Szerintetek önző voltam?
Kérdező, és téged még egy ilyen mocsok ember ingat meg a hitedben?
Ott a kisfiad, a párod aki szeret és a gyermeket is.
Ez legyen a fontos és az hogy most boldogságban éltek.
A családod is megéri a pénzét, már ne is haragudj, ne egy olyan anya szavára adj akit te tartottál el mert lusta volt és ne is egy olyan apa legyen az etalon aki az összes gyerekét elhagyja, mert a gyerek csak bajnak van.
Ilyen szülőkkel még a kapcsolatot sem érdemes tartani, nem még azon gondolkozni, hogy te voltál e szemét. Ugyan már.. sőt.. "anyább" voltál mint a te anyád, aki elvárja hogy az iskola mellett még a gyereke tartsa el.. megtartottad, lett párod és szeretetben nevelitek. Ennél több nem is kell.
Egyébként meg a kisfiadnak semmi baja nem lesz attól, hogy megtudja hogy nem szerelemgyerek.. ugyan honnan tudná? Te jóhiszeműen szeretted az akkori párodat, utólag meg hogy ő mit mondott erről te nem tehetsz.
Légy büszke a kisfiadra, magadra, hogy kialakítotok egy családot és nem olyan emberek vesznek körbe család címszóval mint az exed, anyád, apád.
Minden jót nektek! :)
Ugye te sem gondolod ezt komolyan??? Lelkiismeretfurdalásod van a megtartott fiad miatt egy önző, részeges pasi hatására? Nagyon szemétnek tartod magad, hogy a fiad életét nem oltattad ki miatta? Ugye nem?
Az exed az önző szemétláda, nem te... Meg sajnos a családod az elkorcsosult gondolkozású... :(
A helyedben nem foglalkoznék ezzel. Örülnék a helyedben, hogy szép, szerető családod lett, bár nem is álmodtál már erről, hogy lehetséges lesz... Örülj nekik és szeresd őket nagyon! :) A csodaszámba menő lehetőséget, hogy mégis lehet gyereked (talán egyetlen lehetőségként), hogy is utasíthattad volna el? Nem te vagy az önző aki a már megfogant babát vállalta, hanem az, aki nem és képes volt elhagyni emiatt (bár, mint kiderült mindenképp) és képes ócsárolni emiatt.
Szerintem soha nem az az önző, aki a már megfogant gyermeket vállalja, hanem az aki nem...
Akkor lenne szemétség, ha a párunkat becsapva, tudva, hogy ő nem szeretne gyermeket, direkt teherbe ejtetjük magunkat, vagy direkt teherbe ejt valaki egy nőt a másik akarata ellenére... (ilyenről is hallottam már...)
Ha ugyan az apa akaratának ellenére, de nem előre megfontolt szándékkal fogan meg a baba és úgy vállalja az anya a gyereket, akkor abban nincs semmi elítélendő, sőt! Az úgy helyes és emberi.
Miért is kellene kioltatnunk egy emberi életet az akaratunk ellenére, csak mert a másiknak nem tetszik a baba létrejötte? Gondolj csak bele! Mégis melyik a szemétség? A másik akarata ellenére felvállalni a már megfogant babát és ezzel akarata ellenére apává tenni őt? Vagy a másikat akarata ellenére rávenni az abortuszra, magzatának elvetetésére? Az utóbbi szerintem sokkal súlyosabb. És mivel az élet védendő (számomra abszolút érték), senki nem ítélhet el azért mert te azt választottad.
Dehogy vagy önző, és egy ilyen ember szavára nem is kell adni. Komolyan, nem is térek magamhoz, hát mi az, hogy majd ő megmondja, hogy te mit csinálj? Ő kijelentette (elég gusztustalan módon), hogy nem akar gyereket, te ezt elfogadtad, ennek ellenére úgy döntöttél, hogy megtartod, akkor meg mit jár a szája, ha egyszer neki semmi köze a gyerekhez? Pont úgy élheti az életét, mintha nem tartottad volna meg, hiszen papíron még csak nem is az apja, nem kéred, hogy látogassa, nem kérsz tőle pénzt, meg semmit sem, akkor mégis mivel tetted volna őt tönkre? Ez az ember egy idióta, valószínűleg mindig is az volt, csak a szerelemtől nem tűnt fel (sajnos az én fiam apjára is illik ez a jellemzés, mi se voltunk már együtt, amikor szültem, bár ő meg más dolgok miatt verte az asztalt, de hasonló jelenetet ő is csinált a dokinál).
