Szerintetek önző voltam?

Figyelt kérdés
Szeptemberben született meg a kisfiam. 8 hetes terhes voltam vele mikor elmondtan az apjának hogy terhes vagyok. Ő felháborodott hogy miaz hogy terhes vagyok ő semmit sem akar tőlem főleg nem gyereket,és követelte hogy vetessük el,de én nem akartam semmiképp,mert ellenzem az abortuszt. Örökbe akartam adni a fiamat de mikor megmozdult bennem,úgy éreztem nemtudnám eldobni magamtól. Mire megszületett a fiam,lett egy párom aki a nevére vette és szereti imádja a fiamat ahogy énis. Amúgy a családom és a barátaim is az abortuszt javasolták vagy az örökbeadást és kiakadtak hogy megtartottam a fiamat. Nem is beszélnek velem azóta. A fiam biológiai apja sem jelentkezett azóta. De hallottam róla hogy engem ócsáról részegen és betépve hogy tönkretettem az életétmert sosem szeretett és a gyerekünket sem akarta és végtelenül önzőnek tart hogy nem azt tettem amit ő akart,és leszögezte hogy ha abortusz lett volna akkor sem maradt volna velem. Majdnem egy évig voltunk együtt. Nagyon szemétnek tartom magam emiatt és lelkiismeretfurdalásom van. Szerintetek is szemét voltam?

2013. febr. 5. 20:36
1 2 3 4 5 6 7 8
 31/77 anonim ***** válasza:
100%

Azért arról se feledkezzünk meg, hogy a kérdezőnek nem is lehetett volna gyermeke. Ez nem csak egy szimplán elszaladok egy abortuszra mert majd egy év múlva találok rendes palit akivel lesz babám dolog.

Azért tegyük a szívünkre a kezünket és valljuk be, hogy egyikünk sem lett volna szívesen ebben a szituációban, hogy erről kelljen döntsön.

A másik, kérdező.. még neked van lelkiismeret furdalásod? Egy ilyen kretén miatt? Pont te írtad le, hogy neki a nők nem számítanak, sosem szeretett stb stb.. Mindezt saját magának köszönheti.

Ne abból induljunk ki, hogy ez a paraszt viselkedés a normális, mert ő a másik fél aki nem akart gyereket. Így senkinek sem szabadna viselkedni, hiszen emberek vagyunk.

Kérdező, amikor te úgy döntöttél, hogy akármilyen is ez a kapcsolat megtartod a babát, te is döntöttél, ő meg akkor döntött amikor rátok csapta az ajtót és a további döntése a pia, meg a drog. Gondolom nem te vetted és vitted neki, emiatt neked ne legyen rossz érzésed!

Neveld boldogságban a gyermeked a pároddal és engedd el az életed ezen részét, nehogy megmérgezze!

2013. febr. 7. 13:11
 32/77 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező ex párja semmi mást nem tett anno, mint a számára megmaradó két (számára) rossz lehetőségből választotta a kisebbik rosszat. (azt, hogy a kisebbiket, azt azért állítom majdnem biztosan, mert én anno a nagyobbikat, a "maradjunk együtt és próbáljuk meg" poklot választottam sajnos)

Most meg kompenzál ezerrel, hangemberkedik, és önpusztító életmódot folytat, mert valószínű, nem lát más lehetőséget, amivel megtalálhatná a saját lelki nyugalmát. Na neki, ha ő tenne fel kérdést, annak dacára nem tudnék semmi épeszű tanácsot adni, hogy magam is átmentem hasonlón, az igazság az, hogy ennek a problémának úgy tűnik, hogy számára nincs megoldása.

