Terhesség megszakítása. Mi ellenzi, és ki nem, illetve miért?
Azon az állásponton vagyok, hogy ez mindenkinek a saját döntése, és abszolút tiszteletben tartom azt is, ha valaki számomra "elfogadhatatlan" módon áll az abortuszhoz.
Az én értékrendem szerint is egy szükséges rossz ez, vannak olyan helyzetek, amikor ez a "megfelelő" döntés. Például erőszak, létfenntartási gondok, stb. ÉS (minden esetben) az anya ilyen irányú döntése. Szerencsére nekem nagyjából mióta 17 éves korom óta szexuális életet élek az első fél év óta nem volt ilyen helyzet, akkortól már azt mondtam volna, hogy ha becsúszik, valahogy megoldjuk.
Szerintem gyilkossàg, mègis sokszor ez a legjobb döntès. Nem mindegy, hogy milyen lenne a gyerek ès az anya èletminősège.
Azt, aki magasròl tesz a védekezèsre, ès ezèrt több tucat abortusza volt, azt nagyon elítèlem.
Én abszolut abortuszpárti vagyok. Szerintem aki nem akarja megtartani a magzatot, bármilyen okból, jobb ha nem kényszerül rá, és nem teszi tönkre az egész eletét, és a gyerekéét sem. Nekem ez a véleményem. ( Plusz magánügynek tartom, senkinek semmi köze hozzá). Ezen kívül egy nőnek joga van eldönteni, hogy egy embrió/ magzat - eltölthet e benne, belőle táplàlkozva annyi időt, hogy a végén - egy kifejlett, életképes kisbabaként megszülessen e vagy sem.
- A tudomány mai állása szerint 100%-os védekezés nem létezik, azt hogy ne szexeljenek, meg egészséges felnőtt emberektől elvárni nem èletszerű. Akiknek tiltott, azok is megoldják, pl papok kisfiúkat erőszakolnak meg, és ilyenek. Nem gondolom hogy ez jó. Szóval az önmegtartóztatás nem igazán opció.
Ezen kívül a védekezési eszközök elég drágák is sajnos. Vásàrolni pl mi csak egy féle eszközt szoktunk, az sem olcsó, és mellé kiegészítésnek megszakítást alkalmazunk ami ugye ingyen van, de biztonságosabb vele a dolog.
- Ebben az országban tiltják a sterilizációs műtéteket 40 év alatt, ha nincs 3 gyereke az embernek, szóval itt ilyen szempontból sajnos nincs jogunk dönteni a saját testünkről.
Szóval teljesen jogosnak tartom, hogy 12 hétig legalàbb van egy utolsó lehetőség műtéttel megoldani a nem kívánt teher problémáját.
Nekem még 36 évem alatt nem volt abortuszom. Egyszer lettem terhes, mert részegek voltunk és nem voltunk elég óvatosak, de szerencsére a testem tette a dolgát, és elment magától. Ha ez nem történik meg, elvetettem volna, és bármikor megtenném ha szükségem lenne rá. Mert Eleve nem akarunk gyereket a párommal soha, nem vágyunk rá, plusz sem időnk, sem kedvünk, sem energiánk, sem elég pénzünk nem lenne rá. Eszembe sem jutna elcseszni az életünket egy gyerekkel.
Elsősorban védekezünk, de ha szükséges lenne, örülök hogy van lehetőség műtétre.
- És végezetül, senkinek sincs joga a másik ember életébe és döntéseibe beleszólni. Az abortuszelleneseket pedig egyszerűen nagyon álszentnek és képmutatónak tartom mert kb csak addig turkálnak mások méhében amíg az a magzat biztosan megmarad és megszületik. Hogy utána mi lesz vele, milyen élete lesz, ki fogja etetni, ruházni, milyen családba kerül, HA bekerül stb stb, az már a lőtéri kutyát sem érdekli.
Egy olyan abortusz ellen kapálózó, papoló embert sem ismerek aki pl rendszeresen támogatna gyerekotthonokat, nevelőszülőséget vállalna, vagy örökbefogadást, senkit aki érdemben segítene a nem kívántan megszületett gyerekeknek. Szájhősökkel, fotelharcosokkal meg tele a padlás... Szóval ilyen emberek pláne ne ugassanak bele, hogy ki (és miért) veteti el az embrióját és ki nem.
Éééés megint le vannak írva ugyanazok a sallangok, ugyanazok a klisék, ugyanazok a kulcsszavak, szófordulatok stb stb stb... Akit érdekel ez a téma, miért nem írja be a keresőbe?
Már 220 milliószor le lett rágva a csont, ugyanúgy semmi nem változik, minden ugyanúgy megy tovább ezek nélkül a kilométeres szövegek nélkül is.
18-as
Szerintem annyibol hogy feltette a kérdést hogy kinek mi a véleménye, ezt nem lehet leszürni.
Ha az abortusz idején a fejlettszégi foka azonos/kevesebb egy olyan állatfajénál, amit lelkiismeretfurdalás nélkül szokás elpusztítani kényelmi/táplálkozási okokból addig részemról semmiféle ellenvetés nincs.
A módszert illetően érzem szükségét a finomításnak, pl. milyen fejlettségi szinttől legyen kötelező a magzat bódítása/altatása a beavatkozás előtt (sajnos az állatoknak ez sem adatik meg...)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!