Terhesség megszakítása. Mi ellenzi, és ki nem, illetve miért?
21-es.
Miért?
Vannak akiket érdekel mások véleménye.
Határozottan jobb egy orvos által, steril műtőben elvégzett terhességmegszakítás, mint egy ilyen-olyan praktikákkal elhajtott magzat. Vagy netán egy meggyilkolt csecsemő.
Az abortusz szigorításokkal az a nagy baj, hogy a súlyos beteg magzatokat sem lehet abortálni. Viszont pont ezekben a nagyon szigorú országokban (Írország, Lengyelország, USA) abszolút nem támogatja az állam a sérült gyerekeket nevelő családokat. Tehát szüld meg a beteg babát, akkor is, ha várhatóan belehalsz, de utána oldd meg, ahogy akarod. Engem ez a kettősség dühít.
En ugy gondolom h azzal h szexelek vallalom azt is h teherbe esek, akar vedekezes mellett is, tehat nem szexeltem 13evesen es 20on-30evesen sem fuvel-faval. Igy amikor teherbe estem 3x, az mindharom boldog es vart baba volt.
Felnottkent ugy erzem h nincs az a szitu ami feljogositana arra engem h kioltsam annak az eletet akit en hoztam letre, de vannak gyerekeim, en mar mindegyikre tudok ugy nezni h o is egy potty volt, rola sem tudtam h mi lesz vele, velunk ha kibujik es lam itt van es megoldottuk barmi jott es egy csoda, jo h nem ment el (termeszet v orvos altal).
Amiket leirtam az az en testem es az en helyzetem. Voltam anyagilag nagyon melyen es most anyagilag nagyon jol elek, ha elvetettem volna akkor, most mardosna a buntudat h a semmiert.
Voltam egyedulallo anya es most vagyok egy boldog feleseg, tehat az elet azt is bizonyitotta h a ferfi hianya sem kizaro ok a gyereknevelesnel mert lehet h mas fogja felnevelni, de ha azt szeretnem h csaladban nojon fel, ez a felallas is remekul mukodik.
Ugyanakkor el tudok kepzelni olyan helyzeteket amiket masok maskepp gondolnak es elnek meg es nem latjak a kiutat belole ha megszulik azt a gyereket. Tinianya, hajlektalan, eroszak aldozata stb.
Elitelem h masok akarnak donteni egy no teste es elete felett es adott nore lombikkent tekintenek akinek kutya kotelessege megszulni.
A sejtcsomos abortuszos kommenttel viszont nem ertek egyet, nem hiszem h 7.het elott vegeznek abortuszt, utana pedig mar dobog a szive, tehat eloleny. Onnantol az anyanak kell egyutt elnie a dontese kovetkezmenyeivel. Van akinek siman elbirja a lelkiismerete, masnak kevesbe.
De jo lenne ha eljutnank odaig a vilagban h egy ember donthessen a sajat teste felett. Ha megszulesztik akarata ellenere vele a babat, az a baba nagyon nagy hatrannyal indul az eletben, minimum azert mert nem akartak, aztan azert mert ha lemondanak rola, ki tudja hova kerul es mire viszi ezzel a tudattal.
Terhesség megszakítása. Mi ellenzi, és ki nem, illetve miért?
Szeretném mind a két oldal szemszögéből nézni a dolgot. Én is állok valamelyik oldalon, de szeretném megérteni a másikat is.
Melyik részéből lehet meg állapitani hogy abortusz párti vagy ellenző a kérdező?
Sosem volt sem vetélésem, sem ab.
Szükséges rossznak tartom.
Inkább egy ab mint felelőlenül vállaljon valaki gyereket.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!