Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Jovo heten megyek abortuszra,...

Jovo heten megyek abortuszra, sajnos. Fel lehet ezt dolgozni?

Figyelt kérdés

Kérek szépen mindenkit, hogy abortusz ellenzők ne írjanak így is nagyon rossz nekem. 21 éves vagyok és egy éjszakás kaland után történt. Sajnos egyedül apa nélkül nem tudom felnevelni és így is elég szegényesen élünk.

Aki volt már ilyen helyzetbe az írna nekem pár sort?

Köszönöm

2013. okt. 20. 20:24
 71/118 anonim ***** válasza:
21%
Csak azt szeretném tőled megkérdezni, hogy tulajdonképpen mit vársz az élettől az életedtől, milyen jövőbeli vízióid vannak? írnak itt neked szépet, csúnyád, kedveset, megalázót. Gondolod, ha gazdag lennél nem vetetnéd el a babát, mert hivatkozol a szegénységedre, egyedul apa nélkul nem tudod felnevelni - honnét tudod? ki mondta? és ha a gyermekedet az Isten azért adta, hogy próbára tegyen?, elveteted- tessék adott a lehetőség- de mi van, ha ez volt az első és utolsó esélyed arra, hogy anya légy?, én is azt mondom szuld meg és amikor a kezedben tartod még mindig azt érzed, hogy nem ezt Te nem tudod végig csinálni add orokbe. de az amikor a gyermeked megsímitja az arcodat és azt mondja anya szeretlek, hát attól egy nő életében nincs szebb pillanat - okozhat a gyermeke bármennyi bánatot akkor is mindig ez fogja éltetni. Tudod lehet szép házad, autód, évente nyaralhatsz, jókat ehetsz, lehetnek divatos ruháid, felszínes barátaid (mert pénz azokat is magával hozza), vastag bankszámlád - de ezeket nem viszed magaddal a sírba, csak azt a fájdalmat, hogy megöltél egy embert- önzésből!!!!!Tudod Isten nem bosszúálló, de megtapasztaltatja veled erejét azt tuti biztosra veheted!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
2013. okt. 25. 11:12
 72/118 anonim ***** válasza:
20%

63-as válaszoló vagyok.

"Akkor is igy gondold majd, utolso, ha a gyereked kerul ilyen helyzetbe, jo?"

Mint már leírtam a kommentembe, én a lányomat úgy fogom nevelni, hogy tudja mi az a védekezés! Ha becsúszik neki a baba, melléállok, segítem amiben csak tudom.

Nem szégyellem magam, inkább az szégyellje el magát nagyon nagyon aki még a kérdező pártján van, nem szép dolog egy felelőtlen önző "gyerek" mellé állni, aki egy életet öl meg mert buta volt.

Úgy gondolom minden nevelés kérdése...ha valaki összefekszik egy emberrel védekezés nélkül főleg úgy hogy mondhatni nem is ismeri a fiút, az ne szégyellje magát??

És aki 24-25 éves és nincs gyermeke? Talán ő tud védekezni? nem csoda hanem felelősség!

És kérdező, a saját gyereke meggyilkolását ép eszű értelmes, érző ember nem tudja feldolgozni, de talán nem is kell, mert nem csinál ilyet!...

2013. okt. 25. 13:21
 73/118 anonim ***** válasza:
72%

Nezd utolso, akarhogy is neveled a gyereked, hacsak nem bezarva tartod, akkor bizony a kornyezete is hatassal lesz ra. Az pedig bizony oda is vezethet, hogy teherbe esik akaratlanul is. Mellesleg vedekezes mellett is lehet teherbe esni, ugye tudod?

Komolyan nem ertem, hogy aki szerint a kerdezo embert akar olni, az mit keres itt? Alapbol agyverzes kerulget, amikor valaki az "abortusz gyilkossag" szoveggel jon. Nem, nem az. Ha az lenne, sokan csucsulnenek a bortonben. Az abortusz egy lehetoseg arra, hogy ha valaki nem akar gyereket, akkor ne legyen neki.

Aki nem akar elni a lehetoseggel, annak nem kell. De millio no a vilagon orul, hogy nem kell szulnie, ha nem akar.

A kerdezo dolga, az o maganugye -mondjuk a kerdest se kellett volna feltennie, mert csak a bantast kapta- ki vagy te, vagy en, vagy barki itt, hogy biraljuk erte? Addig orulj, amig te nem kerulsz ilyen donteshelyzetbe.

Jossz azzal, hogy segited a gyereked, ha megis igy jar. Apja leszel a gyereknek az apja helyett? Mert tudod a gyerekneveleshez nem csak penz kell, hanem lelkiero is es nem art, ha az ember nem egyedul van.

Jossz a nagy szavakkal, de mit mondanal ebben a helyzetben, ha a gyerek oda allna majd eled, hogy "nekem hol az apukam?" Talan hogy "nem tudom, kicsim, hogy ki az apukad? " Persze, biztos igy lenne, ugye.

Szallj mar le errol a szerencsetlenrol, keress mast, akibe belekothetsz, nyiss egy antiabortusz kerdest, menj tuntetni az utcara, fogadj orokbe gyereket ahelyett, hogy itt habzik a szad.

