Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Miért van ennyire sok szélsősé...

Miért van ennyire sok szélsőségesen abortusz ellenes?

Figyelt kérdés
Alapjába véve saját magamra nézve én döntés párti vagyok, és teljes mértékben megértem azokat a nőket, akik erre rákényszerülnek. Találtam egy csoportot a Facebookon, Tégy az abortusz ellen névvel. Kíváncsi voltam rá, hogy vajon miket írnak oda, ha esetleg vitába keverednek, valós érvekkel támasztják e alá az állításaikat. El kellett keserednem. Olyan szinten szélsőségesen abortusz ellenes személyek irományait láttam, hogy az nekem már kissé sok. Beszélgetésbe elegyedtem egy taggal gondolván, értelmesnek tűnik, talán normálisan el lehet vele beszélgetni. Felhoztam egy ismerősöm kislányának az esetét, akit 11 éves korában egy nála jóval idősebb fiú megerőszakolt és mivel a lány már 9 éves kora óta menstruált és ez a borzasztó esemény a lehető legrosszabbkor történt, teherbe esett. A kislány nagyon, vékony volt, fiatal, gyenge, a teste nem bírta volna ki a terhességet, és mentális problémák is jelentkeztek nála. Megjárta a poklok poklát, ma már 15 éves, mindent megettünk, hogy helyre jöjjön, szerencsére már nagyjából jól van. Ezt a törénetet a velem beszélgető nő elolvasta, és csak annyit reagált rá, hogy nem kellett volna szét tennie a lábát, akkor nem lett volna belőle egy undorító gyilkos. Itt azonnal tiltottam is a szóban forgó nőt. Olvastam tovább az oldalon, és rájöttem, hogy kb 99%-uk ugyanilyen bicskanyitogató stílusban beszél az abortuszra kényszerült nőkről úgy, hogy nem is ismeri a hátterét a dolognak. Miért van ennyire sok, 8lyen szélsőségesen, károsan gondolkozó ember? Miért nem mindegy nekik, hogy ki mikor megy abortuszra, ha ők úgysem fogják igénybe venni?

2022. nov. 25. 22:35
 121/132 anonim ***** válasza:
89%

120 Az a baj veled, hogy egyszerű vagy, mint a faék. Hol is írtam olyat, hogy nekem ez a szám teljesen érdektelen?? Idézd már kérlek. Ja nem tudod, mivel sehol nem írtam. Azt írtam, hogy szánalmas az a fajta vergődésed, amit itt lenyomsz már tizensokadik oldalon át ez az 50 év alatt végbement 100-200 ezer késői abortusz miatt, ami állítólag nem egészségügyi okból történt. Ami vagy igaz vagy nem. Azt sem tudni, hogy pontosan hanyadik héten is ment végbe az abortusz, milyen okból kifolyólag, ugyanis nehezen tudom elképzelni, hogy valaki saját magát is megszívatva inkább az utolsó utáni pillanatban megy abortuszra. Nem mondom, hogy nincs ilyen, de ez egy igen kis része az abortuszoknak, pláne hogy rengeteg országban nincs lehetőség ilyen későn műtétre menni. Nem, még az általad majmolt USA-bán sem mindenhol, de arról nem papolsz, csak kiragadsz egy kis szeletet és azt lovagolod meg újra és újra. Mindegy is, ennyi információ alapján nem fogok véleményt alkotni ezekről erről a 100-200 ezer esetről, ettől független privát véleményem, hogy ahhoz a több tízmillió abortuszhoz képest nem kiugróan magas ez a szám.

Te viszont továbbra sem vagy képes felérni ésszel, hogy miről szólnak ezen az oldalon a kérdések. Magyarországról! Ehhez képest te már vagy 10 oldal óta prédikálsz itt (is kb minden a is kérdés alatt) az USA-ról, annak ellenére, hogy számtalanszor el lett mondva, hogy SENKIT NEM ÉRDEKEL. Maga a kérdező is leírta vagy 5x. De te ide jössz és szétoffolsz egy kérdést a szánalmas hisztiddel meg kisregényeiddel. Írjál ki magadnak kérdést róla, ha ennyire izgulsz a témára és ott ontsd magadból ezt a töménytelen mennyiségű bullshitet, hátha valakit érdekel is. Még egy óvodás is képes felérni ésszel, ha sokadjára mondanak el neki valamit, te úgy tűnik ezt a szintet sem tudod megugrani.

A Down-kórrol meg annyit: kicsit sem hat meg a hisztid ezzel kapcsolatban sem. Nem egy és nem két ember/család életét láttam tönkremenni ebben, úgyhogy köszi, de ha rajtam múlna, akkor bizony nem lenne tiltva, ha tetszik ez neked, ha nem. Egy súlyosabb Down-kórban szenvedő élete végéig igényli kb 0-24-ben az állandó felügyeletet, rengeteget szenved közben, anyukának-apukának meg nincs ideje semmi másra, a többi gyerekre, a házastársára, magára, semmire. Állandó problémák forrása és brutál nehéz tud lenni. Mindenkinek szíve-joga eldönteni, hogy ezt vállalja-e vagy sem. Majd ha te leszel down kóros gyerekkel terhes, nyugodtan tartsd meg, egyéni szoc.probléma, más meg inkább megy abortuszra, ehhez nincs hozzá semmi közöd.