Ne foglalkozz vele, neked van saját családod, az meg a legkevésbé sem számít, hogy nem a párod a fiad vér szerinti apja, ettől még születésétől kezdve ő neveli, ő is szerepel mindenhol apaként, a biológiai apjának meg a világon semmi köze nincs hozzá, hiszen már az elején megmondta, hogy neki nem kell, te sem kellesz neki. Akkor ne jártassa a száját, megkapta, amit akart.
Nem voltál szemét. Egyáltalán nem. De megértem, hogy szarul érzed magad emiatt. Valamikor - gondolom - szeretted őt, ő is Téged, és egy ilyen feloldatlan konfliktus megmarad az emberben, hisz nem rendeztétek ezt az ügyet megnyugtatóan, kölcsönös bocsánatkéréssel stb.
Talán próbáld meg valahogy elfogadni ezt az érzést magadban, és ha sikerül - ezt neked kell tudnod - idővel megbocsátani neki ezért. Így talán sikerül semlegesíteni magadban ezt a rossz emléket.
Az, hogy megtartottad a fiad, és együtt is neveled egy olyan apával, aki a nevére vette, szereti, így együtt nézve a helyzetet, szerintem a lehető legjobb döntés volt a részedről.
Üdv, Miki (29)
Hát, igen... Tönkretetted az életét, mert azzal a tudattal kell éljen most már örökre, hogy "szarapa". (De a "szarapaság" is az ő választása volt. Fel is vállalhatta is volna a fiát.) Jobban szerette volna, ha elveteted és te élhetsz miatta a "szaranya" tudattal... És akár ne is lehessen neked soha többet gyereked...
Szóval egy pillanatig ne gondolkozz el ezeken a képtelen vádakon...
Kedves előző, szeretnéd, hogy ezt tegyem?
De, nyugodtan szabad, feltéve, ha tudatosan tönkre akarja tenni az illető nő a párja életét, ilyen furcsán kimutatva az úgymond "szeretetét" .... csak hát időnként nem egészen úgy sül el hosszútávon, ahogy ezek a hölgyek elképzelik...
Igazándiból egyet kell tudomásul venni, azt, hogy az életben gyakran döntésekre kényszerülünk, és akkor hozunk egy ilyen vagy olyan döntést, de többnyire nem létezik következmények nélküli opció, akárhogy is döntünk, annak a döntésnek a következményeit vállalnunk kell.
Szerintem ha nem így döntesz akkor lennél szemét!!! A gyermek amúgy is egy áldás és ráadásul nálad ez triplán igaz,hisz neked elvileg nem is lehetett volna! És szent este fogant? Nem tudok emellett elmenni :) ez egy csoda!!! Azt a szemét ládát kitől a magocskát kaptad azt felejtsd el örökre!!!
A fiad attól hogy nem "szerelem gyerek" még lehet sokkal boldogabb mint egy szerelem gyerek...meg hagyjuk már ezt a szerelem gyerek dumát...és akkor mi van ha valaki az???? Én az voltam igazi szerelem gyerek..és z lett a vége hogy apám verte anyámat aki emiatt kénytelen volt elvállni tőle...és akkor??? jelent ez valamit??? Nem!!
Úgy hogy ilyen baromságokkal ne is törődj! Szerencsés vagy és ha rossz ember lennél nem adta volna neked a sors a párodat aki melletted áll!!! Légy nagyon boldog és ne add fel hátha lesz még egy áldásod az életedben :)
22 hkm
Látom megjelentek pontozgatni az ősanyucik... csak hát szerencsére a nagybötűs ÉLET nem igazán törődik a pontozgatásaikkal...
Különben nem, egy férfi nem nőként gondolkodik, az spec egy pillanatig nem lesz benne jó eséllyel, amit a #16-os versenyző elképzel, bármennyire is reménykednek ebben a hölgyek... sokkal inkább a sértett büszkeség, hogy a saját párkapcsolatában egy embriót elé helyeztek. De ez egyébként egyértelműen, 100/0 arányban lejön a Kérdező volt párjának a szövegéből is.
A dolog árát meg - tetszik/nem tetszik a lepontozgató ősanyuciknak - minden bizonnyal azok a nők fogják megfizetni, akikkel Kérdező ex párja a következő években kapcsolatba kerül...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!