Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Terhesség megszakítása. Mi...

Terhesség megszakítása. Mi ellenzi, és ki nem, illetve miért?

Figyelt kérdés
Szeretném mind a két oldal szemszögéből nézni a dolgot. Én is állok valamelyik oldalon, de szeretném megérteni a másikat is.

2022. júl. 8. 15:44
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯
 51/122 Drakula ***** válasza:
23%

[link]

Ez ultra hang. Amugy meg amit a 45-ös linkelt tényleg nem élőlény, biologialag sem. De csak azért mert meghalt.

2022. júl. 9. 18:18
 52/122 anonim ***** válasza:
100%
#45 ilyen minden hónapban látok a véres betéteimen 😳
2022. júl. 9. 18:20
 53/122 Drakula ***** válasza:
31%

50-es

1. Én úgy tudtam a 12-hetes is érzi.

https://www.youtube.com/watch?v=0qMrKpxey4E

2. mi az a cortex?

3. Ha nem szenved nekem ok. Engem eleve az zavar ha valakinek szenvednie kell más hibái miatt.

2022. júl. 9. 18:24
 54/122 Drakula ***** válasza:
36%

Amugy a 45-ös innen szedte a képet.

[link]

Nem tudom jelent-e bármit ez, csak gondoltam szólok.

2022. júl. 9. 18:27
 55/122 anonim ***** válasza:
89%
Kizárt, hogy érezze, az az egész terület el van érzéstelenítve.
2022. júl. 9. 18:28
 56/122 A kérdező kommentje:
53 ez a néma sikoly, amely bizonyítottan hamis információkat mutat be. A 12 hetes embrió helyett 18 hetes magzatot mutat be. Az több, mint egy hónapnyi eltérés.
2022. júl. 9. 18:33
 57/122 Drakula ***** válasza:
0%
Köszönöm az informáciot akkor a 18 hetes magzat ok.
2022. júl. 9. 18:36
 58/122 Drakula ***** válasza:
19%
Vagyis hogy pont nem az hanem az az alatti.
2022. júl. 9. 18:48
 59/122 anonim ***** válasza:
100%

44 A kérdező kommentje:

"És azok, akik nem ellenzik, azoknak hányadik hét utan lenne kvázi gyilkosság az abortusz?"

Nagyjából az #50 szavaival tudok azonosulni: "mivel a cortex a 24. Héten kezd működni, ezért kb akörül kezd fájdalmat érezni a magzat. Akkor addig oké az abortusz szerinted?"

Tehát az én értékrendem szerint eddig az időpontig teljesen rendben van a kizárólag a terhes nő kérésére (bármiféle indoklás nélkül) végeztetett abortusz. Más kérdés, hogy orvosi szempontból nagyon nem szerencsés eddig kitolni a határt.

Súlyos fejlődési rendellenesség esetén pedig én még születés után is pár napig engedélyezném, nyilván azzal a kitétellel, hogy fájdalommentesen távozhasson a világból.

2022. júl. 9. 19:17
 60/122 kürasszír ***** válasza:
18%

# 43

EZT ÍROD: "nyilván olyan soha nem lesz, hogy mindig mindenben egyetértenek az adott terület szakértői. De már az is egy lépés hogy legalább ők vitatkoznak és nem laikusok, akik nem is értenek hozza. Születhetne konszenzus, hogy x hétig oké. Az alapján, hogy a magzat mikortól érez fájdalmat, stb. Amihez nyilván az orvosok jobban értenek. És ok hoznak egy ilyen határt, és a szabályokat a szakértők által húzott vonalhoz igazítják és nem fordítva. Ez olyan kivitelezhetetlen? "

BIZONY KIVITELEZHETETLEN. MERT ABORTUSZ TERÉN A SZAKÉRTŐK KÖZÖTT SEM VOLT SOHA KOMPROMISSZUM. Magyarországon Czeizel Endre volt a magzati élet nemzetközi hírű szakértője, Czeizel ezt mondta az abortuszról: "az abortusz során emberek életét kioltják...az abortusz társadalmilag egy pestis." Vagyis a legnevesebb magyar tudományos szakértők, "orvosok" egyike kifejezetten abortuszellenes volt, és úgy gondolta, az emberi élet a fogantatással kezdődik.

HOZOK HÁROM ORSZÁGOT, AHOL AZ "ORVOSOK" (SZAKÉRTŐK, PONTOSABBAN AZ ORVOSI KAMARA SZÜLÉSZETI-NŐGYÓGYÁSZATI KOLLÉGIUMA) NAGY TÖBBSÉGGEL NÉGY RADIKÁLISAN ELTÉRŐ ÁLLÁSPONTOT FOGALMAZTAK MEG AZ ABORTUSZRÓL.

1.) Nagy-Britannia: a brit orvosi kamara szülészeti-nőgyógyászati kollégiuma nagy többséggel az alábbi álláspontot fogadta el az abortuszról: a terhességmegszakítás a 24. hétig bármilyen indokkal legyen legális, a 24. hét, a magzat méhen kívüli életképessége után pedig ha a nő életét veszélyeztetné a terhesség kihordása, ha komolyan fenyegetné az egészségét, a magzatnak bármiféle fejlődési rendellenessége lenne, illetve a terhesség fenyegetné a nő "mentális egészségét". A brit szülész-nőgyógyászok nagy többsége szerint az emberi élet csak a születéssel kezdődik.

2.) Olaszországban az abortusz alapesetben legális a terhesség első trimeszterében, ugyanakkor az olasz nőgyógyászok jóval több, mint fele nem végez egészséges nő egészséges magzatán abortuszt a terhesség első trimeszterében sem, az olasz nőgyógyászok több, mint fele csak súlyos egészségügyi indokkal hajlandó abortuszt végezni. Az olasz szülész-nőgyógyászok több, mint fele szerint az emberi élet a fogantatással kezdődik.

3.) Az ír orvosi kamara szülészeti-nőgyógyászati kollégiuma tagjai többségükben támogatják az abortuszt a terhesség 12. hetéig, ugyanakkor az ír szülész-nőgyógyászok kétharmada egyáltalán nem vállalja abortusz elvégzését. Az ír szülész-nőgyógyászok többsége szerint a 12. hét után a beteg magzatokat is csak akkor szabad abortálni, ha a fejlődési rendellenességük, betegségük élettel összeegyeztethetetlen, tehát egy súlyosan testi, vagy szellemi fogyatékos, de amúgy életképes magzatot szerintük ne lehessen abortálni a 12. hét után.

EZ HÁROM RADIKÁLISAN KÜLÖNBÖZŐ ÁLLÁSPONT, AMIT HÁROM KÜLÖNBÖZŐ ORSZÁG "ORVOSAI", A SZAKÉRTŐK NAGY TÖBBSÉGGEL KÉPVISELNEK.

Vagyis az abortusz kapcsán különböző országokban akár egymástól radikálisan eltérő álláspontot képviselhet az ottani orvosok, szakemberek többsége.

Egyébként a Magyar Orvosi Kamara is adott ki szakvéleményt az abortusz kapcsán, a 12. hét után alapesetben, azaz egészséges nő egészséges terhessége alapján támogatják a jelenlegi magyarországi abortusztilalmat.

2022. júl. 9. 19:46
❮❮ ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!