Szerintetek önző voltam?

Figyelt kérdés
Szeptemberben született meg a kisfiam. 8 hetes terhes voltam vele mikor elmondtan az apjának hogy terhes vagyok. Ő felháborodott hogy miaz hogy terhes vagyok ő semmit sem akar tőlem főleg nem gyereket,és követelte hogy vetessük el,de én nem akartam semmiképp,mert ellenzem az abortuszt. Örökbe akartam adni a fiamat de mikor megmozdult bennem,úgy éreztem nemtudnám eldobni magamtól. Mire megszületett a fiam,lett egy párom aki a nevére vette és szereti imádja a fiamat ahogy énis. Amúgy a családom és a barátaim is az abortuszt javasolták vagy az örökbeadást és kiakadtak hogy megtartottam a fiamat. Nem is beszélnek velem azóta. A fiam biológiai apja sem jelentkezett azóta. De hallottam róla hogy engem ócsáról részegen és betépve hogy tönkretettem az életétmert sosem szeretett és a gyerekünket sem akarta és végtelenül önzőnek tart hogy nem azt tettem amit ő akart,és leszögezte hogy ha abortusz lett volna akkor sem maradt volna velem. Majdnem egy évig voltunk együtt. Nagyon szemétnek tartom magam emiatt és lelkiismeretfurdalásom van. Szerintetek is szemét voltam?

2013. febr. 5. 20:36
1 2 3 4 5 6 7 8
 61/77 anonim ***** válasza:
0%

Kedves Kérdező, nagyon kedves vagy, hogy tanácsokat osztogatsz nekem, de tudod, én már jócskán utána vagyok mindannak, aminek Te még előtte, ezért lehet az, hogy Te tettél fel kérdést, én meg bátorkodom segíteni próbálni a magam módján, alapvetően jóakaratúan.

Nem azt mondom egy percig se, hogy az itt leírt tanácsaid egy részében ne lennének az igazság magvai, csak hát tudod, olyan negyed évszázad késésben vagy velük:), az a babóka, akire szerinted én féltékeny vagyok, vélhetően idősebb nálad, egy több éve nős úriember... na erről ennyit.

Mondjuk az utolsó mondataid meg jogilag teljesen tévesek, a férfiaknak nincs ilyen döntési lehetőségük Magyarországon. Egy szülő csak akkor mondhat le a gyerekéről, ha valaki azonnal örökbe is fogadja, és a másik szülő is hozzájárul a dologhoz, ezt azért jobb, ha tudod, illetve tudja mindenki.

2013. febr. 8. 10:51
 62/77 A kérdező kommentje:
ha már nős úriember a fiad akk miért haragszol még mindig? Amúgy meg ha csak az apuka mond le a gyerekről attól még nemkell az anyának is. A nővéremről is papiron lemondott az apánk mégsem kellett örökbeadni. Felnevelte az anyja és kész! Ha meg nemakartad a fiad miért nem léptél le? Miért nem papiroztátok le az asszonnyal h te nem vállalod? Mi lepapíroztuk az ügyvédnél az exemmel ezért nemértem azt amit csinál! De teneked kár már ezen rágódnod a fiad felnőtt,ha nemakarod nemtartod vele a kapcsolatot! Azért mert anno te nem léptél le ne az asszonyt és ne másokat hibáztass! Azért mert te két rossz közül kellett h válassz! Ha a nő nemakarja elvetetni sem neked sem másnak nincs joga rábeszélni! Nincs joga lelkileg manipulálni érvekkel h szarul érezze magát! "megalázó ha egy nő a párja elé helyez egy embriót!" "csak az adhat neki lelki nyugalmat ha talál egy olyan nőt aki egy ilyen esetben őt választja!" mi ez ha nem féltékenység? Te még ennyi év után is azon lovagolsz h az asszony "eléd helyezett",egy embriót, az embriót választotta tehelyetted és neked azóta még a szexuális életed sem oké! Ez féltékenység drága barátom nem más! Te úgy véled h a fiad elvette tetőled az asszonyodat! Csak még magadnak se ismered be h féltékeny vagy a mai napig
2013. febr. 8. 11:15
 63/77 anonim ***** válasza:
54%
Látom, nem érted: ha egy gyereknek papíron van egy anyja is, és egy apja is (tehát tett az apa egy teljes hatályú apai elismerő nyilatkozatot), az már nem vonható vissza, nem tehető semmissé. Csak úgy "mondhat le róla", ha lesz helyette "új apja", olyat nem lehet, hogy a bejegyzett apát csak úgy kihúzzák, és nincs ott senki, mert ő lemond róla. Tehát ha az anyának van új párja, és ő elvállalja, hogy ezentúl ő lesz a gyerek apja, végérvényesen és visszavonhatatlanul, akkor ő örökbefogadhatja, de az anya természetesen marad ugyanaz, csak az apa változik, legalább is jogilag. Innentől kezdve megszűnnek a biológiai apa jogai és kötelezettségei a gyerekkel szemben, és az örökbe fogadó apa lesz hivatalosan az apja. Ennyi.
2013. febr. 8. 11:45
 64/77 A kérdező kommentje:
amikor a nő bejelenti h terhes,és az apa nem tart igényt a gyerekre,akk az apának nem kötelessége az apasági nyilatkozatot aláírni. Ha pedig a döntését meg akarja erősíteni,még a gyermek megszületése előtt ügyvéd jelenlétében aláírhat egy papírt h lemond a gyerekről,és ez a papír egyik példánya az ügyvédnél marad. Így az anya családnevét kapja a gyerek,vagy az anya új párja a nevére veheti(az apaságit ő írja alá) így az anyának nincs joga bármit is követelni a biológiai apától. Mi így jártunk el az exemmel
2013. febr. 8. 11:53
 65/77 A kérdező kommentje:
tehát a 66%osnak nem kellett vna aláírni az apaságit ha ő kezdettől fogva tudta h nemakarja a fiát! Ha aláírta,az az ő saját egyéni döntése volt és ezért nem hibáztathat senkit sem. Nem mondhatja azt h kényszerítették rá mert nem fogtak kést a torkához h márpedig aláírod ha tetszik ha nem!
2013. febr. 8. 12:00
 66/77 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező (#64), tudod, ez nálatok csak azért működött, mert te így akartad. Ha nem akartad volna te magad így, akkor akármit, akárhol írtatok alá, simán apasági pert indíthattál volna a gyerek apjával szemben, a bíróság megállapítja az apaságát, és ennyi. A mai magyar jogrendszer semmiféle döntési jogot nem ad a férfinak ebben a témában.
2013. febr. 8. 15:13
 67/77 A kérdező kommentje:
nem én akartam így. Közösen egyeztünk meg. Ő mondta h járjunk el így. Én pedig elfogadtam! Téma lezárva köszönöm a válaszokat. Nemkérek többet
2013. febr. 8. 15:22
 68/77 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező (#62), tudod, ez szép teória... csak hát kettőnk között az a különbség, hogy ugye nem én "Majdnem egy évig voltunk együtt. Nagyon szemétnek tartom magam emiatt és lelkiismeretfurdalásom van. Szerintetek is szemét voltam?" nyűglődök most, hanem te. Ez persze nem az én különös érdemem, szimpla időeltolódás, pusztán azért van, mert én 20 éve nyűglődtem tök hasonlóan...

