Terhesség megszakítása. Mi ellenzi, és ki nem, illetve miért?
"Mi ellenzi, és ki nem"
Tehát aki ellenzi, az szerinted nem is ember????
Jaj, dehogynem akarsz te provokálni!
És egyértelmű, hogy te mit gondolsz egyedül elfogadható véleménynek...
Dönthessen a nő.
Nekem, vagy egy parlamenti képviselőnek, vagy a szomszéd Márikának semmi köze ahhoz, hogy más mit tesz a saját testével.
Én magam ha eddigi élet során akármilyen helyzetben teherbe estem volna nem vetettem volna el, támogató családom van, megoldottuk volna.
Van akinek nem ilyen szerencsés a helyzete, én az ő életükbe nem szeretnék beleszólni.
# 21
EZT ÍRTAD: "Az abortusz szigorításokkal az a nagy baj, hogy a súlyos beteg magzatokat sem lehet abortálni. Viszont pont ezekben a nagyon szigorú országokban (Írország, Lengyelország, USA) abszolút nem támogatja az állam a sérült gyerekeket nevelő családokat. Tehát szüld meg a beteg babát, akkor is, ha várhatóan belehalsz, de utána oldd meg, ahogy akarod. Engem ez a kettősség dühít."
TÖBB PONTON TÉVEDSZ:
1.) Az USA tagállami szinten szabályozza az abortuszt, vannak olyan államok, ahol betiltották, de például 7 szövetségi államban egészen a születésig legális, bármilyen indokkal.
2.) Lengyelországban bőkezű családtámogatás van, a családi pótlék jóval magasabb, mint Magyarországon.
3.) Írországban legális az abortusz a 12. terhességi hétig bármilyen indokkal, a 12. hét után beteg magzatot azonban már csak élettel összeegyeztethetetlen fejlődési rendellenesség esetén lehet elvetetni.
# 33
EZT ÍRTAD: "Dönthessen a nő.
Nekem, vagy egy parlamenti képviselőnek, vagy a szomszéd Márikának semmi köze ahhoz, hogy más mit tesz a saját testével."
Meddig dönthessen?
Mert amit leírtál, hogy senki ne szólhasson bele egy nő ilye döntésébe, például a parlamenti képviselők se, ez egészen a születésig tartó jogot jelentene az abortuszra.
Jelenleg a parlamenti képviselők Magyarországon úgy szabályozták az abortuszt, hogy alapesetben, egészséges nő egészséges terhessége esetén a nő csak a 12. hétig dönthet.
Alapesetben, egészséges nő egészséges terhessége esetén az abortusz a 12 hét után köztörvényes bűncselekmény Magyarországon, amiért börtönbüntetés is kiszabható.
Egyébként az Európai Unió tagállamaiban, egy pont, jellemzően az első trimeszter után betiltásra kerül az abortusz.
Vagyis alapesetben a nő önrendelkezési joga az első trimeszterre van korlátozva.
# 37
EZT ÍRTAD: "Kürasszír, te nem tudod értelmezni a kérdést? Nem az a kérdés lényege, hogy a jelenlegi szabályozás jó-e, hanem hogy mit gondolnak ÁLTALÁNOSSÁGBAN az emberek. Nem kell mindenbe folyamatosan belekötni."
ÉN AZONBAN A # 33-AS KOMMENTRE VÁLASZOLTAM.
A # 33-AS EZT ÍRTA: "Dönthessen a nő. Nekem, vagy egy parlamenti képviselőnek, vagy a szomszéd Márikának semmi köze ahhoz, hogy más mit tesz a saját testével."
HA A PARLAMENTI KÉPVISELŐK, AKIK A TÖRVÉNYEKET HOZZÁK, AKIK AZ ELSŐ 12 HÉTRE KORLÁTOZZÁK JELENLEG A NŐ DÖNTÉSI JOGÁT, A # 33-AS SZERINT NE SZÓLJANAK BELE EGY NŐ ABORTUSZÁBA, EZ BIZONY AZT JELENTI, HOGY Ő A SZÜLETÉSIG TÁMOGATJA A NŐK ABORTUSZHOZ VALÓ JOGÁT.
Ha meg nem erre gondolt, akkor butaságot írt.
# 39
EZT ÍROD: "Nem én írtam azt a kommentet, de én is úgy gondolom, hogy ez nem politikai kérdés kéne hogy legyen. Nem képviselőknek kellene róla dönteni, hanem az orvosoknak." ÉS: "Mondja meg az orvos, hogy meddig biztonságos, meddig nem érez fájdalmat a magzat, és hogy milyen orvosi kivételek vannak."
EZ NEM MŰKÖDNE. EGYES ORVOSOK PEDIG SIMÁN ABORTÁLNÁNAK A SZÜLETÉSIG.
Mert az orvosok között sincs ebben konszenzus.
Az óriási káosz lenne. Az nőgyógyászok egy része csak egészségügyi indokkal végezne abortuszt, másik része egészséges terhességet csak a 12. hétig szakítana meg, lenne, aki bevállalná a 22-24. hétig, a magzat méhen kívüli életképességéig, és lenne olyan, aki akár a születésig, bármilyen indokkal.
Mert az illegális abortuszok többségét is orvosok végzik. Spanyolországban egy neves nőgyógyász azért kapott súlyos börtönbüntetést, mert harmadik trimeszteres abortuszokat végzett egészséges nők egészséges magzatain, jó pénzért.
NÉZZÜK, MILYEN AZ, AMIKOR AZ "ORVOSOK" DÖNTIK EL EGYEDÜL, MEDDIG ÉS MILYEN INDOKKAL VÉGEZNEK ABORTUSZT:
Az USA hét liberális szövetségi állama bármilyen indokkal engedélyezi az abortuszt a születésig, vagyis gyakorlatilag az egyes "orvosok" döntik el szabadon, meddig és milyen indokkal végeznek abortuszt.
A Washington DC-i DuPont abortuszklinika honlapjának tájékoztatása a 26. terhességi hét utáni abortuszokról: „If you are 26 weeks or later into your pregnancy, we can still see you, regardless of your medical history, background, or fetal indications. We do not require any particular “reason” to be seen here – if you would like to terminate your pregnancy, we support you in that decision.” – Világosan leírja, hogy a nő és a magzat egészségi állapotától teljesen függetlenül, időkorlát nélkül, bármilyen indokkal elvégzik az abortuszt, egészen a születésig. [link]
A CARE abortuszklinika a terhesség 35. hetéig végez abortuszokat egészséges nők egészséges terhességein, bármilyen indokkal, korlátozás nélkül:
Új-Mexikóban egészséges nő egészséges magzatának elvetetését egészen a terhesség 32. hetéig vállalja egy abortuszklinika. Világosan leírja a honlapjuk, hogy a 32. hétig bármilyen indokkal végeznek abortuszt a nő kérésére, csak a 32. hét után szigorúbb az elbírálás. [link]
JELENLEG TUDOMÁNYOS KONSZENZUS ÁLL FENN, HOGY A MAGZAT LEGKÉSŐBB A 24. TERHESSÉGI HÉTTŐL BIZONYÍTOTTAN ÉREZ FÁJDALMAT.
Azonban az általam linkelt három amerikai abortuszklinika "orvosait" ez nem érdekli, ennek ellenére is vígan abortálják egészséges nők egészséges terhességeit is a 24. hét után, egészen a 32. a 35. hétig, vagy egy esetben a születésig.
Ott az "orvosok" így döntöttek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!