Szerintetek az abortusz bűnnek számít?

Figyelt kérdés
2015. máj. 27. 21:42
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/118 anonim ***** válasza:
22%

Nem.

Ezt mér kell hetente feltenni?

2015. máj. 28. 07:44
 12/118 anonim ***** válasza:
28%
GYILKOSSÁÁG!
2015. máj. 28. 09:09
 13/118 anonim ***** válasza:
64%

NEM!!! Szerintem nem bűn !!!

Ellenben sokkal inkább bűn megszülni a sokadik gyermeket a kilátástalanságba , a nyomorba , bűn élveszületés után elvenni a csecsemő életét, stb!

Ha valaki végképp nem tud bevállni egy besikerült terhességet , akkor inkább a törvény adta legális terhességmegszakítással éljen !

2015. máj. 28. 09:13
 14/118 anonim ***** válasza:
20%
igen az.
2015. máj. 28. 10:25
 15/118 anonim ***** válasza:
74%

Latom nem tetszennek a valaszok. Nem, nem bun , legalabbis szamomra.

Az eltorzult vallasi fanatikusoknak mar igen. Facebook-on van egy abortusz ellenes csoport, ott szoktak az ilyen elmehaborodottak irkalni, hogy majd Isten igy meg ugy de jol megbunteti a not es az orvost is ,meg a pokolban fognak rohadni. Szerintem ez szanalmas. Aki valamennyire is jo- .....-vallasunak mondja magat,az ne gyulolkodjon es itelkezzen masok felett.

2015. máj. 28. 12:51
 16/118 anonim ***** válasza:
74%

a bűn filozófiai-erkölcsi-vallási fogalom, és ugyancsak változó, ki mit tart annak...

kulturánként, társadalmakként, sőt, még egyénenként is...

pld.a vallásos ember mást ért a "bűn" fogalma alatt, mint a nem vallásos...

és hogy a kérdésedre is válaszoljak, nem, én nem tartom bűnnek...kényszermegoldásnak tartom olyan helyzetben, amikor az ember lányának két rossz közül kell választania...van olyan, amikor az ab. a kisebbik rossz...

én inkább azt tartom bűnnek, ha valaki (tudatosan) világrahoz egy életet, úgy, hogy az eleve hátránnyal indul az életben, vagy úgy, hogy nem tud felelősséget vállalni érte...

és igen, bűnnek tartom azt is, ha valaki más emberekre próbálja rátukmálni a saját értékrendjét...

2015. máj. 28. 12:51
 17/118 anonim ***** válasza:
25%
Én akkor mondanám elítélendőnek ha nincs kockázat, az anya fel tudná nevelni (tehát nem 17 éves szüleivel élő lány) szóval tényleg minden szempont megvan a babához de ő úgy dönt mégse kell neki, persze nem köpném le mert az ő döntése de nem érteném.
2015. máj. 28. 13:19
 18/118 anonim ***** válasza:
75%

Nézd, nem is kell érteni más emberek döntéseit, csak el kell fogadni.

Van olyan barátnőm, akinek teoretikusan minden feltétele megvan a gyerekvállaláshoz. Egy dolog nincs meg. A gyerek utáni vágy.

Ami szerintem legalább annyira lényeges, mint az, hogy az aprónak anyagilag meglenne mindene. Vagyis, szerintem az a legfontosabb.

Hogy a gyereket szeretettel várják.

Ennek a barátnőmnek sosem tanácsolnám, hogy egy besikerült terhességet megtartson. Mert nem való anyának. Mert mindenki csak szenvedne tőle. A gyerek is.

2015. máj. 28. 13:32
 19/118 anonim ***** válasza:
79%
Szerintem nem. De nincs gondom azzal se aki szerint igen, csak tartsa magában mikor a kutya se kérdezte. Most ez alá a kérdés alá például nyugodtan leírhatják a véleményüket, meg hogy isten hogyan fog büntetni, meg hogyan égnek majd a pokolban, hiszen itt ez a kérdés. De mikor olyan kérdések alatt is megindul a térítés, ahol az a kérdés vigyen-e papucsot a kórházba a kérdező, attól falnak tudok menni... Szerintem sokkal nagyobb "bűn" az, ha valaki a negyedik-ötödik gyereket pottyantja ki a semmire, a nyomorba, mert apucinak nem volt kedve gumit húzni.
2015. máj. 28. 15:48
 20/118 anonim ***** válasza:
14%
De, igenis gyilkosság. Mert amikor a pici babát össze-vissza vagdossák a méhedben, aztán kikaparják onnann és kidobják a kukába, azt nem tudom másképp nevezni csak GYILKOSSÁGNAK! Akkor inkább szülje meg és tegye be egy inkubátorba a kórház előtt. Azok a szülők akiknek nem lehet saját gyerekük, de szeretnének picit, örülni fognak neki!
2015. máj. 28. 18:41
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!