Szerintetek az abortusz bűnnek számít?
#20, nem "pici babát" hanem embriót, nem kaparják, nem vagdossák, hanem vákuummal kiszívják, és nem dobják semmiféle kukába... de egyébként nagyon "szívhez szóló, lírai" volt a hasonlatod...
Ja, és a gyerek nem ajándéktárgy, és nem arra való, hogy "majd valaki örüljön neki"... ezen túl még aza rejtély, hogy milyen alapon várnád el egyetlen nőtől is, hogy kihordjon egy terhességet - másnak...
Tudod, aki nem akar gyereket, az terhes sem szeretne lenni. Meg itt, Magyarorszagon tuti nem gondolkoznek az orokbeadason egy percig sem, ha allapotos lennek.
Nem hianyzik a megalaztatas a tarsadalomtol , a gyulolkodes a gyerektol, sem az orokbefogadok lesajnalo, de kozben felo tekintete, hogy "na vajon feltunok -e meg valaha". Amuyy nagyon egyszeru ravagni, hogy szuld meg es utana felejts, de ez nem ilyen konnyu. Ezt senkitol sem varhatod el. Masreszt pedig egy magzatot, ne nevezunk mar babanak. Mert nem az.
"igenis gyerek/baba, mert az embrióból baba lesz"
Ez eddig a legviccesebb érv amit valaha hallottam. Ami durva, tekintvén, hogy ez egy elég szörnyű témakör. Amúgy végül is jól rátapintottál a lényegre, mert tényleg az LESZ, de 8-10-12 hetesen MÉG nem az. Ennyi erővel a tojást is hívhatnánk csirkének, vagy egy magot almafának, mert hát végül is az lesz belőle...
Nem tartom bűnnek. És az az igazság, hogy még a 19. hétben sem tartanám annak.
Ha egy baba a 24. héten megszületik, akkor már van esélye a túlélésre. Kevés, de van. Egy 20. héten megszületett magzat halálra van ítélve.
Nem véletlenül vannak olyan országok, ahol a 24. hétig végeznek abortuszt.
Persze szerintem ez egy olyan dolog, hogy ha azért végzik el a 23. hétben, mert meggondolta magát az anya..hát nem minősítem. Nyilván nem a 23. hétben jött rá, hogy terhes, miért nem tudta eldönteni hamarabb?! De ha pl.beteg a baba és az még nem derül ki a 12. hétig, akkor van lehetőség..
Egy anyai testen kívül életképes gyerek megölését bűnnek tartom. Azt az időszakot pedig nem, akkor még a nő testétől függ, azon kívül meghal.
Ettől függetlenül szörnyű dolognak tartom ha valaki ilyenre kényszerül, de mindenkinek szíve joga dönteni. Én is voltam olyan korban, helyzetben amikor ezen egy percig nem gondolkoztam volna.
Ma sem szívesen esnék teherbe, meg is teszünk mindent azért, hogy ne történjen meg, de most már gondolkoznék azon, hogy megtartsam. Korábban rögtön abortuszra mentem volna.
"Egy nőnek legnagyobb esélye a termékenységre a menstruációs időszakban van," - ugye pont NEM... hanem a 2 menstruáció közötti középidőben... az nem baj, ha valakinek véleménye van, de előtte nem árt megismerni a tényeket:)
"ha valaki a menstruációs időszakon kívül létesít nemi kapcsolatot plusz beszedi a fogamzásgátlót és óvszert is használ, ne magyarázza már meg" - az ember többnyire nem azért él szexuális életet, hogy szenvedjen...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!