Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Terhesség megszakítása. Mi...

Terhesség megszakítása. Mi ellenzi, és ki nem, illetve miért?

Figyelt kérdés
Szeretném mind a két oldal szemszögéből nézni a dolgot. Én is állok valamelyik oldalon, de szeretném megérteni a másikat is.

2022. júl. 8. 15:44
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯
 111/122 anonim ***** válasza:
40%

Ez megint egy ilyen utópia, hogy nincs pár ezer ft, de a lehetséges abortusz árát bevállalják.

Millió nő szed tablettát minden gond nélkül, én is szedtem, mégsem mentem tönkre...

Volt ott olyan nő is, aki érdeklődött az orvostól, milyen módszerrel tudja elkerülni ezt a helyzetet a jövőben, mert a degenerált férje nem engedi tablettát szedni. Utána ő fogadkozott, hogy el fog menni spirált vagy rézgyöngyöt rakatni, mert még egyszer nem jön.

Na például ha nem kérdezi meg, és nem beszél vele az orvos, lehet pár hónap múlva megint ott találja magát. De ehhez FELVILÁGOSÍTÁS kell, hogy tudja, van több módszer is, nem hagyni az egészet, hogy folytatódjon minden ugyanúgy.

2022-ben ne éljünk már hippi stílusban, de sajnos sokan abban élnek. Na ezeknek az embereknek van szüksége segítségre.

2022. júl. 11. 11:55
 112/122 anonim ***** válasza:
0%

Egyébként ti, akik a korlátlan méretű abortuszt pártoljátok, pont hogy ezzel tesztek rosszat ezeknek a nőknek, akiknek ez az egyetlen "védekezési módszer" jut eszükbe. Az altatás sem tesz olyan hű de jót a testnek, csak szólok.

De nyilván a prevenció, meg az ezzel kapcsolatos bürokrácia nehezítése csak egy diktatórikus megoldás lenne. Aha.

2022. júl. 11. 11:59
 113/122 anonim ***** válasza:
89%
#111 személyes történetem, 20 évesen azért kerültem vérrög miatt kórházba, mert az orvosom nem küldött el vérvételre a fogamzásgátló felírása előtt. “Mert úgysem lesz baj, hiszen olyan fiatal”. Aztán lett baj. Spirált nem tesznek fel nem szült nőnek (legalábbis az orvosom ezt mondta), hiszterektómiát nem végezhetnek 40 év alatt. Gumi kiszakad, hosszú távú kapcsolatban kényelmetlen, és drága. Mégis mit kellene ilyen helyzetben csinálni? Ami biztos védelmet nyújt? Vannak különböző tapaszok, meg injekciók, meg van valami implantátum, de ezek nem elterjedtek Magyarországon, és különben sem 100% egyik sem.
2022. júl. 11. 12:36
 114/122 anonim ***** válasza:
81%
Abszolút nem ellenzem.
2022. júl. 11. 19:46
 115/122 anonim ***** válasza:
91%

Az emberölés elkövetésének előfeltétele az élve születés, így ezt benézted barátom, ahogy a közösség elleni uszítást is, mivel a passzív alanyi kört tekintve sehol nem találom a magzatot - ja, mert hogy nem bűncselekmény a legális abortusz elvégzése.

Ritka nagy sötétség uralkodik kürasszír fejében, de legalább jól példázza az abortusz szükségességét.

2022. júl. 11. 19:51
 116/122 anonim ***** válasza:
100%

Ez a kérdéskör összetettebb, minthogy azt egy gyakoris vita keretében meg lehetne fejteni.

Megint csak egymásnak feszül a gyilkos vagy, meg a hadd döntsön mindenki a saját életéről oldal. Az emberiség nem változik.

2022. júl. 11. 19:55
 117/122 anonim ***** válasza:
10%
Én ellenzem. Az élet a fogantatással kezdődik, ezt ma már a tudomány is egyértelműen bizonyítja, hiszen mindenkinek a fogantatástól kezdve van egyedi DNS-e. Innentől kezdve a kicsi - ha biztosítottak a körülmények ehhez - folyamatosan fejlődik és növekszik. Nem egy lehetőség, hanem már egy valós élet. A fogantatáson kívül nem tudunk olyan pontot mondani a várandósság során, amely jelentős minőségi változást jelentene. A születés idejére már teljesen kifejlett babáról beszélünk. Még a fejlődéspszichológia is a fogantatást számítja az élet és a fejlődés kezdetének. Tehát elítélem az abortuszt, mint tettet, de az abortuszban érintett személyeket nem, hiszen sokszor a nők nagyon nehéz helyzetben vannak, amikor meghozzák ezt a döntést.
2022. júl. 15. 13:39
 118/122 Drakula ***** válasza:
100%

A tudatos élet nem a fogantatástol kezdődik hiszen akkor még nincsen agya.

