Lehet itt normálisan beszélgetni az abortuszról? Mi a véleményed? Mennyi az esély rá, hogy itthon is betiltják?(van esély rá egyátalán? )
Tudom, van már 1000 + 1 kérdés a témával kapcsolatban.
Nem gyűlöletkeltésnek és nem is egy veszekedés helyének szánom ezt a kérdést. Láttam egy pár kérdést ezzel kapcsolatban itt... onnan jött ez.
Érdekel mások véleménye... Mármint tudom, van a "magzat él" és van a "nőnek joga van" nézőpont, de úgy mélyebben, jobban belemenve a témába gondoltam.
Szóval kérem, csak az írjon ide aki tisztelni tudja a másik ember álláspontját és gyűlölködés nélkül írja le a sajátját. Aki veszekedni akar menjen máshova. :)
Itt az én véleményem. Örülnék ha kialakulna itt egy értelmes, normális hangvételű "vita" (nem, nem veszekedés.. A kettő teljesen mást jelent ;))
Szóval teljes mértékben döntéspárti vagyok. (nem, nem abortuszpárti, úgy gondolom ilyen nincs)
Úgy gondolom, hogy egy nőnek nem kötelessége kitenni ennek a "procedúrának" magát, ha nem szeretné.
Mondhatnák, hogy figyelhetett volna szex közben de egyetlen egy védekezési módszer sem 100%os... Akkor neki legyen kötelező a gyerekét megtartani?
Igaz, az a kisebbség akinél kiszakad a gumi vagy gyógyszer mellett teherbe esik..de ezt ugye nem lehet ellenőrizni
A másik, amivel sokan jönnek, hogy a magzat él...
Szerintem az abortusz nem bűn, hiszen a magzat nem életképes az anyja nélkül sokáig.
Egy magzat, ami tulajdonképpen egy sejtcsomó onnantól tekinthető embernek, elismert személynek, ha már képes az anyja nélkül életben maradni (akár inkubátorral, akármivel)
Amíg erre nem képes, nem tekintem "gyilkosságnak" az abortuszt.
Nyugodj meg, kedves 71-es.
Már tökéletesen szemléltetted az érzéketlenségedet. + a saját értetlenségedet.
Még az "angol tudósok is bebizonyították" viccet is beveted.
Őszintén sajnállak, hogy számodra az egyértelmű biológiai és orvosok álltak bebizonyított tények érzéketlenséget jelentenek, de ez is csak a te korlátoltságodat bizonyítja.
Mint ahogy az is, hogy a tényeket megállás nélkül szigorúan tagadod, mivel nem igazolja a téveszméidet és minden mondatoddal újra és újra bebizonyítod, hogy tudatlanságod határtalan.
Az, hogy csak vagdalkozol a "véleményeddel", ellentmondva minden olyan bizonyított érvre, ami nem téged igazol, azzal nem lehet mit kezdeni. Maradj akkor a végtelen sötétségben és tudatlanságban, ha neked így jó.
Egyébként nehogy már nekem kelljen cikkeket linkelnem, arról, amiben az orvosi kutatások eredményei vannak leírva, miszerint a pár hetes embrió nem érez, mert hogy nem érez! Ha érdekel, rákeresel, nem fog letörni az ujjad, kb 10 mp-be telne, de mivel ugye ott pofáncsapna az igazság, így inkább itt hepciáskodsz és próbálsz tereni. Vicces, nagyon vicces. :)
Már ne haragudj 72-es, de miért jó totál leégetni magad? Csak érdekel, tényleg.
Maximálisan igaza van a 71-es válaszolónak. Azok, amiket leírt mind egytől-egyig tények, ráadásul biológiailag és orvosok által is alátámasztott tények.
Az, hogy egy embrió nem érez fájdalmat, tény. Az, hogy nem egyenlő már megszületett emberekkel, tény. Az, hogy nem tud levegőt venni a nő méhén kívül - már csak ezért sem lehet egyenlő megszületett emberekkel - szintén egy tény. Az, hogy kizárólag a nőnek van joga eldönteni a sorsát, egy újabb tény.
Ellenben te egyetlen egy olyan dolgot nem tudtál felsorolni, ami a valóságnak megfelelne, sőt minden erőddel próbálod kerülni és tagadni a nyilvánvalót, mivel hogy nem tudsz rá érdemben mit mondani, hisz tudod jól te is, hogy nincs igazad. Mint ahogy azt is, hogy egy orvosok által végzett kutatás eredménye nem fog megváltozni pusztán a te véleményed miatt. Ezek mind tények, szerintem te nem tudod mit jelent ez a szó, de akkor legalább ne te akarnal másokat kioktatni. 🤦🏼
Szerintem először nézz utána mit jelent a szó, tanulj meg érvelni és aztán próbálkozz baromságokat össze hordani és másokkal kötözködni.
Én nem kötözködöm, nem is személyeskedem.
Csak mindenki figyelmébe ajánlom, hogy amit TÉNYnek hirdetnek egy adott időben, az számtalanszor megcáfolódott már a tudományos kutatások történelmében.
Ami MA tény, az holnapra könnyen tévedés lehet. Idő kérdése.
Ma már baromságnak mondjuk a flogisztonkémiát, pedig volt, amikor minden tudós ténynek tartotta az elméletét, és üldözték-kirekesztették aki mást mondott.
Az is már vicc kategória, amikor "brit tudósokra" hivatkozunk, mert pont ott képesek mindent meg a homlokegyenest ellenkezőjét is bizonyítani hiteles kutatásokkal és tanulmányokkal.
Hogy kinek "nincs igaza" egy olyan elsősorban etikai problémában, mint az abortusz születésszabályozásként szemlélése, az erősen vitatható.
"az számtalanszor megcáfolódott már a tudományos kutatások történelmében."
Ez is a tipikus "nesze semmi, fogd meg jól". Rengeteget fejlődött mára a tudomány és jelen állás szerint, sőt már jó ideje ezek a tények, amiket felsoroltunk! Ez, hogy egyből azzal takarózol, hogy régen is voltak olyan dolgok, amik mára megváltoztak is csak azt bizonyítja, hogy érdemben nem tudsz mit hozzátenni a témához, ami nem gond, de akkor ne köss már bele a másikba, amiért az leírja a máig megcáfolatlan tényeket, az egyik kommentelő által összehordott ostobaságok kijavítása végett. 🤷🏼
Elhiheted, hogy nem fog megváltozni holnapra az a millió és egy tudományos kutatás és tanulmány, melyek bizonyítják az előbb felsorolt jó néhány tényt. Azért van olyan szinten már az orvostudomány, hogy ne tévedjenek olyan alapvető dolgokban, mint pl melyik héten mennyire van kifejlődve az embrió/magzat.
Ja, és senki egy szóval nem írta, hogy brit tudósokról lenne szó! Én speciel tavaly olvastam el egy olyan kutatás eredményét, ahol egy amerikai orvoscsoport állapította meg, hogy a pár hetes embrió, ami abortálásra kerül, nem érez fájdalmat. De tényleg őszintén nem értem, miért fáj neked, hogy más nem veled ért egyet. Te azt gondolsz, amit akarsz, más meg veszi a fáradságot és mondjuk utána olvas dolgoknak, tájékozódik és nem csak a saját maga berögzült nézőpontját próbálja görcsösen bizonygatni.
76
Egy tudóscsoport azt állapít meg, amire a kutatást fizetők fizetnek. Különben elhallgatják, felfüggesztik, stb. a kutatást, de mást nem hozhatnak ki, csak ami a cél volt.
Hogy miért "fáj" az érzéketlen vélemény A GYERMEKVÁLLALÁS, NEVELÉS kategóriában?
Valaki belinkelne egyetlen egy hiteles tanulmányt arról, hogy a 12. terhességi hét előtt (mivelhogy eddig lehet általában megszakítani) a magzat nem érez fájdalmat?
Egyébként nem vagyok abortusz ellenes, sokszor inkább az, mint hogy olyan ember szüljön, aki nem akarja, ne adj isten kukába dobja, megölje stb.
De azért megnézetnék, sőt, inkább megcsináltatnék egy 11 hetes intert egy ilyen lelkes "biztosan nem érez semmit" és "csak egy sejtcsomó" típusú emberekkel. Nekem nincs gyenge gyomrom, megcsinálom, ha oda vagyok beosztva, már elfogadtam, hogy a pokolra jutok:D De hogy egy határeset inter iszonyat durva, az biztos. Azért az elég kemény, mikor egyben kijön a kis kezecskéje meg a komplett mellkasa. De persze erről nem kell tudomást venni, hiszen nem neked kell megcsinálni, hanem az orvosnak:)
Jaj Úristen, hagyjuk már 77, de tényleg. Mit vagy képes még idekamuzni és hablatyolni, csak hogy a képzelgéseidet, amik köszönőviszonyban nincsenek az igazsággal, valahogy igazolni tud?! Persze nyilván, minden orvos hülye és le van fizetve, aki nem azt hozzá ki eredményként, amit te jónak és igaznak tartasz. 🤦♀️ Tényleg irtó szánalmas, hogy egy épkézláb erved nincs, ellenben a tényekkel mindenáron szembemennél és orvosokat cáfolnál. Parádés.
Ja és jelzem, hogy ez itt a TERHESSÉG MEGSZAKÍTÁS témakör, ha még nem tűnt volna fel. Ettől függetlenül az igazság nem érzéketlenség. :)
Valaki tényleg linkeljen már erről egy tanulmányt, most komolyan. Én akárhogy keresgélek, nem találok (ezeket a címszavakat próbáltam: nociception in human embryo, nociception in early pregnancy). Most direkt felcsaptam az embriológia könyvet is, de nem találtam infót arra vonatkozóan, hogy fájdalomérzés mikor alakul ki.
Szóval világosítsatok már fel légyszi.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!