Miért van ennyire sok szélsőségesen abortusz ellenes?
#110 és összehasonlítottad a lövöldözések áldozataival? Vagy a késői abortusz csúnya dolog, de ha megvárjuk, hogy harmadikos legyen és ott a nem szabályozott fegyverhasználat miatt iskolai lövöldözésben meghal, az oké? Amiatt nem vered magad, tehát nem is érdekelnek az életek. Gyenge érv.
Plusz, mint leírtam az az 1% tehát az az 500000 is túlnyomó részt egészségügyi okból történik. Mert az élettel összeegyeztethetetlen betegsége van, nem életképes, vagy az anya élete kerül veszélybe. Így már az a félmillió lecsökken szinte semmire. Szóval tényleg le se szarod a statisztikát. Nem abortálnak ilyen későn jókedvéből. Aki akkor esik át rajta az nem azért teszi, mert kegyetlen, vagy mert addig akarta a babát, aztán meggondolta magát. Hanem mert valami krízis van.
Amúgy, nem “ölik meg” mint korábban leírtam, ha túléli a szülést, mert ilyenkor nem műtik (hacsak nem indokolja az anya egészségi állapota) akkor utána ugyanúgy ellátják. Nézz már utána könyörgöm. Unokatesóm New Yorkban volt erasmuson, mint orvostanhallgató, pont ilyen kórházban, ahol elvileg engedélyezik, de egy ilyen “hóbort késői abortusz” sem volt, csak olyan, ami vészhelyzet volt. A gyakorlatban nem létezik amit te itt be akarsz mesélni.
És még megjegyzem. Egy túlnépesedett bolygón, ami azt a jelenlegi 8 milliárd életet sem tudja ellátni igazán nem félmillió magzatot kéne hisztizni.
De amúgy ha népszerűsíteni akarod az abortuszt, nagyon jól csinálod.
# 111
Tévesek az információid.
EZT ÍRTAD: "Plusz, mint leírtam az az 1% tehát az az 500000 is túlnyomó részt egészségügyi okból történik. Mert az élettel összeegyeztethetetlen betegsége van, nem életképes, vagy az anya élete kerül veszélybe."
Ugyanis egyes országokban, így az Egyesült Államokban is igen nagy számban végeznek késői, 24. héten túli abortuszokat olyan fejlődési rendellenességek miatt, mint dongaláb, nyúlszáj, farkastorok, vagy Down-kór, amikor alapesetben ezek egyik sem élettel összeegyeztethetetlen rendellenesség.
Nagy-Britanniában óriási botrány lett belőle pár éve, hogy több esetben is végeztek a 24. héten túl abortuszt dongaláb miatt, holott műtétileg az egy igen sikeresen korrigálható rendellenesség. Természetesen az abortuszt úgy kell érteni, hogy annak során kálium-klorid injekcióval megölték a magzatokat a szülés megindítása előtt.
Az amerikai statisztikák is megerősítik, hogy a késői, 24. héten túli abortuszok nagy része enyhe, vagy közepes magzati fejlődési rendellenességek miatt történik, amely okból például Európában jellemzően már szigorúan tiltottak a terhességmegszakítások.
Magyarországon a 24. hetet követően dongaláb, nyúlszáj, farkastorok, vagy Down-kór esetén, ha az egyébként nem okoz élettel összeegyeztethetetlen szövődményeket, már szigorúan tilos az abortusz.
# 111
EZT ÍRTAD: "Amúgy, nem “ölik meg” mint korábban leírtam, ha túléli a szülést, mert ilyenkor nem műtik (hacsak nem indokolja az anya egészségi állapota) akkor utána ugyanúgy ellátják."
Küldtem neked több linket is abortuszkilinikák honlapjáról, ha felkeresed ezeket, leírják, hogy a terhesség 22. hetétől minden esetben kálium-klorid injekcióval ölik meg a magzatot késői abortusz során, elkerülendő az élve születést.
# 111
EZT ÍRTAD: "#110 és összehasonlítottad a lövöldözések áldozataival?"
Miért kellene összehasonlítanom?
Én a rendkívül szigorú fegyvertartás-szabályozás híve vagyok, csak különleges esetekben engedélyezném, hogy emberek lőfegyvert tarthassanak.
Az hogy Amerikában bárki alkotmányos alapjogként lőfegyvert tarthat, szerintem nettó őröltség.
Továbbá elvi okokból ugyanúgy ellenzem a halálbüntetést is, mit az abortuszt.
Persze, mindenki információi tévesek, csak a tiedid olyan kva jók és bazi hitelesek. Mindenki hülye, csak te vagy a helikopter, köszönjük. Kívánod még tovább égetni magad? A 110-as kommentjének meglepő módon azon részére, amivel ugyebár érvek híján nem tudsz mit kezdeni, nem reagáltál.. Tipikus. Ha annyira az emberi élet foglalkoztat, akkor az általa felsorolt esetekről miért nem vergődsz, hmm?? Arról miért nem hozod az állítólagos hiper-szuper statisztikádat?
