Kérdező (#39), hogyne, kizárja azt a fajta valóságot, amivel nem képes momentán szembenézni... az emberek többsége ilyesmi okból kezd el inni például. Legalább egy időre teremt magának vele egy számára elviselhetőbb ál-valóságot...
2013. febr. 7. 15:02
42/77 A kérdező kommentje:
nemtudomm 66% hogy férfi vagy vagy nő,de ha te anno a "maradjunk együtt és próbáljuk meg" utat választottad az a te saját döntésed volt. És ha ez neked maga volt a pokol,ezért te nem hibáztathatod az exedet mert ez a TE döntésed volt. Én nem hibáztatom az exem azért mert elhagyott,nekem csak az nemtetszik hogy elmond mindennek. Az h ő az én döntésemet nem fogadja el az az ő döntése. És azis az ő döntése volt h elhagyott amit én el is fogadtam.
Értem mit akarsz ezzel mondani, de meg nem értem a pali viselkedését. Az hogy a fickó verte az asztalt a dokinak hogy márpedig ő el akarja vetetni, egy nő aki abban a hiszemben van hogy sosem lehet édesanya az ilyenkor hogy döntsön? Azért nehogy már egy ilyen fickó szavára ugorjon és csak azért elvetesse, hogy az utána nyugodtan szaladjon a farka után (ne haragudj kérdező) és élhesse tovább a nőzős életét. A kérdező meg éljen tovább azzal a tudattal, hogy megvolt az egyetlen egy esélye babára, de azt is egy pali miatt dobta el, aki semmibe se nézte. És ebben az esetben, nem a kérdező az önző, hanem a faszi. Az hogy a kérdező megtartotta ebben a helyzetben a babát egyáltalán nem mentség arra, hogy ez a pali betépve ócsárolja. Saját magát minősíti ezzel és nem tudom megérteni a viselkedését.
2013. febr. 7. 15:05
Utolsó vagyok a válaszom még néhány hozzászólással előrébb indult a 66%os hozzászólónak.
2013. febr. 7. 15:07
Egyébként én ismerek alkoholista embert.. és itt megoldási javaslat nincs. Az miért megoldási javaslat, hogy a kérdező érezze szarul magát?
Abban egyet értek, hogy aki az ivást, drogozást választja teremt magának egy világot amibe elmenekülhet, ami úgy érzi feljogosítja mindenre DE abból kilépni csak ő tud. Egy ilyen embernek senki nem tud megmagyarázni semmit és senki nem tudja megváltoztatni a véleményét, hozzáállását amíg ő saját maga fel sem fogja a dolgokat. Az ilyen ember, ha nem képes ebből egyedül felállni vagy segítséget kérni azzal sajnos nem lehet mit kezdeni, hiszen senki sőt a kérdező sem tudja ráerőszakolni az akaratát, hogy normális ember legyen. Hiába lenne az jó mindenkinek.
2013. febr. 7. 15:09
Kérdező, természetesen férfi:)), mit godolsz, hogy miért értem meg jobban a férfiak lelkét, mint amikor nők magyaráznak nőknek a férfi lélekről:) És hát valóban nem, én nem azért hibáztathatnám az exemet, mert én magam a két rossz közül a rosszabbikat választottam, hanem nyilván csak azért, hogy ő nekem csak a rossz meg a rosszabb döntést hagyta meg...
(egyébként már nem sok értelme lenne hibáztatnom...+:((()
2013. febr. 7. 15:12
#43, én egy szóval sem mondtam a Kérdezőre, hogy öntő, azt mondtam, hogy mindkettőjüket megértem, és a fő problémát a kettejük közötti értékrendi különbségben látom.
"Értem mit akarsz ezzel mondani, de meg nem értem a pali viselkedését." - eszerint mégsem érted igazán, ugyanis azzal együtt, hogy én már átmentem ugyanezen a szitun, mint a kérdező exe, halvány segédfogalmam sincs, hogy mi mást tehetne még olyat, amivel nem árt senki másnak, max önmagának... szerintem abban az élethelyzetben, amiben most ő van, ez a kb elérhető lehető legjobb, az összes többi esetben önmagán kívül másoknak is ártana...
2013. febr. 7. 15:19
48/77 A kérdező kommentje:
mindjárt gondoltam h férfi vagy 66%! Szóval szted azt kellett vna tennem h elvetetem a fiamat,azért mert az exem aztmondta,sőt kötelességem lett volna elvetetni,aztán élni tovább azzal a tudattal h soha nem lehetek anya,és ezt a leendő férjemnek elmondani aki majd x év után ezért hagyna el, és elfogadni azt h :"nézd Barbara neked ez jutott ezt kell elfogadnod,ez a sorsod h mindig azt tedd ami másoknak jó,mert te nem érdemled meg azt h dönts,nincs hozzá jogod,mert te csak egy NŐ vagy" te nem a nőgyűlölő férfiak kategóriába tartozol? Mert nekem nagyon úgy tűnik
Kérdező (#48), hidd el, nem csak a férfigyűlölő nő, meg a nőgyűlölő férfi kategóriája van, a feministák meg a hímsoviniszták között ottan van az átlag is a maga sok-sok százalékával... tudod, akik nem gondolják azt, hogy a férfiak felsőrendűbbek lennének a maguk igényeivel, node azt sem, hogy a nők lennének felsőbbrendűek a sajátjaikkal.
A felvetésedre meg továbbra sincs más megoldás, mint hogy ebben a helyzetben valamelyikőtöknek okvetlenül a hosszúcucli rossz végére kellett kerülnie, hogy pórias legyek... és hát ez a ti esetetekben az ex párod lett. Olyan megoldás nem is volt a helyzetben, hogy egyikőtök se járjon rosszul.
2013. febr. 7. 15:34
50/77 A kérdező kommentje:
nézd 66% azért ismerjük el h nem járt ő olyan rosszul. Élheti tovább a kényelmes életét,lehet ő neki még másik párkapcsolata,én úgy gondolom h nem az én döntésem fogja az ő párkapcsolatait tönkretenni,hanem az ő felelőtlen gyerekes gondolkodása. Mert mint mondtam mi nem keressük,nem tartjuk vele a kapcsolatot. Az h ő azt h van vhol egy gyereke az az ő feladata a fejében lerendezni. Majd ha tutyit dob az anyja na akkor fog rájönni h egyedül maradt a világban,és ezért ő senkit sem okolhat. Ő így döntött. Ő könnyebben meg tudja ezt a problémát oldani:elfogadja a döntésemet,és továbblép. Elfelejt minket egy életre. De én rosszabbul jártam vna ha elvetetem a fiamat. Én hogy oldottam vna meg a gyerekkérdést ha eldobom az utolsó lehetőséget arra h gyerekem legyen később?
Kapcsolódó kérdések: