusz tönkreteszi egy nő életét?

Figyelt kérdés
Először is leirnam nincs gyerekem abortuszom sem volt. Azt megértem hogy akinek beteg a magzat vagy a körülmenyek rakenyszeritik azt megviseli. De aki nem akar gyereket vagy erőszak következménye azt mi miatt teszi tönkre? Úgy gondolom egy kevésbé erzelgos embert inkább a műtét része viseli meg. Ti mit gondoltok erről?
2015. jan. 7. 10:32
1 2 3 4
 31/35 anonim ***** válasza:
69%

24-es,

szerinted gyilkosság, és talán te nem tudnád ép ésszel túlélni...ezzel szemben, például anyáink korosztályában - hatékony védekezés hiányában - elég kevesen voltak, akik megúszták a termékeny éveiket abortusz nélkül...aztán mégsem az őrültek generációja voltak...

én viszont egy olyan korban és egy olyan helyen voltam fiatal, ahol tiltott volt az abortusz 21 évig

soha annyi elhagyott csecsemőt, illegális magzatelhajtásba belehalt, 2-3 árvát hátrahagyott anyát, utcán élő gyereket nem látott a világ...csak amikor én szültem, az alatt az 5 nap alatt, 3 csecsemőt hagytak a kórházban...

'89 után ezen gyermekek sorsán szörnyűlködött az egész művelt Európa

2015. jan. 8. 15:45
 32/35 anonim ***** válasza:
10%

Attól, hogy mikor mit enged meg a törvény, attól a bűn az bűn marad. Ha tiltott magzatelhajtás, ha nem, akkor is bűn. Sok éve is az volt meg ma is.

Ha tetszik, ha nem, egy olyan lényt pusztítanak el, akinek ver a szíve, ÉL! Ez pedig gyilkosság, bármilyen szép neve is van.

2015. jan. 8. 21:09
 33/35 anonim ***** válasza:

26-nak: Írtam én valahol, hogy különb ember az, akinek nem volt abortusza annál, akinek volt? Ha igen, mutasd meg, hol!

Nem mindegy, hogy valaki a bűnt, a cselekedetet ítéli el, vagy magát az embert. Nagyon nem ugyanaz a kettő.

2015. jan. 8. 21:11
 34/35 anonim ***** válasza:
0%
31-nek még annyit: de igen, sokan "megúszták", bár nem tudom, hány éves vagy, mi a Te édesanyád korosztálya. Az enyémnek biztosan nem volt, pedig túl van 70-en.
2015. jan. 8. 21:12
 35/35 anonim ***** válasza:

32-es, megint ott vagyunk, hogy NEKED bűn.

a bűn filozófiai-erkölcsi fogalom, amiről a különböző világnézetű emberek másként gondolkodnak...

ergo, én nem úgy gondolom, mint ahogyan te

van akinek a házasságon kívüli szex is bűn, van aki az euthanáziát is annak tartja

az én felfogásomban az lenne a bűn, ha úgy hoznék a világra egy életet, hogy nem tudnám vállalni a felelősséget érte, nem tudnám szeretetben vagy jólétben felnevelni

mi a csudáért kellene a te világnézetedre tekintettel lennem, amikor az én életemről van szó, nem a tiedről?

2015. jan. 9. 14:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!