Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Akiknek már volt abourtuszuk,...

Akiknek már volt abourtuszuk, tapasztalatok?

Figyelt kérdés
Nincs más választásom, fiatal vagyok, karrier áll előttem.

2015. febr. 27. 19:14
1 2 3 4 5 6 7 8 9
 21/88 anonim ***** válasza:
11%
Bizony, kedves kérdező...nem itt kellene érdeklődnöd.
2015. febr. 28. 15:42
 22/88 anonim ***** válasza:
79%
Szia! Sajnos nekem 4 nappal ezelőtt volt ha szeretnel beszélgetni irj privátban. En szerettem volna megtartani de egyedul maradtam. Mindenben segitek amiben szeretned!
2015. febr. 28. 17:37
 23/88 anonim ***** válasza:
67%
Nem egy nő szájából hangzik el a mondat, hogy a gyereknevelésnél nincsen nehezebb munka. Nincs az a karrier, ami nagyobb teljesítményt jelentene, mint egy gyerek felnevelése és gondozása (ha lelkiismeretesen, a maximumot nyújtva csináljuk, épp úgy, mint a karrierépítésnél). Szóval ez egy teljesen általános tapasztalat, én sem egy ismerősömtől hallottam már, csak máshogy fogalmazták meg. Egyébként szerintem ebben csak az nyilatkozzon, akinek van gyereke, a válaszokból kiderül az is, hogy kinek nincsen. A kérdező egyik válaszára reflektálva: terhesen lenézik majd. Igen, erről el szoktunk felejtkezni, hogy milyen visszataszító a társadalmi hozzáállás: egy fiatal terhes (teherbe ejtett) lányt lenéznek, mert a terhességet lehet látni, felelőtlennek megítélni, a gyereket már előre sajnálni, stb, viszont az abortusz az rejtve marad, arról nem tudnak, az egy felelősségteljes tett, hiszen szegény gyerek ugyan hová születne meg, eleve nem is akarták,fiatal szülők, nincs pénz, egzisztencia, lehetne sorolni..Mintha az élet ennyire kiszámítható lenne, közben minden második házasság válással végződik, azok is, amiket 30 felett kötnek... Egy abortuszt választó tinit megértenek, támogatnak, egy gyermeket várót pedig lesajnálnak, megbélyegeznek, kinevetnek, lelkileg elgáncsolnak. Ilyen a társadalmi hozzáállás az Élethez.
2015. febr. 28. 21:18
 24/88 anonim ***** válasza:

17,23!

Teljesen egyetértek!

Kár,hogy manapság ilyen kevesen gondolkodnak így...!

32/N

2015. márc. 1. 10:15
 25/88 anonim ***** válasza:
85%

En is egyetertek.

Ezek a nok csak azt szajkozzak, h de igen, szulessen meg, meg gyilkossag. Holott nyomorba, a semmire szulni sokkal nagyobb buntetes a "gyereknek".

Aztan ugyanezek az emberek jonnek ide picsogni, h nincs penzunk, lelepett a parom, pedig azt hittem, a gyerek majd megvaltoztatja. Szanalomhegy.

Nyugodtan le lehet pontozni, nagy ivben szarok ra. Szerencsere a dontes nem a ti kezetekben van.

Es a 17-esnek abban is igaza van, h ha nem kell idejonni "eszt osztani". Arra ott van a kimama topik.

