Hat hetes terhes vagyok, párom szeretné ha megtartanánk
de én nem, mivel rossz anyagi körülmények között
élünk. Mit tegyek? Nem akarom elveszíteni a párom e
miatt.
Nézd, a parod nem dolgozik, anyádnak laktok - ez ideális lenne a gyerekvallalashoz? Illő lenne mondjuk anyádat is megkérdezni, hogy mit szólna hozza, ha egy újszülöttek bővülne a család.... Nem biztos, hogy arra vágyik X évesen, hogy a lányán es annak a munkanelkuli pasijan kívül meg egy plusz fő is a "nyakán lógjon....
2013. jún. 22. 08:21
Nézd, ez a te tested a te döntsed. Ha nincs elég pénzetek rá (nagyon sokba fog kerülni ha azt szeretnéd, hogy a minimális dolgai meglegyenek a babának. Én nem tartanám meg ha az anyámnál laknék a párommal együtt aki beteg és nem is tud dolgozni sem, mert akkor 2 évre azén fizetésem is kiesik, illetve az lehet még megoldás, hogy a párod megy el gyesre, a baba meg tápszeren nő fel (sok gyerek felnőtt azon, szóval ez nemprobléma). Ha az megoldható és úgy vállalható a baba, hogy ő marad vele otthon te pedig csak betegszabadságra mész el (egy hónap pl.) és a fizetésed elég 2 ember eltartására 2 évig akkor vágj bele a szeretnéd. A gyes és a családi pótlék összege kb. fedezi a baba napi kiadásait. A kettőtök ellátásáról neked kell gondoskodnod akkor.
Amúgy nyitottál már erről kérdést pár hete, csak akkor nem akartad elárulni miért nem tud a párod dolgozni. A kérdés csak az, hogy a meglévő két gyerekre a párod hogyan fog gyerektartást fizetni, mert akkor már nem lesz elég a baba ellátására a családi-gyes, mert akkor is fizetnie kell, ha gyesen van.
2013. jún. 22. 08:23
10! En pl elolvastam. Sot, nálunk az iskolában levetítették a Néma sikolyt is - voltam vagy 13 eves.... Tudod mit? Ha szükségem lenne ra, ezek ellenére is az abortuszt választanám. Van, amikor az a legjobb döntés.
2013. jún. 22. 08:24
A párod hajlandó elmenni gyesre amíg te dolgozol? Mert a gyes meg a családi tényleg csak a baba ellátására elég.
2013. jún. 22. 08:29
Ha megszülnéd, és írnál ide, hogy nem tudtok megélni, a többség azt mondaná, hogy minek vállaltál gyereket, ha nem tudod eltartani.
2013. jún. 22. 08:29
26/123 A kérdező kommentje:
A párom már nem fizet gyerektartást. Alkalmi munkákat tud vállalni.
Hát jó, de most az a kérdés, hogy hajlandó-e elmenni gyesre mert akkor maradhat a baba.
2013. jún. 22. 08:50
Én nem vállalnám, nem csak az anyagiak miatt, hanem, mert már van neki 2, akikről nem tud gondoskodni. Miért akar egy 3. babát, foglalkozzon és próbáljon a meglévőkkel foglalkozni és segIteni. Ha az megy, akkor eszébe juthat egy harmadik.
2013. jún. 22. 08:54
29/123 A kérdező kommentje:
Mint már írtam MÁR NEM fizet gyerektartást! Amúgy valószínűleg benne lenne, hogy elmegy gyesre csak nem tudom, hogy látná el a babát?!
Kérdezd meg tőle. Mindenki meg tudja tanulni, ő is. A nőknek is meg kell tanulni. De csak akkor vállald ha tényleg szívvel-lélekkel csinálja, ne legyen a gyerek a vesztes.
2013. jún. 22. 09:06
Kapcsolódó kérdések: