Szerintetek önző voltam?

Figyelt kérdés
Szeptemberben született meg a kisfiam. 8 hetes terhes voltam vele mikor elmondtan az apjának hogy terhes vagyok. Ő felháborodott hogy miaz hogy terhes vagyok ő semmit sem akar tőlem főleg nem gyereket,és követelte hogy vetessük el,de én nem akartam semmiképp,mert ellenzem az abortuszt. Örökbe akartam adni a fiamat de mikor megmozdult bennem,úgy éreztem nemtudnám eldobni magamtól. Mire megszületett a fiam,lett egy párom aki a nevére vette és szereti imádja a fiamat ahogy énis. Amúgy a családom és a barátaim is az abortuszt javasolták vagy az örökbeadást és kiakadtak hogy megtartottam a fiamat. Nem is beszélnek velem azóta. A fiam biológiai apja sem jelentkezett azóta. De hallottam róla hogy engem ócsáról részegen és betépve hogy tönkretettem az életétmert sosem szeretett és a gyerekünket sem akarta és végtelenül önzőnek tart hogy nem azt tettem amit ő akart,és leszögezte hogy ha abortusz lett volna akkor sem maradt volna velem. Majdnem egy évig voltunk együtt. Nagyon szemétnek tartom magam emiatt és lelkiismeretfurdalásom van. Szerintetek is szemét voltam?

2013. febr. 5. 20:36
1 2 3 4 5 6 7 8
 41/77 anonim ***** válasza:
0%
Kérdező (#39), hogyne, kizárja azt a fajta valóságot, amivel nem képes momentán szembenézni... az emberek többsége ilyesmi okból kezd el inni például. Legalább egy időre teremt magának vele egy számára elviselhetőbb ál-valóságot...
2013. febr. 7. 15:02
 42/77 A kérdező kommentje:
nemtudomm 66% hogy férfi vagy vagy nő,de ha te anno a "maradjunk együtt és próbáljuk meg" utat választottad az a te saját döntésed volt. És ha ez neked maga volt a pokol,ezért te nem hibáztathatod az exedet mert ez a TE döntésed volt. Én nem hibáztatom az exem azért mert elhagyott,nekem csak az nemtetszik hogy elmond mindennek. Az h ő az én döntésemet nem fogadja el az az ő döntése. És azis az ő döntése volt h elhagyott amit én el is fogadtam.
2013. febr. 7. 15:05
 43/77 anonim ***** válasza:
100%
Értem mit akarsz ezzel mondani, de meg nem értem a pali viselkedését. Az hogy a fickó verte az asztalt a dokinak hogy márpedig ő el akarja vetetni, egy nő aki abban a hiszemben van hogy sosem lehet édesanya az ilyenkor hogy döntsön? Azért nehogy már egy ilyen fickó szavára ugorjon és csak azért elvetesse, hogy az utána nyugodtan szaladjon a farka után (ne haragudj kérdező) és élhesse tovább a nőzős életét. A kérdező meg éljen tovább azzal a tudattal, hogy megvolt az egyetlen egy esélye babára, de azt is egy pali miatt dobta el, aki semmibe se nézte. És ebben az esetben, nem a kérdező az önző, hanem a faszi. Az hogy a kérdező megtartotta ebben a helyzetben a babát egyáltalán nem mentség arra, hogy ez a pali betépve ócsárolja. Saját magát minősíti ezzel és nem tudom megérteni a viselkedését.
2013. febr. 7. 15:05
 44/77 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok a válaszom még néhány hozzászólással előrébb indult a 66%os hozzászólónak.
2013. febr. 7. 15:07
 45/77 anonim ***** válasza:

Egyébként én ismerek alkoholista embert.. és itt megoldási javaslat nincs. Az miért megoldási javaslat, hogy a kérdező érezze szarul magát?

Abban egyet értek, hogy aki az ivást, drogozást választja teremt magának egy világot amibe elmenekülhet, ami úgy érzi feljogosítja mindenre DE abból kilépni csak ő tud. Egy ilyen embernek senki nem tud megmagyarázni semmit és senki nem tudja megváltoztatni a véleményét, hozzáállását amíg ő saját maga fel sem fogja a dolgokat. Az ilyen ember, ha nem képes ebből egyedül felállni vagy segítséget kérni azzal sajnos nem lehet mit kezdeni, hiszen senki sőt a kérdező sem tudja ráerőszakolni az akaratát, hogy normális ember legyen. Hiába lenne az jó mindenkinek.

2013. febr. 7. 15:09
 46/77 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező, természetesen férfi:)), mit godolsz, hogy miért értem meg jobban a férfiak lelkét, mint amikor nők magyaráznak nőknek a férfi lélekről:) És hát valóban nem, én nem azért hibáztathatnám az exemet, mert én magam a két rossz közül a rosszabbikat választottam, hanem nyilván csak azért, hogy ő nekem csak a rossz meg a rosszabb döntést hagyta meg...

(egyébként már nem sok értelme lenne hibáztatnom...+:((()

2013. febr. 7. 15:12
 47/77 anonim ***** válasza:
0%

#43, én egy szóval sem mondtam a Kérdezőre, hogy öntő, azt mondtam, hogy mindkettőjüket megértem, és a fő problémát a kettejük közötti értékrendi különbségben látom.

"Értem mit akarsz ezzel mondani, de meg nem értem a pali viselkedését." - eszerint mégsem érted igazán, ugyanis azzal együtt, hogy én már átmentem ugyanezen a szitun, mint a kérdező exe, halvány segédfogalmam sincs, hogy mi mást tehetne még olyat, amivel nem árt senki másnak, max önmagának... szerintem abban az élethelyzetben, amiben most ő van, ez a kb elérhető lehető legjobb, az összes többi esetben önmagán kívül másoknak is ártana...

2013. febr. 7. 15:19
 48/77 A kérdező kommentje:
mindjárt gondoltam h férfi vagy 66%! Szóval szted azt kellett vna tennem h elvetetem a fiamat,azért mert az exem aztmondta,sőt kötelességem lett volna elvetetni,aztán élni tovább azzal a tudattal h soha nem lehetek anya,és ezt a leendő férjemnek elmondani aki majd x év után ezért hagyna el, és elfogadni azt h :"nézd Barbara neked ez jutott ezt kell elfogadnod,ez a sorsod h mindig azt tedd ami másoknak jó,mert te nem érdemled meg azt h dönts,nincs hozzá jogod,mert te csak egy NŐ vagy" te nem a nőgyűlölő férfiak kategóriába tartozol? Mert nekem nagyon úgy tűnik
2013. febr. 7. 15:21
 49/77 anonim ***** válasza:
0%

Kérdező (#48), hidd el, nem csak a férfigyűlölő nő, meg a nőgyűlölő férfi kategóriája van, a feministák meg a hímsoviniszták között ottan van az átlag is a maga sok-sok százalékával... tudod, akik nem gondolják azt, hogy a férfiak felsőrendűbbek lennének a maguk igényeivel, node azt sem, hogy a nők lennének felsőbbrendűek a sajátjaikkal.

A felvetésedre meg továbbra sincs más megoldás, mint hogy ebben a helyzetben valamelyikőtöknek okvetlenül a hosszúcucli rossz végére kellett kerülnie, hogy pórias legyek... és hát ez a ti esetetekben az ex párod lett. Olyan megoldás nem is volt a helyzetben, hogy egyikőtök se járjon rosszul.

2013. febr. 7. 15:34
 50/77 A kérdező kommentje:
nézd 66% azért ismerjük el h nem járt ő olyan rosszul. Élheti tovább a kényelmes életét,lehet ő neki még másik párkapcsolata,én úgy gondolom h nem az én döntésem fogja az ő párkapcsolatait tönkretenni,hanem az ő felelőtlen gyerekes gondolkodása. Mert mint mondtam mi nem keressük,nem tartjuk vele a kapcsolatot. Az h ő azt h van vhol egy gyereke az az ő feladata a fejében lerendezni. Majd ha tutyit dob az anyja na akkor fog rájönni h egyedül maradt a világban,és ezért ő senkit sem okolhat. Ő így döntött. Ő könnyebben meg tudja ezt a problémát oldani:elfogadja a döntésemet,és továbblép. Elfelejt minket egy életre. De én rosszabbul jártam vna ha elvetetem a fiamat. Én hogy oldottam vna meg a gyerekkérdést ha eldobom az utolsó lehetőséget arra h gyerekem legyen később?
2013. febr. 7. 15:54
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!