Hat hetes terhes vagyok, párom szeretné ha megtartanánk de én nem, mivel rossz anyagi körülmények között élünk. Mit tegyek? Nem akarom elveszíteni a párom e miatt.
Anyud se normális, hogy úgy akar unokázni, hogy neked semmid sincsen.
A pasidnak nem sok jövőképe lehet. Mégis mikorra fog meggyógyulni és dolgozni menni? Mennyi idő kell neki 1 év? Aztán nem úgy van, hogy jó akkor én most dolgozni akarok, akkor holnaptól van munkám. A legtöbben fél évig évig is munkát keresnek, ráadásul 40 év felett nem igazán kapkodnak az emberért 1-2 év kihagyás után.
Lehet, hogy te szereted őt, de mit tud neked nyújtani a szavakon kívül? El tudja látni a feladatát, tud neked megfelelő anyagi hátteret biztosítani, hogy meg legyél a gyerekkel?
Te is érzed legbelül, hogy ez így nem helyes, különben nem tetted volna fel a kérdést. Egy életed van, végül is úgy nehezíted meg a jövődet ahogy akarod, de 24 évesen ne legyél már ennyire naiv.
De ha mégsem javul, (nem tudhatod), akkor miből tartod el őt, a gyereket, magadat, miből tartod fenn a lakást, rezsit miből fizetsz?
Ez alapesetben is minimum 150.000/hó, a 40.000 gyes+csp erre nem elég.
Hú, de jó kis társaság jött itt össze!! Azért bírom, mert még éhgyomorra vagyok.
Szóval: ugye csak 30 év feletti, nettó 500.000 forint feletti fizetéssel rendelkező, minimum 100 m2-en lakók vállalhatnak gyereket. De azok is csak 1-et. Ugye?
Kérdező!
Egy gyermek tényleg felelősség, nem is kicsi, de azért nem kuszál össze semmit, hanem éppen kisimít, ha nincs meg minden, ösztönöz arra, hogy előteremtsétek és így tovább.
Konzultálj a területi védőnővel mindenképp, ő tudja, mire van pontosan szükség egy baba fogadásához. Az állam a jövőben nagyobb segítséget biztosít az első gyerekes szülőknek, méghozzá annyit, amennyiből az indulás mindenképpen megoldható. Ez azonban csak a kezdet. Ha lakás és segítség van is, az még messze nem elég. Párodnak vagy neked bizony pénzt kell keresni, máshogy nem tud működni a dolog. Azt nem kell feltétlenül elhinni, amit írt itt valaki, hogy egy kisgyerek rengetegbe kerül, ez így nem igaz, de azért bizony vannak dolgok, amit egy felelős szülőpár meg kell hogy adjon neki. Ingyen sajnos nincs semmi.
Szóval, így az elején még rengeteg időtök van arra, hogy kitaláljátok, honnan lesz meg az a szükséges minimum anyagilag is, ami ahhoz kell, hogy a babának is és nektek is mindenetek meglegyen, amire valóban szükség van. Nem az a helyes tehát, hogy vagy 0 munka és abortusz, hanem az, hogy baba+munka.
És miért ne sikerülhetne? Fiatalok és erősek vagytok. Felelősen HAJRÁ!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!