2015. márc. 1. 10:43
 26/88 anonim ***** válasza:
23%
Utolsó! A büntetés a gyereknek az, ha megfosztják minden lehetőségtől. Az abortusz végleges ítélet, abból már semmi jó nem sülhet ki, de az életből IGEN! Ki mondta, hogy minden eleve el van rendelve és annak a gyereknek csak is pocsék élete lehet? Senki! Ez úgy ahogy van, baromság, te is tudod. Még a legmélyebb mocsárból is van esély kikászálódni. Én ismerek jó pár embert, akinek pocsék gyerekkora volt, mégis megtalálták a boldogságot és igyekeztek mindig a legjobbat kihozni az adott helyzetből. Egyiket ütötte-verte az apja, másik 10 éves koráig azt sem tudta, mi az a párizsi. Ma boldog, felnőtt emberek, egyik Kanadában él, karriert épít, másik családot alapított és gyerekeket nevel. A harmadik ismerősöm nevelőszülőknél nőtt fel, kb nulla szeretet kapott, de tanult a legnehezebb időkben is és ma már egy bank jól fizetett alkalmazottja saját házzal és hamarosan gyereket szeretne. Akkor amikor terhes lett az anyukájuk velük, biztos, hogy azt mondtad volna, nekik jobb, ha meg sem születnek, pedig nem így van! Tudom, hogy nem mindenkinek sikerül az, ami az ismerőseimnek, mert például a nevelőszülőknél élt lány testvére, akit szintén azok a nevelőszülők neveltek, elég rossz társaságba keveredett, már többször ült börtönben is. De akkor is, a lehetőséget mindenkinek meg kell adni. Mert tudod... felettünk az ég, alattunk a föld és bennünk a létra. De ha a létra sem adatik meg, mert elveszik tőlünk, akkor soha nem érhetünk fel a magasba, csak a mélybe zuhanhatunk.
2015. márc. 1. 12:10
 27/88 anonim ***** válasza:
79%
Ezt a letras szart mondjad azoknak a gyerekeknek akik rettegve varjak a tavaszi szunetet, mert otthon nincs mit enni. Tema lezarva.
2015. márc. 1. 12:41
 28/88 A kérdező kommentje:
Az én testem, az én hibám volt és az én gyerekem nem lesz.
2015. márc. 1. 13:30
 29/88 anonim válasza:
70%

Én meg tudlak érteni kérdező, én sem tartanám jó ötletnek hogy gyerekem legyen ilyen fiatalon, egyetem alatt sem szülnék, mert nem tudnék jól tanulni gyerek mellett, meg főként a szüleim tartanák el, és én ezt pedig nem akarom, mert nem nekik akarok gyereket, az ő terhükre. És nekem is vannak terveim még 30 éves koromig. Főleg nálad apuka sem biztos pont.

Van, aki képes gyereknevelésre tanulás mellett, én egyáltalán nem, és ezt csak ő szívná meg.

Az hogy a nő legfontosabb feladata a legnagyobb baromság a világon, aki ezt állította, annak ezek szerint a saját anyja is csak erre volt jó (?)

Egy életed van, amit úgy kell alakítanod, hogy a legjobban alakuljon, főleg ha sínen érzed magad. Ítélni senkinek sincs joga, engedd el a füled mellett.

2015. márc. 1. 14:10
 30/88 anonim ***** válasza:
94%

Lepontozásért harcok az a sanda gyanúm DE!! Mi a jó fittyfene van itt? Hittérítés? A kérdező döntött..mindenkinek meg lehet a véleménye. Szólás szabadság van így el is mondhatja. De nenekem Apukám azt tanította, hogy a tanácsomat akkor mondjam el ha kérdezik és tudok vele segíteni. A kérdező tapasztalatokat szeretett volna kapni amit feltételezek privátba sikerült is megkapnia de semmi szüksége arra, hogy lelkifurdalást keltsenek neki.

17 éves, nem hülye, nyilván tudja hogy az a baba kb 8 hetes korától mozog, van keze lába és szívhangja. Tudja mit tesz és tisztába van a következményeivel. DE mint már mondottam ma ez mo.on legális így ha egy döntés megszületett nem kell a lelki terror. Nem hiszem hogy bárki belát a másik életébe és tárcájába.

Olyanokat kijelenteni, hogy az abortuszon átesett nő nem érdemli meg hogy gyermeke legyen...a világ legeslegnagyobb rosszmájúsága. Csak gratulálni tudok..nekem is van erről véleményem de szegény párán aki így gondolkodik nem segít. Hát megtartom magamnak 😉

2015. márc. 1. 14:24
1 2 3 4 5 6 7 8 9

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!