Szerintetek az abortusz bűnnek számít?

Figyelt kérdés
2015. máj. 27. 21:42
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/118 anonim ***** válasza:
34%
"Nem az ő döntése volt hogy létezik" A nő döntése meg az volt hogy nem esik teherbe, mégis máshogy alakult, a gyerek a nő része, nélküle nem tud élni ezért kizárólag az anyának kellene dönteni a sorsáról, nem kívülállóknak.
2015. máj. 30. 09:57
 42/118 anonim ***** válasza:
15%
van akinek az, és van olyan akinek nem. Én személy szerint rosszul vagyok a gondolatától is, én nem tenném meg. Aki megteszi szíve joga, viszont én megszigorítanám a szabályozását, ki vetethetné el. Mert sokan fogamzásgátlásnak használják a saját gyerekük megölését, és szerintük nincs ezzel semmi baj. Mert ne mondja nekem senki, hogy mindhárom abortusznál teljes védekezés mellett lett terhes, mert aszt nem hiszrm el.
2015. máj. 30. 12:12
 43/118 anonim ***** válasza:
61%
Nyilván az abortuszok jó része egyszerű felelőtlenség következménye, szerintem ezzel senki nem akar vitatkozni. De mégis mi alapján szigorítanád? Hogyan lehetne bebizonyítani, hogy tényleg kiszakadt a gumi, vagy eleve fel se lett húzva? Ha meg valakinek nem engedélyeznék az ab-t akkor térjen vissza a régi "jó" módszerekhez, kötőtű meg hasba rúgás, vagy esetleg kútba meg csatornába dobott újszülöttek? Mert ha valaki nem akarja megtartani, és nem biztosítják neki a törvényes utat, akkor majd keres másikat. Ne akarjunk már visszatérni a középkorba. Nem jó dolog az ab, de még mindig jobb hogy van, mintha nem lenne.
2015. máj. 30. 12:39
 44/118 anonim ***** válasza:
13%
#15 nem csak az "eltorzult vallási fanatikusok" tekintik gyilkosságnak egy ember megölését
2015. máj. 30. 14:40
 45/118 anonim válasza:
47%

Ez egy elég jó vita anyag!!!

[link]

2015. máj. 30. 17:02
 46/118 anonim ***** válasza:
0%
igen, az ő dolga hogy az abortuszt választja, tegye.. de én attól kapok idegbajt hogy utána itt, meg a barátainak sír hogy jajj de rosszul érzi magát miatta, és azt várja pátyolgassák a kis lelkét. ha az ab mellett dönt vállalja a leli dolgokat is ne sajnáltassa magát.
2015. máj. 30. 17:20
 47/118 anonim ***** válasza:
73%

Tudod utolso, senki nem kenyszerit arra, hogy nezegesd ezt a temakort. Nyugodtan, el lehet lapozni es lehet mas kerdessel foglalkozni, ha teged ez ennyire idegesit.

(Amugy nem hiaba csinaltak ilyen topicot, engedd mar meg, hogy irjanak ide a hasonlo helyzetben levo nok).

2015. máj. 30. 22:31
 48/118 kürasszír ***** válasza:
18%

Valóban igaz az, hogy egy embrió, vagy magzat nem kisbaba. Aki ilyet mondana, az nyilvánvalóan téved.

Ahogy egy kisbabára sem mondhatjuk, hogy kamasz. Aki megöl egy kisbabát, az ugye nem egy kamaszt ölt meg?

De egy dolog nem kétséges, az hogy mind az embrió, mind a magzat, mind az újszülött, a csecsemő, a kisgyerek, a kamasz, a fiatal felnőtt, a középkorú, az idős és az aggastyán is EMBER, élete különböző szakaszaiban.

Ezért elfogadhatatlan morálisan az abortusz. Az nem indok, hogy sokan csinálják. A pedofília is sem csak azért tilos, mert azt meg relatíve kevesen csinálják.

2015. máj. 31. 02:31
 49/118 anonim válasza:
0%
Hogy bűn-e ez jó kérdés. De, hogy mi nagyobb bűn, tönkretenni egy tini életét, és a magzatból kialakuló kisemberét is.( Apa nélkül felnőni...) Vagy a kialakult helyzetet egy orvosi beavatkozással semmissé tenni. Elgondolkodtató. Vagy egy labilis idegrendszerű 40+-os Anya kései 3. gyermekét bevállalni? Amikor esetleg alig várja, hogy lekerüljön róla a nyomás...Nálam akkor bűn, ha egyébként adottak a minimális feltételek, pl.: Apa, ház, nagyszülők.De az extrém sportok, a szülés utáni súlyproblémák és a nyaralások miatt nem akar gyermeket az anyuka. Nálam az a bűn.
2015. máj. 31. 06:53
 50/118 anonim ***** válasza:
0%
akkor is felháborít. megölte a saját gyerekét? rendben, megtette, de utána ne kuporogjon már egy sarokban hogy jajj milyen rossz neki. neki? és a babára nem gondol? múltkor egyik ismerősöm is elkezdte sajnáltatni magát, és még én voltam a szemé paraszt amiért nem öleltem át és nyugtattam meg, megsimogatva a kis buksiját hogy jajj de ügyes voltál, hanem megmondtam hogy engem hagyjon ezzel, mert nem érdekel.
2015. máj. 31. 08:13
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!