2013. okt. 25. 13:32
 74/118 anonim ***** válasza:
8%

Nézd, kedves utolsó, igazából nem értem, miért töröltetted a válaszomat. Minden szava igaz volt. Tudod, az a nagy baj, hogy - túl azon, hogy a tények töröltetendő információk -, hogy az nem elég, hogy állami támogatással tehetitek, amit tesztek, és az sem, hogy ez jogi akadályba nem ütközik, mert még az is kell(ene), hogy a társadalom morálisabban érzékenyebb fele erkölcsileg is legalizálja a magzati élet abortusz általi kioltásának tényét.

Attól még, hogy eufemizálva megszakításról, meg abortuszról beszélsz, a lényeg, a beavatkozás végcélja nem változik. Nevezheted, ahogy akarod, az attól még az, ami. És valóban nem kell börtönben ülni miatta. Mindössze annyit kellene észrevenni, hogy az egész kérdéskör messze nem jogi, hanem erkölcsi problematika.

2013. okt. 25. 14:46
 75/118 anonim ***** válasza:
76%

Kedves kérdező,

3 hónapja volt abortuszom. Igen, fel leeht dolgozni. Nem könnyű ugyan, de nem lehetetlen.

Fel a fejjel, kitartást. Ha meghoztad a döntésed, tartsd magad hozzá. Gondolj arra, hogy ez a helyes (legalábbis szerinted, ha már egyszer így döntöttél), és lebegjenek a szemed előtt az idnokaid, úgy könnyebb lesz.

Most nehéz, még sokáig az is lesz (ennek ugye lelki okai is vannak, de nem elhanyagolhatóak a biológiai okai - most tele vagy hormonnal, ha vége a terhességnek, és azok kiürülnek, mindent racionlisabban fogsz látni, kissé könnyebb lesz elviselni. Tapasztalat.)

Még egyszer kitartást neked! Üdv.

2013. okt. 25. 14:52
 76/118 anonim ***** válasza:
14%

megint csak 63 as vagyok...ha nem gyilkosság egy magzatot megölni akkor mi a fene?

Nem nem tartom most sem és nem is fogom bezárni a lányomat.

Én normális nevelést kaptam annak idején, mégsem volt rám hatással a környezetem, főleg a rosszabbik!

egy 21 éves embernek már tudni kell dönteni a jó és a rossz közt! nem töröltettem semmilyen hozzászólást!

Igen tudom ha "gyilkosság lenne" akkor már sokan ülnének, megmondom őszintén nagyon sok esetben büntetném az abortuszt. Ha már annyi esze nincs,hogy védekezzen, akkor min. szülje meg és adja örökbe vagy legyen egy olyan lehetőség, hogy a nagyszülők veszik örökbe. így legalább lesz egy kis esélye a babának a boldogabb életre. attól még mert a kérdező elcseszte az életét egy felelőtlen éjszakával, még nem a gyerek tehet róla, és nem őt kellene büntetni. És ha a gyerekem áll oda? első dolgom az lesz, hogy közöljem vele, mindenben melléállok!

Tudom hogy nem az a helyes ha apa nélkül nő fel a gyerek, de mégis rengetegen vannak apa nélkül, van hogy felelőtlenség végett van hogy haláleset miatt de mégis élnek azok a gyerekek is. Egy ismerősmet 3 hós terhesen hagyott el a párja,a lány akarta továbbr is a kicsit. most boldog anya, a másfél éves lányával él, és a mostani párjával!

Nem mindig a könyebb út a legmegfelelőbb. De persze ha a kérdező nem kívánja feladni a bulizós, pasizós egyéjszakás eddigi életét egy végtelenül hálás gyermek végett akkor csak azt kívánom, érezze a súlyát a tettének. ha nem most akkor később. nem érdekelnek a lepontozások, ez rég nem erről szól, és attól még nem fogom megváltoztatni a véleményem.

2013. okt. 25. 15:15
 77/118 anonim ***** válasza:
23%
Persze, hogy az, utolsó. A kontroll-ultrahangos leletre - ami nélkül szóba se állnak senkivel - azt írják: ÉLŐ embrió. Ez a státusz és a dobogó szív előfeltétele az abortusznak. Az abortusz során pedig elveszik ezt az életet.
2013. okt. 25. 15:32
 78/118 anonim ***** válasza:
79%
Khm, csak a 6. héten kezd el pulzálni a szívKEZDEMÉNY... Ne sarkítsunk...
2013. okt. 25. 15:59
 79/118 anonim ***** válasza:
46%

Maradjunk annyiban, hogy a szívhang előfeltétel.

Ilyen egy 6. hetes embrió (fénykép nélkül, hogy ne befolyásoljak senkit) :

[link]

Ennyire csodálatos az élet!! :)

2013. okt. 25. 16:09
 80/118 anonim ***** válasza:
84%
Hmmmm, én nem tudom, neked mennyi abortuszod volt és hány ilyen procedúrán mentél át, de az én esetemben nem volt szívhang, mégis megcsinálták. Marha furcsa...
2013. okt. 25. 16:24

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!