Hat hetes terhes vagyok, párom szeretné ha megtartanánk de én nem, mivel rossz anyagi körülmények között élünk. Mit tegyek? Nem akarom elveszíteni a párom e miatt.
Félreértesz itt egy-két embert. A szegénység nincs lenézve, hanem a felelőtlenséget.
Nem tudom, dolgozol-e. Bejelentve, minimum több éve. És legyél nélkülözhetetlen, mert kiraknak, mint a macskát nagydologra.
Édesanyád hogy áll a dologhoz?
Alkalmi munkák télen nincsenek.
Van fogalmad mibe kerül a gyerek?
Én az óvodai készletre most csaptam ki 40ezret. A gyes sem tart örökké.
Bizonyos korban évi 3-4 pár cipő és többszámos növekedés.
Külön szoba.
Egy gyerek, sok tévhittel ellentétben nem babakorban kerül sokba. Utána.
A férjem fizujának az ötödét vinni fogja az ovi. Munka nincs. Sehova nem kell kisgyerekes. Aztán meg majd azért nem, mert X éve nem dolgozott.
Mehetsz a munkaügyre, hogy azért nem kapsz munkát, mert gyereked van. A cég meg azt mondja, hogy a másik jelentkező szimpatikusabb volt.
Ebbe a helyzetbe kényszeríted a családodat.
Miért? Mert nem akarod elveszíteni a párodat.
Én is 24 vagyok, a párom is, 1 éve munkát keresek, de csak alkalmiak jöttek össze. Párom is én is tanulunk, otthon lakunk. Ha most becsúszna a baba nem tudnám úgy ellátni és megadni neki azt, amit és ahogy szeretném, így nem tartanám meg.
Megszülöd és utána mi lesz? Miből etetitek, pelenkázzátok? Fel vagytok arra is készülve ha baj lesz vele?
Hány éves a te párod? 50? Ilyen korban bevállalni a babát igen csak bátorság. Ne cseszd el az életed! Azt mondod beteg, de milyen beteg? Mi van ha neked kell ápolni? Bírnád? Emellett egy babát is? És ő neked miben segítene? Szavakkal mondja, hogy melletted áll? Mert az ide édeskevés.
Egy biztos: ennek az embernek ne szülj gyereket, ha jót akarsz magadnak. Ha meg emiatt elhagy, akkor meg rágjon kefét. Lehet jobban járnál egy fiatalabb pasival, aki tud egzisztenciát építeni és segítene neked is és nem hátráltatna.
Nem mellesleg ilyen korban a nagyapja lehetne, nem az apja. Ha 20 éves lesz a gyerek ő mennyi? 65-70?
07:55
Mert ha valaki nem akar a semmibe szülni, és nem akarja, hogy a gyermekének esetleg alapvető dolgai hiányozzanak, akkor már karrierista. Azért a világ nem ilyen fekete-fehér.
Ha úgy érzed, nem bírnátok el egy babát, akkor ne tartsd meg.
Bennünk is felmerült, hogyha a párom meggyógyul és kap munkát akkor elköltözünk anyámtól.
Erre anyám kijelentette, hogy akkor ne is menjünk hozzá többet. Na??
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!