Szerintetek az abortusz bűnnek számít?
Én is végigolvastam az egészet és csak egyetlen egy dolgot nem értek. Vallástól teljes mértékben függetlenül egy élet - egy élet = halál. Eléggé egyszerű matematika.
Persze itt egyesek egy embrió életét nagyon szépen hasonlították meggymaghoz, ha ettől nektek jobb a lelkiismeretetek akkor csak gratulálni tudok, jó nektek. Nem teljesen mindegy, hogy érez vagy nem érez? A megtermékenyített petesejtből előbb vagy utóbb új ember születne vágyakkal, lehetőségekkel, egyéniséggel. Nem egy lombikprogramról beszélünk hanem egészséges anyáról egészséges babával. Ettől az élettől veszitek el az esélyt. Ti sem vagytok ám mindig magatoknál mégsem szúrta belétek a nagy kést eddig senki álmotokban, de ugyanakkor úgy vennétek el más jövőjét egy csettintéssel, mintha csak valami nehezék lenne vagy egy kő, vagy egy meggymag. Hát ez szerintem szánalmas és nagyon szomorú. Köszönnétek meg inkább minden nap, hogy a tiétek felett nem döntöttek ilyen IQ betyárok.
Az abortusz mellett állok, de azért álljon már meg a menet, hol itt a felelősség vállalás? Ha már eldöntöd egy emberi életről, hogy márpedig te azt elveszed csak mert jogod van hozzá akkor legyen már benned annyi lelkiismeret, hogy felvállalod, hogy gyilkos vagy. Nehogy már úgy kelljen érezned magad, mint aki jól végezte dolgát. Egyáltalán nem kell és ne mentsétek fel magatokat buta érvekkel. A gyilkosság az gyilkosság, a vágóhídon lévő állatokra sem mondja senki, hogy csak úgy rántott hús lett belőlük az asztalodon. Vega sem vagyok, szeretem a húst csak épp tisztában vagyok vele, hogy egy életbe került az hogy megehetem. Ráfoghatod az orvosra persze meg a nővérre meg az időjárásra meg a szerencsére, csak épp az nem mentesíthet a felelősség alól.
A férfi és a nő egyaránt hibás abban az esetben, ha:
1. Átszakad a gumi, mert felnőttként vállalták a lehetőségét annak, hogy bizony megtörténhet.
2. Ha a nő nem szed tablettát.
3. Ha a nő akarja, hogy a férfi márpedig benne élvezzen el és nem számtalan egyéb módon.
A nő saját véleményem szerint nem hibáztatható ebben a gyilkosságban abban az esetben, ha megerőszakolták. Ilyen esetben szerintem a későbbi abortusz, mint gyilkosság teljes mértékben a férfi lelkét kell, hogy terhelje és sajnálom is nagyon az olyan nőket akiknek ilyesmin kell túlesnie.
Az olyan nőket is sajnálom természetesen akiknek egy lehetséges fogyatékos gyermek jövőjéről kell dönteniük, de ez a gyilkosságban nem oszt és nem szoroz. Lehet, hogy megkíméled egy torz élettől, de attól te még meggyilkoltad és felelős vagy a döntésedért.
Az pedig, hogy egy gyilkosságért nem vállaljátok a felelősséget és itt emberi életet kövekhez meg meggymaghoz hasonlítotok az szimplán gyerekes és az egyetlen amit bizonyít, hogy belül nagyon nem nőttetek fel. A normális az pontosan az ha rosszul érzed magad.
Abortusz párti vagyok még egyszer mondom, de éljetek együtt azzal a bűntudattal amivel ez jár, mert akkor is érezni fogjátok ha megpróbáljátok beképzelni, hogy az embrió egy meggymag. Micsoda ordenáré baromság.......
Amúgy komolyan micsoda beszűkült látásmód az, hogy az embrió egy nagy semmi? Könyörgöm, ha én elveszem a te jövődet te is egy nagy semmi leszel... Lehetőség nélkül nincs élet.
Sőt még ilyen iszonyatos hülyeségek is vannak a commentek között, hogy a csecsemő élete kevesebbet ér, mint egy kamasz élete? Egy megszületett csecsemő élete számodra kevesebbet jelent, mint egy 16 évesé? Elmondok neked egy marha nagy titkot... Minden élet egyenlő.
Szégyelljétek magatokat inkább...
"A férfi és a nő egyaránt hibás abban az esetben, ha:
1. Átszakad a gumi, mert felnőttként vállalták a lehetőségét annak, hogy bizony megtörténhet.
2. Ha a nő nem szed tablettát. "
Ennyi erővel ha elcsapnak a zebrán 120-al a te hibád mert kiléptél az úttestre, ezzel vállalva a lehetőségét annak, hogy bizony megtörténhet. Az óvszert nem azért használják mert várják hogy kiszakadjon hanem mert általában nem szakad ki.
Tablettát akkor is kellene szedni ha a nő trombózis hajlamos? Netán jobb lenne agyvérzést kapnia vagy hormonzavarokkal élnie?
Ennyi erővel hibáztathatnánk mindenkit akik nem használtak minden létező fogamzásgátló módszert, csak akkor képzeld el milyen naponta szedni a tablettát, spermicidet kenegetni, felrakni az óvszert, a végén megszakítani és naptármódszer szerint csinálni, és a spontán szexből máris egy hosszú előkészületet igénylő macerás művelet lesz amit senk ia háta közepére se kíván.
Értem én hogy más f...ával könnyű verni a csalánt de nem kell vakon bűnbakot keresni, baleset történt és kész.
Tekintve, hogy egy életet veszel el, igen, bűn.
De gondolom, attól, hogy itt egyesek azt mondják, hogy bűn, mások meg azt, hogy nem, neked még nem fog megváltozni a véleményed...
Viszont érdemes megnézni a Néma sikoly c. filmet - utána talán már te magad is el tudod dönteni...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!