117-esnek.

2022. júl. 15. 14:58
 119/122 anonim ***** válasza:
0%
A döntő kérdés az, hogy mikortól számítjuk az emberi élet kezdetét. Én a fogantatástól, ezért elfogadhatatlannak tartom az abortuszt. Sokan arra hivatkozva támogatják az abortuszt, hogy annak időpontjában még nincs öntudata a magzatnak. Kétségtelen, hogy az emberi agy nem rögtön a fogantatás pillanatában alakul ki, mint ahogyan más szervek sem, hanem később, azonban ezt nem tekintem olyan jelentőségűnek, hogy ettől tegyem függővé az emberi élet kezdetét. Az egy vitatott kérdés manapság, hogy mikortól van öntudata a magzatnak, azonban léteznek vizsgálatok (például pszichológiaiak), melyek bizonyítják, hogy a méhen belüli életről maradnak lenyomatok, emlékek az emberben, bár nem olyan tudatosak, mint a közvetlenebb tapasztalás útján szerzett emlékek. Emellett: az is ugyanúgy ember, aki már megszületett, de alacsonyabb az IQ-ja, vagy éppen nincs öntudatánál, mert alszik, elájult, vagy kómában van. Az is el szokott hangzani, hogy a magzat önmagától még nem életképes. De ennyi erővel táplálék és gondozás nélkül egy újszülött sem az, vagy egy súlyos beteg sem infúzió és gyógyszerek nélkül, mégis emberek. Az embrió és a magzat ugyan nevezhető sejtcsomónak, éppen ahogy én is vagy mindenki, aki megszületett. Hiszen sejtekből épülünk fel. Tehát mindenki "sejtcsomó". Persze vannak nagyobb és kisebb méretű, több és kevesebb sejtből álló "sejtcsomók". De ennek én nem tulajdonítok nagy jelentőséget. Mint ahogy annak sem, hogy a születés során 20 cm helyváltoztató mozgás történik a szülőcsatornán keresztül. Összefoglalva: a mai világban az emberek más-más szempontokat ruháznak fel eltérő jelentőséggel azzal kapcsolatban, mikortól számít embernek valaki. Én kisebb jelentőséget tulajdonítok olyan tényezőknek, amelyeknek az abortusz mellett állók nagyobbat, így ellenzem az abortuszt.
2022. júl. 15. 16:25
 120/122 anonim ***** válasza:
81%

#119!

“léteznek vizsgálatok (például pszichológiaiak), melyek bizonyítják, hogy a méhen belüli életről maradnak lenyomatok, emlékek az emberben, ”

Leginkabb az anya életmódjával kapcsolatos dolgok, amik a magzat számára külső ingerekként valósulnak meg. Pl íz preferencia az, amire gondolsz, vagy a különböző hangok, anya vagy apa hangja, amit születés után felismer. Viszont ezek a pszichológiai értelembe vett élmények, az agy bizonyos fokú fejlettségéhez köthetőek. És azzal nem érdemes érvelned, hogy a pszichológiai kutatások mit mondanak, mivel az csakis az agyi folyamatokkal kapcsolatban tudnak mit mondani, ha közben meg az is az érved, hogy szerinted az agyi fejlettség semmilyen szintje nem fontos, az élet értékéhez. Kicsit ellentmondásos.

“De ennyi erővel táplálék és gondozás nélkül egy újszülött sem az, vagy egy súlyos beteg sem infúzió és gyógyszerek nélkül, mégis emberek. ”

Azért mégis más, ha valaki egy géptől, vagy egy cumisüvegtől függ, mint egy másik ember testében belül levéstől. Az önálló élet nem az önellátást jelenti, hanem, hogy nem hal meg magától, ha ott hagyod mondjuk egy kiságyban 5 perce. Egy embrió, a nő testén kívül nem tud életben maradni. Ez a különbség. Erre értik ezt az “érthetetlen érvet”. Nyilván attól is függ, hogy a terhesség melyik szakaszában beszélünk a magzat testen kívüli életképességéről. A későbbi időszakban már jobb eséllyel életben tudják tartani, de amikor az abortuszt végzik, akkor nem életképes kint.

2022. júl. 15. 16:36
❮❮ ... 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!