Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Terhesség megszakítása. Mi...

Terhesség megszakítása. Mi ellenzi, és ki nem, illetve miért?

Figyelt kérdés
Szeretném mind a két oldal szemszögéből nézni a dolgot. Én is állok valamelyik oldalon, de szeretném megérteni a másikat is.

2022. júl. 8. 15:44
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 101/122 kürasszír ***** válasza:
0%

# 95

EZT ÍRTAD: "Kürasszír, ez nem válasz a kérdésemre, sőt, konkrétan annyi köze van hozzá, hogy benne van az abortusz szó. Dolgozatoknál is ezt csinálod?"

IGEN! :D

Egyetemi dolgozatoknál is mindig ezt csinálom.

Ezért 4,98-as átlaggal abszolváltam, most készülök a doktori iskolára, hogy majd egyetemi oktató lehessek.

2022. júl. 11. 10:51
 102/122 kürasszír ***** válasza:
0%

# 100

Szerintem általában az abortuszról beszélünk.

Mellesleg a magyar baloldali ellenzéki pártok képviselői pont minap szavazták meg az Európai Parlementben az előterjesztést, amely gyakorlatilag a magzat méhen kívüli eletképességéig (24. hét) bármilyen indokkal engedélyezné az abortuszt az Európai Unióban.

Tehát vannak, akik a 12. hétről a 24. hétre emelnék Magyarországon az abortusz elvégzésének határidejét. Hiszen megszavazták a javaslatot az Európai Parlementben.

2022. júl. 11. 10:57
 103/122 A kérdező kommentje:
Kürasszír, hol fogsz dolgozni te ilyen undorító hozzáállással? Az eutanáziát igen, akkor kérheti, DE a súlyos beteg újszülöttnek elviselhetetlen fájdalmai vannak, és csak egy vagy két napot lenne képes életben maradni, tehát van joga ehhez. Amit te tudományos forrásokkal alátámasztott releváns kommentek tartasz, nem furcsa, mindenki más szerint áltudommányos oldalakról összeszedett hülyeség , és nem kapcsolódik a témához? És ha igaz lenne a 101. válaszod, akkor kétlem, hogy a gyakorira járogatnál fel megutáltatni magad. Szerintem csak egy otthon ülő, és unatkozó kis gyökér vagy, aki az anyuciéknak való segítség helyett csak a neten picsog.
2022. júl. 11. 10:58
 104/122 anonim ***** válasza:
13%

Remélem itt nem fogják felemelni. Aki nem képes dönteni a 12. hétig, az ne szórakozzon később is.

Nem véletlen, hogy Kínában is hogy el van tolódva egészségtelen irányba a nemek aránya, mivel ott aztán nagy iparban folyik a nem alapján történő szelektálás a magzatoknál.

Nagyon remélem, itt nem lesz ez, hogy Kittike helyett mégis Pistikét akarnak, és akkor gyorsan megszabadulunk tőle.

Ez a 12 hét még pont erre jó, hogy ekkorra nagy eséllyel kiderülnek a genetikai rendellenességek, illetve a nemét még nem tudni.

Ha valakinek "becsúszik", meg úgysem vár a 12. hétig, hacsak nem teljesen analfabéta, és ő "nem vette észre, hogy terhes".

Én az árát is növelném a műtétnek, illetve megnehezíteném magát a procedúrát is. Jelenleg elég egyszerű ki-be sétálni abortuszra.

Mert akinél már sokadszorra "csúszik be", az egész biztosan nem normális, és igenis az államnak oda kell rá figyelnie.

2022. júl. 11. 11:05
 105/122 A kérdező kommentje:
104 Miért lehetetlenítenéd el lényegében? Ígyis éppen elég nehéz dolog az abortusz. És nem a könnyebb út.
2022. júl. 11. 11:08
 106/122 anonim ***** válasza:
15%

Nem lehetetleníteném el, ilyen sehol nem írtam.

Csak van saját tapasztalat.

Mármint nekem nem volt, viszont feküdtem kórházban nőgyógyászaton, ahol minden nap végignéztem ahogy abortusz műtétre mennek a nők.

Gondolom ebből nem igazán készül statisztika, viszont teljesen behatárolható volt szabad szemmel is ezen nők összetétele, származás, kor, és valószínűsíthető iskolai végzettség alapján.