Egyébként már te is össze-visszahablatyolsz, egyszer azt írod 1973 és 2022 között elvileg 500 ezer késői abortusz volt, ami nem eü okokból lett megszakítva, egy másikban azt, hogy csak 100-200 ezer. Majd most mégis csak kiderül, hogy azokra a “késői” abortuszokra igen csak nagy részben mégis csak eü okból (fejlődési rendellenesség) került sor. 🤦🏻♀️ Legalább lennél következetes, ahelyett hogy dobálózol itt össze-vissza számokkal. A Down-kór pedig igen is egy elég komoly fejlődési rendellenesség, szépen haza tudja vágni az ember életét, sőt a meglévő gyerek/gyerekek, a család életét is, de persze bagatellizáljuk csak el, hisz egy még kifejletlen magzat “élete” fontosabb a már megszületetteknél. Vicc.
# 115
Sehol nem írtam, hogy 1973 és 2022 között 500 000 késői abortusz lett volna nem egészségügyi okokból.
Azt írtam, hogy legalább 500 000 késői abortusz történt 1973 és 2022 között.
A 100 000 - 200 000 számnál azt írtam, hogy ennyi lehetett a nem egészségügyi okokból végzett terhességmegszakítás.
LÁSD: # 62-es kommentem
"Az USA esetében 1973 óta több, mint 50 000 000 abortuszról beszélünk.
Ennek 1 %-a 500 000 eset. Viszont az 1970-es, 1980-as években a késői abortuszok sokkal gyakoribbak voltak, mint ma, akkoriban elérte az arányuk a 3 %-ot. Tehát a késői abortuszok reális száma az Egyesült Államokban 1973 és 2022 között inkább 1 000 000 eset környékén lehet.
Egye, tudományosan megalapozott, hiteles statisztikák szerint a 20. hét utáni abortuszok fele nem egészségügyi indokkal történik az Egyesült Államokban, hanem nem kívánt terhesség miatt. A brit állami statisztikák szerint az ottani 20-24. hét közötti abortuszok fele szintén nem egészségügyi indokkal, hanem nem kívánt terhesség miatt történik.
Szakértők legalább 100 000 - 200 000 esetre teszik a nem egészségügyi indokkal végzett, késői abortuszok számát az USA esetében 1973 és 2022 között.
100 000 - 200 000 nem egészségügyi indokkal végzett késői abortusz nem jelentéktelen szám."
# 115
EZT ÍRTAD: "A Down-kór pedig igen is egy elég komoly fejlődési rendellenesség, szépen haza tudja vágni az ember életét, sőt a meglévő gyerek/gyerekek, a család életét is, de persze bagatellizáljuk csak el, hisz egy még kifejletlen magzat “élete” fontosabb a már megszületetteknél. Vicc."
ÉRDEKES.
Akkor az Európai Unió majd minden országában, így Magyarországon is miért van betiltva a 24. terhességi héttől a Down-kóros magzatok abortálása?
A 24. héttől pedig nem kifejletlen a magzat, hiszen a méhen kívül életképes.
Tehát egy majd 50 éves időszakot tekintve volt elvileg 500 ezer késői abortusz (ami az ezen időszak alatt elvégzett összes abortuszának 1%-a), abból 100-200 ezer történt elvileg ugyebár nem egészségügyi okból. Tehát 50 év alatt kb 100-200 ezer és te ezen pörögsz már kb a 20.oldal óta. Édes isten, kicsit sem szánalmas. És azon miért nem pörögsz, hogy ez az 50 éves időszak alatt hány ténylegesen megszületett embert öltek meg bármilyen más okból kifolyólag?! Mint, amit említett a 110-es pl? Jaaa, az nem számít, azon nem tudsz a seggedet a földhöz verve hisztikézni.
A Down szindrómáról írottak pedig nem “érdekesek”, sokkal inkább IGAZAK. Azt meg kérdezd meg az illetékes törvényhozóktól, hogy miért, nyugodtan elhiheted, hogyha rajtam múlna biztos nem lenne tiltva a 24.hét utáni a Downos magzat abortálása, de sok esetben ez már szerencsére a 24.előtt kiderül és nincs probléma!
# 119
100 000 - 200 000 emberi élet kioltása ezek szerint Neked teljesen érdektelen?
Az olyan szélsőséges abortuszpártiak, mint Te, a végén mindig csak leleplezik magukat, hogy totálisan semmibe veszik az emberi életet.
A Down-kórosok életét is teljesen semmibe veszed, ez is jellemző. Mint Hitler egykor.
Az a baj a hozzád hasonlókkal, hogy nagyon szeretnétek rendelkezni más emberek élete, vagy halála fölött, és ezt nevezitek "döntéspártiságnak", holott ez sima, erkölcstelen halálpártiság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!