Mindamellett nagyon szivesen megválaszolom minden kérdésed, hátha pont ezzel tudok segíteni...

"Miért nem papiroztátok le az asszonnyal ..." ezt már megválaszoltam az előbb...

"Te úgy véled h a fiad elvette tetőled az asszonyodat! Csak még magadnak se ismered be h féltékeny vagy a mai napig" - egyfelől valóban, csak hát ami szerinted az ember "még magának sem ismer be" az ott van majdnem feketén/fehéren leírva az #51-ben... tehát kérdező IGEN, az ilyen konfliktusok alapja a zöld szemű szörny, a féltékenység, ... erről van szó, helyesen ismerted fel. Csak hát akkor ezt most értelmezd az ex párod viselkedésére és a vele való érzéseire.

(miattam percig ne aggódj, én tutin nem vagyok féltékeny már az egyébként huszonéve elhunyt ex párom kapcsán, hidd el kérlek... én csak megállapítom, hogy rég jött be ennyire az az ősrégi pszichoizé dolog, ahogy egy hasonló konfliktust kívülről nézetve felismered és kimondod a saját kérdéseidre a választ...)

Szóval IGEN Kérdező, a kérdésedre az a válasz, hogy az ex párod azért menekül a bódulatba, azért teszi amit tesz, azért kerül, azért flegmázik, hogy "ha abortusz lett volna akkor sem maradt volna velem." - mert szörnyen, kimondhatatlanul, kibirhatatlanul féltékeny, romokban az önbecsülése. Ennyi. (ezért vagyok majdnem biztos benne, hogy ennek valójában az ellenkezője az igaz, ugyanis, ha ez lenne, akkor nem lenne féltékeny)

Úgyhogy szerintem itt akár le is zárhatjuk, megválaszoltad a saját kérdésed:)

Én meg hogy anno miért nem hagytam ott a saját exem?

Hát kérlek, sok oka van annak, 0 Ft saját jövedelme volt (akkor még a GYES sem volt alanyi jogú), volt mellé egy nem egész 1 évvel idősebb baba, és az egész környezet ezerrel a "de ez a kötelességed"-re nyomott... mégis, szerinted ki a fene maradt volna otthon hetekig egy 5-6 hónapos csecsemővel, amíg az anyja veszélyeztetett terhes a kórházban? Most komolyan, dobtam volna ki őket? Tudod, engem halálosan kiakaszt a "de a gyerek az első 10" c. ősanyuciskodás, szerintem mindenki pont egyformán fontos - de ettől még emberből vagyok.

2013. febr. 8. 16:26
 69/77 anonim ***** válasza:
64%

Bocsánat, de most ezt fel kell fogjam. Amiatt lennél szemét, mert nem ölted meg a gyerekedet és önzetlen módon az ő életét a világra hoztad?? Kevesen tudják ezt megtenni az lett volna önző, ha elveted én úgy gondolom. Nem te vagy az önző, hanem az exed. Örülj, hogy ilyen erős voltál, hogy ezt döntötted és légy hálás, hogy helyes döntést hoztál.:)

Jó babázást!:)

2013. máj. 19. 10:52
 70/77 anonim ***** válasza:
24%
Valoban szemet dolog, hogy betoltve teged szapul a hatad mogott. De tudod mit? Van nemi igazsaga. Igen, szemet voltal. Terhes lettel, BECSAPTAD ot, es ezt egyetlen ferfi sem szereti. Alapjaban veve mindenki jol jart. Neked lett gyereked, /bar nem irtad, de gondolom nagyon szerettel volna egyet/ o meg viszonylag idoben megvilagosodott, hogy nem akar olyan novel egyutt lenni, aki lazan atb*ssza a burajat. Persze ez csak az en maganvelemenyem.
2013. máj. 31. 10:40
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!