Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Jovo heten megyek abortuszra,...

Jovo heten megyek abortuszra, sajnos. Fel lehet ezt dolgozni?

Figyelt kérdés

Kérek szépen mindenkit, hogy abortusz ellenzők ne írjanak így is nagyon rossz nekem. 21 éves vagyok és egy éjszakás kaland után történt. Sajnos egyedül apa nélkül nem tudom felnevelni és így is elég szegényesen élünk.

Aki volt már ilyen helyzetbe az írna nekem pár sort?

Köszönöm

2013. okt. 20. 20:24
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/118 anonim ***** válasza:
81%
Az apának fizetni kell a gyereke után.... na erre ne alapozzon..sajnos nem egy és nem kettő történetet ismerek én is személyesen ahol nem fizet! Kitartás kérdező, elhalványodik de nem fogod elfelejteni. Én sajnos 4 hónapja éltem át. :(
2013. okt. 20. 22:20
 12/118 anonim ***** válasza:
78%

Kedves szemellenzos abortuszellenesek!

Akkor is átkozzatok majd, aki abortusztpra megy, amikor a lányotok fog igy dönteni? Gratulálok.

2013. okt. 21. 05:59
 13/118 anonim ***** válasza:
71%

Adja orokbe?

Hihetetlenek vagytok... A gyerek eloszor intezetbe kerulne, ki tudja, mikor kerulne szulokhoz. Ha feher boru, akkor tobb eselye van, hogy hamarabb, de kreolboru kisbaba nem sok embernek kell...

Szerintem az a rosszabb, hogy kihordja az ember, aztan eldobja magatol...

Fel lehehet dolgozni, ha mas nem, szakmai segitseggel.

Kitartast!

2013. okt. 21. 06:05
 14/118 anonim ***** válasza:
89%

Kedves 12-es!

Igen,sajnos igazat írtál.Amikor zokogva állsz egy műtő előtt és százszor,ezerszer elátkozod magad,az életedet.Miért nem veled történik ez,hisz te is hibáztál,te is voltál felelőtlen,amikor elkapott a vágy!Kardoskodsz,hogy maradjon,de tudod,hogy két élet lenne boldogtalan.Elutasítod az abortuszt,ellököd azt,aki erre készül.Aztán mégis ott állsz,azon a szörnyű napon.Kész,vége.Visszaengeded az életedbe,a lakásodba.Gyógyul,gyógyulsz,vagy csak elhiteted.Fizikálisan rendben,újra dolgozik,próbál élni.Pár nap múlva összeszakadva telefonál.Rohansz érte,szakemberhez viszed.Javul,vannak új célok.Talán sikerül neki a feldolgozás.Én pedig sírva írom ezt.

Kívánom,hogy az itt ítélkezők véleménye,ne ilyen áron változzon meg!

Kedves Kérdező!

Család,barátok.Beszélgetések.

2013. okt. 21. 07:03
 15/118 anonim ***** válasza:
93%

Fel fogod dolgozni, de ha nagyon érzékeny vagy, szakember segítségét is kérheted benne, nem áll meg az élet ettől sem. Még csak 21 éves vagy, előtted az egész élet.

Nem támogatom az abortuszt, a helyzetedben is lennének más megoldások, de mivel te már meghoztál egy döntést, nincs jogom beleszólni.

Az pedig teljesen megdöbbent, hogy ezen az oldalon milyen mélyen van az érzelmi intelligencia szintje. Nem az a baj, amit mondanak, hanem az, ahogy. Hogy valakinek annyi igénye ne legyen saját magával szemben, hogy megfelelő stílusban ír felnőtt létére, több, mint félelmetes! Nagyon buta emberek vagytok!

2013. okt. 21. 07:26
 16/118 anonim ***** válasza:
32%

Én is azt gondolom, hogy a támadás ilyenkor sehová sem vezet. Ami történt, megtörtént. Ebből legfeljebb következtetéseket lehet levonni a jövőre nézvést, minden egyéb eső után köpönyeg.

Az abortusz, kedves kérdező óriási csapda. És mivel most szorult helyzetben vagy - mint sokan mások ilyenkor - elhiszed, hogy igaz, amit gondolni lehet róla: hogy megoldja a problémádat. Pedig éppen ellenkezőleg. Most valószínűleg bármi áron kiutat keresel, ami megszünteti a terhességedet, ami a külvilág felé láthatatlanul varázsol vissza téged a régi állapotodba, és ezért választod az abortuszt. Ez a beavatkozás valóban mentesít a gyermekvállalás áldozatai alól, de rettenetes áron. Mi, külső szemlélők soha meg nem mondjuk rólad, min estél át, de egyvalaki mindig marad, akinek a szívébe ég örökre mindez: és ez a valaki éppen te leszel. Ahhoz ugyanis, hogy te ne légy várandós, a gyerekednek meg kell halnia. A te akaratodból...

Tudom, hogy nem egyszerű gyermeket vállalni, hiszen egy baba/gyermek az ember életében mondhatni mindent visz, te fiatal vagy, nyilván szűkös anyagiakkal, tele tervekkel, de hidd el, ha vállalnád, a millió áldozat és lemondás mellé eleven, hús-vér ajándékot kapnál, aminél nincs erősebb kapocs és nagyobb szeretet, aki természetesen halasztja a nagy terveket, de akiért mindenre képes lehetsz, ha pedig nem vállalod, akkor elpusztítod. Megvalósulhatnak ugyan a tervek, de a siker a kisember élete árán valósul meg. Ez az ár pedig túlontúl nagy, így már nem éri meg.

