Hogyan tudom kikerulni azt, hogy ne a faluban levo vedonohoz kelljen mennem az abortuszt intezni?
A vedono nagyon pletykas es elmondana mindenkinek hogy abortuszom lesz, es amikor varakozni kell ra a rendeloben akkor is mindenki tudna hogy miert megyek a vedonohoz hiszen nincs gyerekem, csak az anyukak es a terhes kismamak jarnak hozza itt.
Nem akarom hogy barki is tudjon errol az egeszrol ebben a faluban, senkinek semmi koze hozzam, rolam ne pletykaljanak.
A vedono a hivatalban is elmondta regebben egy falusi norol hogy gyereket vetetett es az egesz falu arrol beszelt, mindig hallottam amikor pl vartam a buszt.
Ki tudom ezt valahogy kerulni hogy ide kelljen hozza menni?
A csaladsegito az a szomszed varosban van, azzal nincs baj csak nem tudom vsjon oda is koze van a vedononek?
1.
Nem eleg a nogyogyasszal intezni a dolgokat aztan meg a korhazban a korhazi ugyet?
Miert kell a vedono? Ezt nem hiszem el
Sehogy
Területileg illetékeshez kell menni, vagy ha van bizalmasod, akkor egy másik körzet/ településen azt mondod ott laksz annak a lakóhelyén.
Nem ellenőrzik, mert nem mennek ki környezettanulmányra, mint a végigvitt terhességnél.
De!
Később nem szabas/ lehet titkolni. Kiskönyben a korábbi terhességek benne azoktak lenni, a megszakadtak is, ha lesz gyereked majd.
A faluban dolgozó területileg illetékes védőnőhöz akkor kell menni, ha kiskönyvet akarsz, vagyis ha megtartod a babàt.
Ha az abortusz mellett döntöttél, akkor a CSVSZ-t kell felkeresni, vagyis Családvédelmi Szolgálatot, nem a Családsegítő Szolgálatot, teljesen más a kettő.
A CSVSZ-ben egy másik védőnő dolgozik, a faludban dolgozó védőnő nem fogja megtudni, hogy most abortuszod lesz. Ha később vállalsz egy terhességet, akkor a körzeti védőnőhöz kell menned, és akkor el kell majd mondanod, de őt köti a titoktartás, nem pletykálhatja el.
Nem kell a területileg illetékes védőnőhöz menni, ha nem akarsz. A CSVSZ-hez kell, az meg bárhol lehet az országon belül.
Védőnőhöz akkor kell, hogyha esetleg mégis megtartanád - de nekem volt olyan gondozottam, aki második trimeszter végén jött először (leletekkel, vizsgálati eredményekkel), hogy várandós, vegyem már gondozásba.
Oké, persze, de eddig merre jártál?
És nem a hülye statisztika miatt érdekelt, amit vezetni kell, hanem hogy egyáltalán tudjak róla, hogy xy terhes.
De akinek abortusza volt, csak akkor tudtam, amikor a következő várandósságnál jelezte az előzetes megszakítást, vagy mégis úgy döntött, hogy megtartja.
És a megszakított terhesség tényleg bele kerül későbbiekben a kiskönyvbe ?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!