Szerintetek önző voltam?
"66%os nemértelek. Miért az exem későbbi női fizetnék meg az árát annak hogy megszültem a fiamat?" - Tudod kedves Kérdező, nekem van némi önismeretem meg önkritikám, tehát tudom, hogy a jelenlegi párom ("potom" 15 éves kapcsolat) bizonyos módon minden kétséget kizáróan fizeti az árát annak, hogy anno egy nő alapvetően hasonlóan, bár sok tekintetben durvábban bánt velem "potom" 27 éve. Tudod a sebekkel, bármilyen hegesek is már, neki kell együtt élnie... szóval mondjuk úgy, hogy tapasztalatból, első kézből mondom erre, amit mondok.
De tudod nincs ebben a világon semmi különös, ha az embernek lesz egy párja, akkor evidensen az egész múltját is megkapja vele, minden jót és minden rosszat, ami az egész élete folyamán történt azzal az emberrel.
#26, tudod, én azért egy beszélgetésben igyekszem nem elfogultan állni a dologhoz, szóval nem kell győzködni a saját szempontjaidról, én - mivel te őszinte voltál a saját pároddal, nem megvezetted - megértem azokat IS, csak az itt általában válaszolókhoz képest a párodét IS.
Sőt még azt is vágom, hogy most nekem valami okos tanácsot illene adnom, hisz tapasztalt vagyok a témában. De ez rohadt nehéz, pont azért, mert a magatok módján mindkettőtöknek van igazsága, a probléma nem abban van, hogy "kinek van igaza", hanem abban, hogy nagyon különböző értékrendű emberek vagytok az ex pároddal.
Őszintén szólva én egy jó tanácsot tudok adni, hogy valahogy - akár személyesen, akár emailban vagy közösségi portálon vagy bárhogy - beszélgessetek erről a témáról, zárjátok le ezt a témát, hogy mindkettőtökben nyugvópontra jusson, ő ne nehezteljen, benned meg ne legyen lelkiismeret furdalás. Mert hogy én azt látom, hogy a ti viszonyotok most olyan egymással, mint a két Koreáé... a érted ezt a hasonlatot. Ha emellett döntesz, azt hiszem még tudok is tanácsokkal segíteni.
#29, nem, az emberben a fajfenntartási ösztön mára erősen háttérbe szorult... legutóbb német statisztikáról tudok, ahogy az elvben gyermekvállaló korban lévők egyharmada (30%+) egyáltalán nem tervezi, hogy gyereke legyen.
És hát én ebben a szituban is (meg minden más szituban is) azt gondolom, hogy az a jó, ha minden résztvevő a relatív lehető legkevesebb sérüléssel jön ki belőle. Az már eleve a rossz út szerintem, ha akármelyik fél is azt kezdi, hogy "csak a..." ... a konfliktus minden szereplője teljesen egyformán fontos, a nő is a férfi is, a gyerek is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!