Szembesülni mindenképpen kell majd az abortuszoddal. Ez a szembesülés bekövetkezhet a műtét után azonnal, de tolódhat akár évekkel későbbre is: pl. a vágyott és kívánt gyermek kihordásának idejére, amikor feltárul majd előtted, mi lett az elsővel. És tudod, az is a baj, hogy ha érzelmileg csillapodik is a fájdalom, a tudat örökké veled marad. Én nem tudnám ezt a kínt 60 éven át cipelni, mert belerokkannék (akkor ezerszer inkább vállalnám a babát és a vele járó áldozatot), de a döntés a te kezedben van. Mérlegelj!

És hogy konkrétan a kérdésedre is válaszoljak: szerintem az feldolgozhatatlan, hogy egy nő a halálba küldi a méhében fejlődő ártatlan gyermekét, személy szerint nem tudnék megküzdeni a ténnyel, úgy gondolom, hogy a terápia kizárólag önbecsapással, a saját magunknak való folytonos hazugsággal, a lelkiismeret tartós és energiaigényes elnyomásával valósítható meg, ugyanakkor nem gondolom, hogy ez senkinek sem sikerül(t).

2013. okt. 21. 07:55
 17/118 anonim ***** válasza:
79%
Kedves kérdező! Tudom, h nem könnyű döntés, de ha meghoztad, cselekedj a szerint. Állszent emberekre ne hallgass, létezik az egy éjszakás kaland, és jó is tud lenni:), de most óvatlan voltál, tanulj belőle (többet ne legyen baba belőle). DE, nem kell megtartani 21 évesen ezt a gyermeket. Pár év múlva szerelemből egy klassz férfinek a gyermekét várod majd, és mindenért kárpótól. Apjával együtt felnevelhetsz egy-két-sok gyermeket, boldogan! Ez visz minket előrébb, hogy hiszünk a boldog családi életben és jövőben. De ne a lány fejjel szülő, gyermekét egyedül nevelő anyákat gyarapítsd! Minden elismerésem az övék, de nem könnyű nekik, és te még fiatal vagy ahhoz, hogy ne higyj abban, lehet másképp is. Tanulj, élj, és még ráérsz a gyermekvállalással. Más lenne a helyzet, ha 35-40 éves lennél, de nagyon fiatal vagy, előtted az életed, ne rontsd el egy felelőtlen hiba miatt, ami bárkivel előfordul. Mindezt úgy hidd el nekem, hogy egy ilyen baki miatt várom a 4. gyermekem, pedig védekeztünk. Én is gondolkodtam, mi legyen??? De van közöttünk egy óriás különbség! 41 vagyok, férjnél, imádom a férjemet, boldog, hogy bár véletlenül, de gyermeke lesz, és nincs anyagi gondunk. Na ezek azért külön-külön is óriási érvek a megtartás mellett. Te sem tudsz mást tenni, mint mérlegeled mi szól mellette és ellene, és ennek megfelelően döntesz. Ne hallgass másra, csak magadra, tied a következmény. Ha segítségre van szükséged, írj privátba.
2013. okt. 21. 08:52
 18/118 anonim ***** válasza:
14%
Hű de sok itt a szemellenzős abortuszpárti. Sokan írjátok nem, nem vagytok azok, de mégis vetesse el. Széttenni szét tudta a lábát, most meg a könnyebb utat választja. Gratulálok, felelősségteljes döntés, igazán. Nem az a gyerek akart megfoganni. Csak annyit mondok, védekezés. Ha valakinek ehhez sincs esze, az ne szexeljen. Igen, adja örökbe. Ez csak tévhit,hogy sokáig tart míg szülőt talál. Sokat már a kórházból az új szüleik visznek haza. Sőt, még a fogyatékos kicsiknek is akad szülő. Lehet nem azonnal. Tényleg, mennyivel jobb lesz neki ha megölik, mint ha mondjuk egy-két hónapot intézetben van, de utána boldog családban.
2013. okt. 21. 10:19
 19/118 anonim ***** válasza:
80%
Itt vannak az ítélkezők akik soha nem hibáztak semmiben. Biztos hogy fogsz kapni hideget meleget. Ami történt megtörtént vissza csinálni nem lehet. Nem lesz könnyű de gondolj arra hogy az se lenne jobb ha megszülnéd és nélkülözne éhezne. Idővel majd könyebb lesz. Legközelebb pedig előbb gondolkozz aztán cselekedj.
2013. okt. 21. 11:26
 20/118 anonim ***** válasza:
79%

18-as, egy paraszt vagy, mert szerinted, ha az ember védekezik, akkor biztosan nem lesz terhes? Állati nagyot tévedsz! Különben pedig soha nem adnám örökbe a gyerekem, ha már megszülöm! Ki tudja milyen "szerető" családba kerül...

Ha meg korai és nincs kilátás a felnevelésére, és fiatal is, inkább vetesse el. Tök mindegy mi a te véleményed az abortuszról.

2013. okt. 21. 12:15
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!