2022. dec. 23. 23:07
 122/132 kürasszír ***** válasza:
22%

# 121

Nem kiugróan magas ez a 100 000 - 200 000 körüli, nem egészségügyi okokból végzett, legális (ott a törvények által megengedett) késői abortuszszám?

De az.

Mert a mai Európai Unió területén például a nem egészségügyi okokból végzett késői, 24. héten túli legális abortuszok száma nagyjából nulla, tekintve hogy ezek itt az elmúlt 50 évben rendkívül szigorúan tiltottak voltak.

2022. dec. 24. 00:00
 123/132 anonim ***** válasza:
59%

104: A legjobb védekezés a támadás. A tudományra hivatkozva hoztál fel érveket az abortusz mellett, de a tudomány játékszabályai szerinted értéktelen és felesleges dolgok, ha épp nem felel meg a szád ízének, amit hallasz. Ez arra emlékeztet, mint amikor valaki az emberi szabadságjogok fontosságáról regél, amikor az érveit alá akarja támasztani, de kívánja, sőt hangos szóval is támogatja, amikor a tőle eltérő véleményt megfogalmazók szabadságjogait (szólás, lelkiismereti stb.) korlátozzák. Leírtam, hogy a hivatkozott könyv miért számít tudományos szempontból megbízható forrásnak. Nem szentírás, de nagyságrendekkel valószínűbb, hogy jó dolgokat ír, mint egy valamilyen irányban elfogult csoportosulás honlapján található írás.

Természetesen nem csak tudományos irányból lehet nézni a dolgokat, de azt már hitnek hívják. Ennek is megvan a maga helye, különösen olyan területeken, amit tudományos módszerekkel problémás vizsgálni. Pl. korábban azt írtad, hogy jobb lett volna, ha meg sem születsz. Az ilyen alternatív valóságokon csak elmélkedni lehet, bizonyítani nem. Mert mi van, ha pont a te kezelésed közben ugrik be egy orvosnak egy új ötlet, amivel később ezrek életminőségén tudnak javítani? Egyébként Isten létét/nem létét sem sikerült még tudományosan bizonyítani. Az első emberpárnál érdekes a helyzet, mert az emberi evolúcióban ismert fogalom a "mitokondriális Éva" és "Y-kromoszomális Ádám", de a névegyezés csak metafora :) női és férfi vonalon a ma élő emberek utolsó közös ősét emlegetik így. A wiki is egész jól leírja, a Qubit bele is megy a részletekbe.

2022. dec. 24. 01:21
 124/132 A kérdező kommentje:
Kedves kürasszír, neked külön szeretnék most boldog karácsonyt kívánni. És remélem, hogy nem egyedül kell eltöltened az ünnepeket, mert abból úgyis csak az lenne, hogy ez a 3 nap alatt vagy 20 olyan választ irkálsz ide, aminek a témája Amerika, vagy akármelyik másik ország, de biztosan nem Magyarország, mert hiába lett írva már legalább 50 válaszban, hogy senkit nem érdekelsz sem te, sem a kérdésemhez egyáltalán nem kapcsolódó válaszaid. Szóval még egyszer : Boldog karácsonyt és a rokonok miatt eszméletlenül kevés szabadidőt kívánok neked. 🥰
2022. dec. 24. 08:20
 125/132 anonim ***** válasza:
89%
Nem 122, 49 év alatt 50 millióból 100-200 ezer egyáltalán nem kiugróan magas szám. Ez konkrétan 0,002-0,004%, szóval minden, csak nem “kiugróan magas”.
2022. dec. 24. 10:50
 126/132 kürasszír ***** válasza:
25%

# 125

De kiugróan magas szám, mert a mai Európai Unió területén például a nem egészségügyi okokból végzett késői, legális abortuszok száma nagyjából nulla, tekintve hogy ezek itt az elmúlt 50 évben rendkívül szigorúan tiltottak voltak.

NEM EGÉSZSÉGÜGYI INDOKKAL VÉGZETT KÉSŐI ABORTUSZOK SZÁMA 1973-2022:

USA: 100 000 - 200 000 eset

Európai Unió területe: 0 eset

A 100 000 - 200 000 közötti nem egészségügyi indokkal végzett késői abortusz esetszámot ahhoz kell nézni, hogy az Európai Unió területén ugyanezen időszakban ez a szám gyakorlatilag NULLA.

A NULLA és a 100 000 - 200 000 élet kioltása között nincs különbség?

