Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Jovo heten megyek abortuszra,...

Jovo heten megyek abortuszra, sajnos. Fel lehet ezt dolgozni?

Figyelt kérdés

Kérek szépen mindenkit, hogy abortusz ellenzők ne írjanak így is nagyon rossz nekem. 21 éves vagyok és egy éjszakás kaland után történt. Sajnos egyedül apa nélkül nem tudom felnevelni és így is elég szegényesen élünk.

Aki volt már ilyen helyzetbe az írna nekem pár sort?

Köszönöm

2013. okt. 20. 20:24
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 21/118 anonim ***** válasza:
24%
18as vagyok. Gyermekvédelemben dolgozom, tehát van némi rálátásom a dolgokra. A többi az én személyes véleményem. Igen, kevés az esély a teherbeesésre normális védekezés mellett. És ha már megtörtént, esemény utáni. De láttam én már abortusz utáni öngyilkosságot, mert nem tudta feldolgozni, valamint azt is, hogy az egész család tönkrement az eset után. Sőt, nekem is örökbefogadott gyermekem van, a részleteket nem írhatom le, de hasonló körülmények mellett fogant.
2013. okt. 21. 12:20
 22/118 anonim ***** válasza:
91%
Én missed ab-val feküdtem öt abortuszra váró nő között és én nem láttam azt, hogy kaptak volna hideget-meleget. Felnőtt nő vagy, így döntöttél, nem fogja senki leharapni a fejedet a kórházban, főleg, hogy az orvosok kb. napi szinten tizen-huszon akárhány abortuszt végeznek el. Rutinműtét. Meg amúgy is, más véleménye rohadtul nem érdekeljen. Itt a gyakorikerdeseken kár ilyen kérdéseket kiírnod, mert a válaszok alapján a budin is lehúzhatnád magad. Csak te tudod, hogy mit tudsz vállalni, viszont az egész történés legyen egy intő jel a jövőre vonatkozóan! Ha nagyon nem megy az eset feldolgozása, akkor keress fel szakembert, nem szégyen! A lényeg, hogy te jól legyél lelkileg és fizikailag, hogy később, évek múlva egy megfelelő férfivel az oldaladon alkalmas legyél a gyermekvállalásra és tudjatok közösen családot alapítani megfelelő életkörülményeket biztosítva majd a gyerekeiteknek!
2013. okt. 21. 13:57
 23/118 anonim ***** válasza:
79%

22-es vagyok!

18-as válaszoló! Milyen családvédelmis vagy te ilyen hozzáállással már ne is haragudj! Én is ilyen területen dolgozom, de az ilyen munkaerőt azonnal tenném az utcára. Nem vagy sem az édesanyja az érintettnek, sem a Jóisten, aki ítélkezhetne. A te dolgod az lenne, hogy támogasd az ilyen helyzetbe kerülőket azzal, hogy minden szükséges információt tudomására hozz. Lehet saját véleményed, nekem is van, de asszem szégyellheted magad a hozzáállásod miatt!

Hozzátenném, hogy ha gyermekvédelmis vagy: nem feltétlenül azzal véded a gyereket, hogy anyukát elhordod minden szarnak a döntése miatt! Ezt azért vésd a fejedbe és tartsd szem előtt a munkád során!

2013. okt. 21. 14:02
 24/118 anonim ***** válasza:
82%

12 vagyok.

Nem vagyok se abortusz parti, se abortusz ellenes, csupan azt gondolom, hogy az eletben adodnak olyan helyzetek, amikor ez az egyetlen jo megoldas.

Aki olyan nagyon ellenzi es a megtartasra osztonzi a kerdezot: 21 evesen eselyes, hogy max epp elkezdett dolgozni, ha egyaltalan dolgozik, tehat max gyest kaphatna. Ma Magyarorszagon a gyermektartasdijhoz nem olyan egyszeru hozzajutni. Egy per honapokig, neha evekig elhuzodhat, az ember sok megalaztatason mehet keresztul miatta es egyszer sem biztos, hogy valaha is hozzajut a penzhez. 30 akarhanyezerbol pedig lehetetlenseg eltartani egy gyereket, ezt ne is allitsa senki.

Aki az orokbeadasra akarja ravenni: anyagilag a terhesseg is megterhelo, onnan indul. Aztan gondolj bele, milyen elete lenne addig, amig megszuli a gyereket: az emberek olyan beszukult latasmoddal rendelkezenek, hogy az valami borzalom. Amit kapna azert, hogy lemond a gyerekerol.... "Milyen anya az ilyen" lenne a legenyhebb. Halkan megjegyzem, hogy nagyon jo anya a velemenyem szerint, jobb, mint aki a nyomorba szuli a gyereket, ahelyett, hogy a gyerek erdeket nezne.... Na mindegy.

A kerdezo felelossegteljesen vegiggondolva dontott, epeszu ember ezert nem szolja meg, nem hordja el mindennek. Aki megis, az gondoljon bele: o is, a gyereke is kerulhet meg olyan helyzetbe, amikor nincs mas valasztas, mint az abortusz.