Plusz viselkedés alapján.

Viháncolva, boldogan indultak, mikor szólították őket, minimális komolyságot sem mutatva a helyzethez.

Ekkor gondolkoztam el, hogy ők valószínűleg fel sem fogják épp mi történik velük.

Ezért írtam, hogy valamiféle szigorítás kellene, amivel megértik hogy működnek ezek a dolgok, mivel nem úgy néztek ki, mint akik úgy vannak vele, hogy soha többet ilyet.

2022. júl. 11. 11:19
 107/122 anonim ***** válasza:
28%

Vannak bizonyos rétegek, akiknek igenis fogni kell a kezét.

Ez nem más testébe való beleszólás, itt a prevenció lenne a legfontosabb.

Pl a tüdőszűrő vagy mammográfia "behívón" sem sértődik meg senki, maximum nem megy el, hisz már nincs pl kötelező jellegű tüdőszűrés, de ez is például a kötelező jellegű oltásnak köszönhető.

Egyszerűen az embereket muszáj keretek közé szorítani.

Ebben abszolút nem látok kivetnivalót, ha egy abortuszra ki-be járkáló nőre preventív alapon oda van figyelve, ebben nem tudom, mi a rossz, ha legközelebb inkább a megelőzésre koncentrál az illető, mint még egy meg sokadik műtétet bevállal.

2022. júl. 11. 11:28
 108/122 A kérdező kommentje:

106 akik ott nevetnek, nem azért nevetnek, mert nem fogják fel, hogy mi történik, hanem azért, hogy próbálják magukban oldani a feszültséget, és a bűntudatot, aki mindenki éreztetni akár velük. De attól ők még komolyak, és legtöbbjüket életük végéig marcangolja ez az egész.

Nem feltétlenül a fiatalabbak, és a rosszabb, anyagi helyzetben lévők mennek. És miért tennéd drágábbá, ha tényleg nekik van leginkább szükségük rá? Ha magasabb lenne az ára, nem tudná megfizetni a szegényebb réteg, és akkor az alapból szegény emberek közé szüleik egy baba, akinek az eltartása nagyon drága, így csak még rosszabb helyzetbe sodorja a szülőket/ szülőt, és ez egy ördögi kör lesz, mert ha szegény is az ember a szerelmet már had ne tagadják meg tőle.

2022. júl. 11. 11:31
 109/122 anonim ***** válasza:
15%

Most komolyan ennyire naiv vagy?

Nem, nem komolyak, én ott voltam, láttam, felesleges belemagyarázni mást.

Meg a nővérek is elmondanák mit látnak nap mint nap, csak őket már nem érinti meg annyira, mint egy olyat, aki először néz végig egy ilyet.

Nem feszültséget oldanak, egyszerűen nem fogják fel, elhiheted.

Ugyanezek dohányoznak terhesen is, mert ők "feszültek".

Most nem azokról beszélek, akikkel egyszer megtörténik, és felfogják a dolgok súlyát, és mindent megtesznek, hogy a jövőben elkerüljék ezt a szituációt.

Az utolsó bekezdésed a szerelemről meg... :) Elvileg emberek vagyunk, nem ösztön lények.

Oda ne is szülessen gyerek, ahol egy nem kívánt terhességet sem tudnak elkerülni anyagi okok miatt, de itt nem anyagi okok játszanak szerepet, hanem a felelőtlenség.

3 havi fogamzásgátló adag pár ezer ft.

2022. júl. 11. 11:39
 110/122 A kérdező kommentje:
109...kísértem már el ismerőst abortuszra...feküdtem már kórházba, ahol a mellettem lévő részre mentek abortuszra...nem naiv vagyok, csak átlátom a helyzetet. Plusz a statisztika....nem a leg gyakoribb ok a felelőtlenség. És sajnos vannak olyan szegény rétegek, ahol az a neked havi pár ezer forint nekik fél havi betevő falatjuk. És akkor a tabletta számos mellékhatását még nem is néztük. És te meg erre csak annyit mondasz, hogy akkor oda ne szülessen, de az abortusz árát azért növelnéd. Ez eléggé ellent mondásos.
2022. júl. 11. 11:45
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!