2022. dec. 24. 11:37
 127/132 anonim ***** válasza:
91%

Te tényleg soha nem unod meg?? Komolyan új szintre emelted a SZÁNALMAS szó jelentését.

Felőlem fejen állva pöröghetsz, számomra akkor sem kiugróan magas ez a szám és nem, nem az EU területén végzett esetekhez hasonlítom, hanem az adott országban történt összes abortuszhoz ezen időszak alatt. Márpedig ahhoz nem sok. Továbbra sem értem mi az istent vergődsz az USA-n, hisz mi Magyaroszágon élünk, az EU-ban, ahol nem volt “indokolatlan” késői abortusz! Legyél boldog, aztán higgadj le vagy vegyél be valami nyugtatót basszus.

Inkább azt vizsgálgatnád ilyen lelkesen, hogy hány ténylegesen megszületett, teljesen kifejlett embert öltek meg ezen időszak alatt, ha már ennyire remegsz állítólag az életért. Milliószor, sőt fényévekkel súlyosabb és elszomorítóbb dolgok történtek ez a 49 év alatt, mint 100-200 ezer késői abortusz, te mégis csak egyetlen egyetlen egy részt ragadsz ki és azt lovagolod már az ezredik nyomorult kommentedben.

2022. dec. 24. 11:45
 128/132 kürasszír ***** válasza:
33%

# 127

Mindig összefüggésekben kell gondolkodni.

Szerintem az hogy az USA esetében kiugróan magas az erőszakos bűncselekmények, a gyilkosságok és a nem egészségügyi indokkal végzett késői abortuszok száma, az ugyanannak az éremnek a két oldala.

Az emberi élet értékének totális semmibe vételéé.

Nem véletlen ám, hogy pont abban a társadalomban van nemzetközi szinten kiugróan magas késői abortusz esetszám, amelyben a gyilkosságok és erőszakos bűncselekmények száma is kiugróan magas.

2022. dec. 24. 12:00
 129/132 kürasszír ***** válasza:
28%

# 127

Miért lényeges az USA?

Mert befolyásolja az Európai Uniót, akár abortuszkérdésben is.

Döntően amerikai liberális hatásra most van folyamatban Franciaországban az abortusz alkotmányos alapjoggá tételének folyamata.

Ha beemelik a francia alkotmányba az abortuszt, mint alkotmányos alapjogot, akkor az alkotmányjogi szakértők többsége szerint azt jelenti, hogy a terhességmegszakítás időbeli korlátozás nélkül, a születésig legálissá válik, bármilyen indokkal. Ugyanis ha valami alkotmányos alapjog, az nem igazán korlátozható. Jelenleg a francia törvények csak az első trimeszterben engedélyezik az abortuszt, ha mind a magzat, mind a nő egészséges.

Liberális amerikai nyomásra az Európai Parlament is próbálkozott már az abortusz európai alapjoggá nyilvánításával, ez a szakértők többsége szerint szintén azt jelentené, hogy a terhességmegszakítás időbeli korlátozás nélkül, a születésig legálissá válna az Európai Unióban, bármilyen indokkal. Hatályon kívül helyezve például a magyarországi szabályozást, hiszen az ellentétessé válna az EU alapjogi kartájába beemelt, európai alapjoggá nyilvánított abortuszhoz fűződő korlátlan joggal.

2022. dec. 24. 12:10
 130/132 anonim ***** válasza:
88%

Te tényleg rémeket látsz…

“akkor az alkotmányjogi szakértők többsége szerint azt jelenti, hogy a terhességmegszakítás időbeli korlátozás nélkül, a születésig legálissá válik”

Ja igen, persze és ez egészen biztosan így is lenne, mert pár állítólagos szakértő azt mondta. Gondolkozz már könyörgöm! Számos országban meg rendkívül szigorú szabályok vonatkoznak az abortuszra, jó ha erőszak esetén megcsinálják, bár nem mernék mérget venni rá, hogy van olyan ország, ahol még akkor sem. Említettek is példát ilyen sztorira ennél a kérdésnél is. Azokon miért nem lovagolsz?! Vagy azon, hogy az USA több államában épp hogy szigorítottak az abortuszon, az talán nem befolyásolhatja az EU-t?! Jaa, azon nem kell aggódni, ha a nők teste fölött egy csapat idegen faszi akar dönteni, ugye? Rögtön gondoltam.

Bármennyire is nem tetszik neked, az abortusz akkor is egy létező dolog és minden nőnek joga van hozzá az adott szabályokat betartva, történet vége. Idehaza a 12.hétig van engedélyezve alap esetben, ami egy meglehetősen korrekt határidő, totálisan fölöslegesen nyekeregsz az USA néhány államában levő szabályok miatt, változtatni úgy sem tudsz rajta és még egyszer elmondjuk: senkit nem is érdekel! Ha ennyire szívügyed, akkor írj ki róla külön kérdést, ne másét offold.

2022. dec. 24. 12:27

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!