,

2013. okt. 21. 15:39
 25/118 anonim ***** válasza:
13%
Mindig van legalább 2 választás. A létező legnagyobb hazugság, hogy az abortusz egyetlen választás, tehát kényszer. Nem az. Egyéni DÖNTÉS, és egyéni felelősség. És igenis lehet az élet mellett is dönteni.
2013. okt. 21. 16:03
 26/118 anonim ***** válasza:
84%
Értem utolsó. Tehat ha a lányod hazamegy tizenénegyvesen, hogy tehes, akkor a szules a megoldás. Ha megerőszakolnak az utcán, akkor a szules a megoldás. Ha az ultrahang komoly fejlődési rendellenességet mutat, akkor a szules a megoldás. Ha nincs munkád, lakásod es az apa nem áll melletted,a kkor a szules a megoldás. Igazad van., persze....
2013. okt. 21. 16:08
 27/118 anonim ***** válasza:
7%

Az erőszakból fogant várandósságok aránya 2%, mint tudod. A lányom 20 hónapos, de úgy fogom nevelni, hogy tizenévesen - már ha ezt akartad írni - ne legyen várandós. A beteg magzat esetén IS lehet dönteni. Pro is és kontra is.

Egyébként bizony Isten tiéd a leghasznosabb válasz a kiírt kérdésre: éppen a "nincs más út" hazugságával lehet mindezt feldolgozni - egy ideig.

2013. okt. 21. 16:20
 28/118 anonim ***** válasza:
92%

27-es!

"Úgy fogom nevelni, hogy ..." Ez is óriási önámítás, de talán tisztában vagy vele. Nos, a lányod 20 hónaposan még nem, de majd 20 évesen egy perc alatt felülírhatja minden nevelési elvedet. De ha a tizenéves lányodról beszélünk: felveheti veled a kesztyűt és dacolhat ellened. Nem azért, mert nem szeret, hanem azért, mert lázad, mert elege lesz abból, hogy édesanya mindent a Jóistennel fog majd megmagyarázni ahelyett, hogy kézzel fogható és ésszerű érvekkel próbálná meggyőzni (csak egy példát hoztam). Nem vagy mindenható, sem jövőbe látó. Az élet nem habcsókocska (gondolom, ezt is tudod), hogy minden úgy alakuljon, ahogy te a neveléseddel terelgettél egy önálló emberi lényt az életben. Kívánom, hogy makulátlan embert nevelj fel, tényleg, tiszta szívből! Csak arra kérlek, hogy ne beszélj önámításról, meg hazugságról, miközben te ugyanúgy hazudsz magadnak az ilyen jellegű kijelentésekkel.

2013. okt. 21. 16:31
 29/118 anonim ***** válasza:
90%

"Az erőszakból fogant várandósságok aránya 2%, mint tudod."

Annak, aki beleesik ebbe a két százalékba (elárulnad a forrast? ) az pont elég.

"A lányom 20 hónapos, de úgy fogom nevelni, hogy tizenévesen - már ha ezt akartad írni - ne legyen várandós. "

Igen, tizenévest akartam írni. Hiába neveled ugy a lányodat: ma mar egyre korábban kezdik a nemi életet, 100%ban biztos védekezés pedig nincs.

A beteg magzat esetén IS lehet dönteni. Pro is és kontra is. "

Lehet. Valoban. De biztos, hogy az önálló életre képtelen , felnott korában is állando gondozasra szoruló magzat megtartása a jo döntés?

"Egyébként bizony Isten tiéd a leghasznosabb válasz a kiírt kérdésre: éppen a "nincs más út" hazugságával lehet mindezt feldolgozni - egy ideig."

Mi a hazugság benne? Éljen az utcán, nyomorogjon? Akkor azert támadnad, hogy minek szül az ilyen a semmire...

2013. okt. 21. 16:32
 30/118 anonim ***** válasza:
81%

27-es válaszoló!

Azt azért elmesélnéd, hogy milyen okból vagy ilyen vehemens abortuszellenző? Abortusztúlélő vagy? Vagy a környezetedben láttál ilyet? Közvetetten átélted? Semmi közöm hozzá, de érdekel, hogy mi az oka annak, hogy te minden ilyen kérdésnél megjelensz és nem vagy rest ugyanazokat a frázisokat akár napjában ötször is leírni.

Ha nincs semmilyen szintű személyes tapasztalatod, akkor milyen alapon formálsz ilyen szélsőséges véleményt? Semmilyen érvvel nem lehet téged meggyőzni, nem vagy nyitott semmilyen alternatívára a kérdéssel kapcsolatban, nem vagy belátó és megértő. Ezeknek a legkisebb jelét sem mutatod. Ezáltal hitelessé sem válsz, legalábbis az én szememben nem. Egyéni vélemény volt, ne reagálj rá, ha nem akarsz!

2013. okt. 21. 16:43
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!