Szerintetek önző voltam?

Figyelt kérdés
Szeptemberben született meg a kisfiam. 8 hetes terhes voltam vele mikor elmondtan az apjának hogy terhes vagyok. Ő felháborodott hogy miaz hogy terhes vagyok ő semmit sem akar tőlem főleg nem gyereket,és követelte hogy vetessük el,de én nem akartam semmiképp,mert ellenzem az abortuszt. Örökbe akartam adni a fiamat de mikor megmozdult bennem,úgy éreztem nemtudnám eldobni magamtól. Mire megszületett a fiam,lett egy párom aki a nevére vette és szereti imádja a fiamat ahogy énis. Amúgy a családom és a barátaim is az abortuszt javasolták vagy az örökbeadást és kiakadtak hogy megtartottam a fiamat. Nem is beszélnek velem azóta. A fiam biológiai apja sem jelentkezett azóta. De hallottam róla hogy engem ócsáról részegen és betépve hogy tönkretettem az életétmert sosem szeretett és a gyerekünket sem akarta és végtelenül önzőnek tart hogy nem azt tettem amit ő akart,és leszögezte hogy ha abortusz lett volna akkor sem maradt volna velem. Majdnem egy évig voltunk együtt. Nagyon szemétnek tartom magam emiatt és lelkiismeretfurdalásom van. Szerintetek is szemét voltam?

2013. febr. 5. 20:36
1 2 3 4 5 6 7 8
 21/77 anonim ***** válasza:
100%
Hát bizalmatlanabb lesz biztosan, talán még gumit is húz.
2013. febr. 7. 09:25
 22/77 anonim ***** válasza:
0%
Utolsó, az ellenkezője sokkal valószínűbb... nem önmagát akarja büntetni, hanem a nőket...
2013. febr. 7. 09:48
 23/77 A kérdező kommentje:
66%os nemértelek. Miért az exem későbbi női fizetnék meg az árát annak hogy megszültem a fiamat? 1.az exemnek nem kötelező elmondania hogy van gyereke. Neki nem komoly kapcsolatra kell egy nő. Volt őneki felesége is akivel nem éltek együtt sem. Megmondta hogy ő az anyját nemfogja egy nőért sem otthagyni,ő mindig az anyját választotta. Azért nem akar családot mert neki úgy kényelmesebb hogy az anyja a mai napig kiszolgálja,mivel még az anyjával él nemkell albérletet se fizetnie max egy 10est ad bele a költségekbe,így a fizuját nagyját magára költheti. Mikor terhes lettem elmagyarázta hogy ezért nem vállalja a gyerekünket,na meg azért mert nem szeret. 2.egy ilyen férfiért vetettem vna el? Az ab.után se maradt vna velem,csak idő kérdése lett vna és otthagy. Annak meg mi értelme h 2szék közül a pad alá esik az ember? 3.nem a későbbi nők szégyene h az exem elhagyta a gyerekét. Hanem az exemé! Ha ezért nemkell majd ő egyik nőnek sem,arról csakis ő tehet. Nem az szégyen h gyereke van,hanem az,h elhagyta a gyerekét. Én sem pénzt,sem együtt élést/maradást nem kértem tőle,de azt leszögeztem ha meggondolná magát az ajtó nyitva áll. Ő megmondta h kitart az álláspontja mellett és nem fogja meggondolni magát. Azért kellet vna ab.ra mennem h tekintettel legyek az ő kényelmére? Vagy arra legyek tekintettel h ő nemakar felnőni? Ha nem kell majd később senkinek az nemazért lesz mert gyereke van hanem azért mert idén lesz 40 de még mindig nem akar felnőni,h még mindig úgy viselkedik mint egy elkényeztetett 10éves kisgyerek. Nekem csak azért van lelkiismi furdalásom mert iszik,meg drogozik,és azt állítja h én tehetek róla h ő ezt teszi
2013. febr. 7. 11:02
 24/77 anonim ***** válasza:
87%
Én nem értem azokat a férfiakat, akik lemondanak a gyerekükről. Férfiként megértem azt, hogy nehéz "nem beleszólni" ebbe a fontos, minket is érintő döntésbe, hiszen a végső döntés a nőé, akár akarjuk a babát, akár nem. Például ha ő nem akarja, elvetetheti, gyakorlatilag a megkérdezésünk nélkül is. Azt is megértem, hogy nem szereti éppen azt a nőt, hiszen manapság a szex meg a szerelem nem függ össze... kár, de nem ítélkezhetek. Nekem is van egy lányom, akivel a gimis kori szerelmem lett terhes 21 évesen egy nosztalgikus éjszakán... Én akkor kértem őt az abortuszra, ő nem akart, megértettem én meg vele lenni nem akartam, de a gyerekem attól még a gyerekem marad. Nem attól lesz ő az én kislányom, hogy terveztem-e, vagy sem. Tudom, ez így nem ideális és tudom, hogy nem vagyok egy szuper apa, de igyekszem, sok időt töltök a lányommal, szeretem, törődök vele és tisztelem az anyját, akivel normális viszonyt ápolok én is és a párom is, aki egy értelmes, megértő nő és szeretettel viseltetik a lányom iránt és fontosnak tartja, hogy az úton levő, már tervezett fiunkkal testvéri viszonyban legyenek. Bolond az a férfi, aki lemond egy ilyen szeretetbombáról, amilyen egy gyermek.
2013. febr. 7. 11:13
 25/77 anonim ***** válasza:
11%

