Hat hetes terhes vagyok, párom szeretné ha megtartanánk de én nem, mivel rossz anyagi körülmények között élünk. Mit tegyek? Nem akarom elveszíteni a párom e miatt.

Figyelt kérdés
2013. jún. 22. 07:01
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/123 anonim ***** válasza:
85%
Nem vagyok az abortusz híve, de szegény gyereknek elég sz.r élete lesz így. Nincs semmitek az égvilágon. Mi az, hogy ideje 24 évesen szülni? A 0-ra? A párod meg jó, hogy erősködik, hogy tartsátok meg, neki így kényelmes, hogy te lényegében eddig is eltartottad, majd most a gyereket is tarthatod el egyedül. Amúgy meg a felnőtt gyerekekkel is lehet tartani a kapcsolatot. És aki a segélyeket írta, igaza van.
2013. jún. 22. 10:19
 52/123 anonim ***** válasza:
88%

Félreértesz itt egy-két embert. A szegénység nincs lenézve, hanem a felelőtlenséget.

Nem tudom, dolgozol-e. Bejelentve, minimum több éve. És legyél nélkülözhetetlen, mert kiraknak, mint a macskát nagydologra.

Édesanyád hogy áll a dologhoz?

Alkalmi munkák télen nincsenek.

Van fogalmad mibe kerül a gyerek?

Én az óvodai készletre most csaptam ki 40ezret. A gyes sem tart örökké.

Bizonyos korban évi 3-4 pár cipő és többszámos növekedés.

Külön szoba.

Egy gyerek, sok tévhittel ellentétben nem babakorban kerül sokba. Utána.

A férjem fizujának az ötödét vinni fogja az ovi. Munka nincs. Sehova nem kell kisgyerekes. Aztán meg majd azért nem, mert X éve nem dolgozott.

Mehetsz a munkaügyre, hogy azért nem kapsz munkát, mert gyereked van. A cég meg azt mondja, hogy a másik jelentkező szimpatikusabb volt.

Ebbe a helyzetbe kényszeríted a családodat.

Miért? Mert nem akarod elveszíteni a párodat.

2013. jún. 22. 10:20
 53/123 anonim ***** válasza:
86%
Szerintem eldöntött dolog, hogy megmarad a baba, nem értem minek kellett erről több témát is nyitnod. Felvázoltam a lehetőségeid. Menjen el az apa gyesre, mert másképp nem tartható fenn a család. Anyádra ne alapozz, nem is alapozhatsz, nektek kell babáról gondoskodni. Csak ha megvan a baba akkor is legyen olyan szilárd az elhatározásotok, hogy ő megy gyesre. Mert különben éhezni fogtok. Szó szerint! Neked lesz a legnehezebb nem a párodnak. Meg a babának mert nincs vele az anyja, de ez már más téma, ki lehet bírni, ki fogja bírni. Te fogod bírni? Mit dolgozol egyébként? Mennyi időt leszel távol a babától? Vateráról is lehet beszerezni babakocsit, kiságyat...
2013. jún. 22. 10:38
 54/123 anonim ***** válasza:
88%

Én is 24 vagyok, a párom is, 1 éve munkát keresek, de csak alkalmiak jöttek össze. Párom is én is tanulunk, otthon lakunk. Ha most becsúszna a baba nem tudnám úgy ellátni és megadni neki azt, amit és ahogy szeretném, így nem tartanám meg.

Megszülöd és utána mi lesz? Miből etetitek, pelenkázzátok? Fel vagytok arra is készülve ha baj lesz vele?

2013. jún. 22. 11:14
 55/123 anonim ***** válasza:
87%

Hány éves a te párod? 50? Ilyen korban bevállalni a babát igen csak bátorság. Ne cseszd el az életed! Azt mondod beteg, de milyen beteg? Mi van ha neked kell ápolni? Bírnád? Emellett egy babát is? És ő neked miben segítene? Szavakkal mondja, hogy melletted áll? Mert az ide édeskevés.

Egy biztos: ennek az embernek ne szülj gyereket, ha jót akarsz magadnak. Ha meg emiatt elhagy, akkor meg rágjon kefét. Lehet jobban járnál egy fiatalabb pasival, aki tud egzisztenciát építeni és segítene neked is és nem hátráltatna.

Nem mellesleg ilyen korban a nagyapja lehetne, nem az apja. Ha 20 éves lesz a gyerek ő mennyi? 65-70?

2013. jún. 22. 11:23
 56/123 anonim ***** válasza:
71%

07:55

Mert ha valaki nem akar a semmibe szülni, és nem akarja, hogy a gyermekének esetleg alapvető dolgai hiányozzanak, akkor már karrierista. Azért a világ nem ilyen fekete-fehér.

Ha úgy érzed, nem bírnátok el egy babát, akkor ne tartsd meg.

2013. jún. 22. 11:42
 57/123 anonim ***** válasza:
92%
Azért nem kötelező ,hogy saját lakásba szülessen egy baba ,hiszen a mai világban ez egyre kevésbé megoldható ,főleg itt Magyarországon .Legalább egy albérletetek lenne,amit becsülettel fent tudtok tartani . Ez igy nagyon nem oké.... Meg ,hogy illő lenne,szülni ? Ráérsz még bőven !!! Az én lányom is albérletbe született egyébként ,sőt én is 24 voltam ,de a párom mindent megtett ,hogy boldoguljunk ... nem is volt gond soha ! De a ti helyetekben nem gondolnám,hogy a megtartás a helyénvaló !
2013. jún. 22. 11:47
 58/123 A kérdező kommentje:

Bennünk is felmerült, hogyha a párom meggyógyul és kap munkát akkor elköltözünk anyámtól.

Erre anyám kijelentette, hogy akkor ne is menjünk hozzá többet. Na??

2013. jún. 22. 11:59
 59/123 anonim ***** válasza:
90%
Egy kérdés: Anyukád mit mond az unokára. Mert valamilyen szinted a nyakára szülöd.
2013. jún. 22. 12:04
 60/123 A kérdező kommentje:
Nagyon örül neki vagyis örülne. Miért szülném a nyakára?
2013. jún. 22. 12:06
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!