2013. febr. 7. 13:29
 33/77 A kérdező kommentje:
de van megoldás! Elfelejti egy életre hogy létezünk. A fiammal kapcsolatosan semmi joga sincs,mert a párom nevén van,tehát jogilag a párom az apa,az exem pedig csak biológiailag az apa. Nemértem mit problémázik,élheti nyugodtan tovább a kis kényelmes életét,nem háborgatjuk nem tartjuk vele a kapcsolatot
2013. febr. 7. 14:19
 34/77 anonim ***** válasza:
11%
Nézd Kérdező, ez az, ami számára abszolút nem megoldás... ha megoldás lenne, nyilván ezt tette volna már réges-régen, nem gondolod?
2013. febr. 7. 14:29
 35/77 anonim ***** válasza:
100%
Hát de épp ez az! Ő nem akarta ezt a gyereket, és sem jogilag, sem gyakorlatilag nincs is, az ő számára nem létezik, hiszen papíron sem ő az apja, és arra sem kényszeríti senki, hogy kapcsolatot tartson vele. Innentől kezdve nem teljesen mindegy neki, hogy a kérdező végül is megtartotta a babát? Hiszen az ő életébe nem zavar be vele. Akkor mivel is lett neki tönkre téve az élete?
2013. febr. 7. 14:36
 36/77 anonim ***** válasza:
100%
Nem értem, miért kéne még "sajnálni" az ominózus biológiai apukát, amikor eleve megvolt a nőkhöz való hozzáállása, a viszonya stb.. A kérdező nem szánt szándékkal esett teherbe hogy magához édesgesse. A pali nem akart gyereket, nem is akarta elismerni stb. Ha ennyire nem akart akkor és ennyire nem szerette a kérdezőt sem ahogy ő leírta az esetet, akkor meg végképp nem értem, hogy miért a kérdező tehetne arról, hogy iszik, drogozik. Volt itt egy hozzászóló, egy apuka, akinek így lett gyermeke, egy nosztalgikus éjszakából. Nem maradtak együtt, de mégis van egy gyermeke és pont. Nem drogozik miatta. Ha meg azzal a macskás hasonlattal élve, ha valakinek ennyire fóbiája van a gyerektől és ennyire nem akar egy oylan nőtől gyereket akit nem is szeret akkor meg minek drogozik, iszik? Saját magának köszönheti.
2013. febr. 7. 14:50
 37/77 A kérdező kommentje:
nézd 66%os a te válaszaidból az jön le h igenis egy szemét önző mocsok vagyok,mert azt kell tennie egy nőnek amit a férfi mond! A férfinek több joga van dönteni ebben és a férfié az utolsó szó! Csak a férfi érdekei számítanak a nőé,és a születednő gyereké pedig semmit sem számítanak. A nő igenis legyen tekintettel a férfi érdekeire,mert a nőnek kuss a neve. Ezt veszem ki a válaszaidból
2013. febr. 7. 14:50
 38/77 anonim ***** válasza:
0%
Tényleg nem érted? Abból se, amit a kérdező leírt az eredeti kérdésben, hogy "De hallottam róla hogy engem ócsáról részegen és betépve hogy tönkretettem az életétmert sosem szeretett és a gyerekünket sem akarta és végtelenül önzőnek tart hogy nem azt tettem amit ő akart,és leszögezte hogy ha abortusz lett volna akkor sem maradt volna velem." - és én meg leírtam hozzá, hogy ez semmi más, mint hogy kompenzál, menti magában a még menthetőt...
2013. febr. 7. 14:55
 39/77 A kérdező kommentje:
avval hogy iszik meg drogozik menti a menthetőt? Evvel csak méginkább tönkreteszi magát ahelyett h normális felnőtt emberként viselkedne.
2013. febr. 7. 14:59
 40/77 anonim ***** válasza:
0%

Nézd Kérdező, ez esetben javallom, olvasd el újra, mondjuk a #28-at, vagy a #30-at...

Persze kérdés, hogy mit vársz itt, önigazolást és vállon veregetést, vagy az ex párod problémájának a valódi magyarázatát, és valamiféle megoldási javaslatot... mert hát én az utóbbiakban tényleg tudok segíteni...

Persze bízhatod nyugodtan a sorsra is a dolgot, és elkerülheted a problémával való szembenézést... ahogy egyébként az én ex párom is tette. Csak hát ezt tiszta szívből nagyon nem javaslom...

2013. febr. 7. 14:59
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!