"66%os nemértelek. Miért az exem későbbi női fizetnék meg az árát annak hogy megszültem a fiamat?" - Tudod kedves Kérdező, nekem van némi önismeretem meg önkritikám, tehát tudom, hogy a jelenlegi párom ("potom" 15 éves kapcsolat) bizonyos módon minden kétséget kizáróan fizeti az árát annak, hogy anno egy nő alapvetően hasonlóan, bár sok tekintetben durvábban bánt velem "potom" 27 éve. Tudod a sebekkel, bármilyen hegesek is már, neki kell együtt élnie... szóval mondjuk úgy, hogy tapasztalatból, első kézből mondom erre, amit mondok.

De tudod nincs ebben a világon semmi különös, ha az embernek lesz egy párja, akkor evidensen az egész múltját is megkapja vele, minden jót és minden rosszat, ami az egész élete folyamán történt azzal az emberrel.

2013. febr. 7. 11:28
 26/77 A kérdező kommentje:
jó 66%os akkor most mit csináljak a gyerekemmel? Öljem meg? Adjam intézetbe? Csak hogy az exem lelke megnyugodjon? Vagy tán magamat is akasszam fel? Akkor most h megtartani vagy nemtartani meg kié a végső döntés? A nőé vagy a férfié? Az h én a fiam elvetetését egy életre bántam vna,bele is betegedtem vna az nemszámít ugye? Csak egy önző férfi kényelmes élete,és érdekei számítanak ugye? Az h a nő mondjuk egy életre tönkremegy az nemszámít...nem bizony...
2013. febr. 7. 11:37
 27/77 anonim ***** válasza:
0%
#24, tudod, embere válogatja, hogy ki mit hogy él meg, mi mit hogyan reagál le. És még ráadásul tudatosság sincs benne, pont úgy működik, mint ha az ember lábához odadörgölődzik egy cica nevű "szeretetbomba" - és hát van aki olvadozni kezd a cukiságtól, és van, akit kiráz tőle a hideg. Annyit kellene tudomásul venni ebben a témában is (meg a világ szinte összes többi témájában is) hogy az emberek különbözőek, abban viszont hasonlítanak, hogy ha számukra pozitív hatások érik őket akkor örülnek, ha számukra negatív hatások, akkor meg rossz lesz nekik. És nincs általánosan pozitív és általánosan negatív, erősködhetek én napestig, hogy milyen cuki egy cica, attól még a macskafóbiásnak nem lesz jobb, az rosszul lesz tőle...
2013. febr. 7. 11:43
 28/77 anonim ***** válasza:
0%

#26, tudod, én azért egy beszélgetésben igyekszem nem elfogultan állni a dologhoz, szóval nem kell győzködni a saját szempontjaidról, én - mivel te őszinte voltál a saját pároddal, nem megvezetted - megértem azokat IS, csak az itt általában válaszolókhoz képest a párodét IS.

Sőt még azt is vágom, hogy most nekem valami okos tanácsot illene adnom, hisz tapasztalt vagyok a témában. De ez rohadt nehéz, pont azért, mert a magatok módján mindkettőtöknek van igazsága, a probléma nem abban van, hogy "kinek van igaza", hanem abban, hogy nagyon különböző értékrendű emberek vagytok az ex pároddal.

Őszintén szólva én egy jó tanácsot tudok adni, hogy valahogy - akár személyesen, akár emailban vagy közösségi portálon vagy bárhogy - beszélgessetek erről a témáról, zárjátok le ezt a témát, hogy mindkettőtökben nyugvópontra jusson, ő ne nehezteljen, benned meg ne legyen lelkiismeret furdalás. Mert hogy én azt látom, hogy a ti viszonyotok most olyan egymással, mint a két Koreáé... a érted ezt a hasonlatot. Ha emellett döntesz, azt hiszem még tudok is tanácsokkal segíteni.

2013. febr. 7. 11:53
 29/77 anonim ***** válasza:
elméletileg az is egyforma minden emberben, hogy legfőbb célja a genetikai állomány továbbörökítése és ebből adódóan az utódjairól való gondoskodás, de lehet, hogy nem jól tudom. A gyermeked meg nem hasonlítható egy macskához. Gondolom. De nem akarok vitatkozni, igazad van abban, hogy fontos, hogy a felek dűlőre jussanak és a gyermek a lehető legjobban jöjjön ki a történetből.
2013. febr. 7. 12:19
 30/77 anonim ***** válasza:
0%

#29, nem, az emberben a fajfenntartási ösztön mára erősen háttérbe szorult... legutóbb német statisztikáról tudok, ahogy az elvben gyermekvállaló korban lévők egyharmada (30%+) egyáltalán nem tervezi, hogy gyereke legyen.

És hát én ebben a szituban is (meg minden más szituban is) azt gondolom, hogy az a jó, ha minden résztvevő a relatív lehető legkevesebb sérüléssel jön ki belőle. Az már eleve a rossz út szerintem, ha akármelyik fél is azt kezdi, hogy "csak a..." ... a konfliktus minden szereplője teljesen egyformán fontos, a nő is a férfi is, a gyerek is.

2013. febr. 7. 12:31
1 2 3 4 5 6 7 8

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!