Lehet itt normálisan beszélgetni az abortuszról? Mi a véleményed? Mennyi az esély rá, hogy itthon is betiltják?(van esély rá egyátalán? )
Tudom, van már 1000 + 1 kérdés a témával kapcsolatban.
Nem gyűlöletkeltésnek és nem is egy veszekedés helyének szánom ezt a kérdést. Láttam egy pár kérdést ezzel kapcsolatban itt... onnan jött ez.
Érdekel mások véleménye... Mármint tudom, van a "magzat él" és van a "nőnek joga van" nézőpont, de úgy mélyebben, jobban belemenve a témába gondoltam.
Szóval kérem, csak az írjon ide aki tisztelni tudja a másik ember álláspontját és gyűlölködés nélkül írja le a sajátját. Aki veszekedni akar menjen máshova. :)
Itt az én véleményem. Örülnék ha kialakulna itt egy értelmes, normális hangvételű "vita" (nem, nem veszekedés.. A kettő teljesen mást jelent ;))
Szóval teljes mértékben döntéspárti vagyok. (nem, nem abortuszpárti, úgy gondolom ilyen nincs)
Úgy gondolom, hogy egy nőnek nem kötelessége kitenni ennek a "procedúrának" magát, ha nem szeretné.
Mondhatnák, hogy figyelhetett volna szex közben de egyetlen egy védekezési módszer sem 100%os... Akkor neki legyen kötelező a gyerekét megtartani?
Igaz, az a kisebbség akinél kiszakad a gumi vagy gyógyszer mellett teherbe esik..de ezt ugye nem lehet ellenőrizni
A másik, amivel sokan jönnek, hogy a magzat él...
Szerintem az abortusz nem bűn, hiszen a magzat nem életképes az anyja nélkül sokáig.
Egy magzat, ami tulajdonképpen egy sejtcsomó onnantól tekinthető embernek, elismert személynek, ha már képes az anyja nélkül életben maradni (akár inkubátorral, akármivel)
Amíg erre nem képes, nem tekintem "gyilkosságnak" az abortuszt.
Én is döntéspárti vagyok. Úgy gondolom mindenkinek joga van a saját teste felett rendelkezni és úgy élni az életét, ahogy az számára a leginkább megfelel. Márpedig a nő az, aki ki kell hordja és meg kell szülje azt a gyereket, így a döntés az övé.
Semmiképp nem gyilkosság, ez nem is indokol bővebb kifejtést, teljesen egyértelmű.
A vallást felesleges idekeverni, az is csak mese, valaki vagy hisz benne, vagy nem, de senkinek nincs joga bűnösnek nevezni valakit, csak mert más értékrend szerint éli az életét. Főleg úgy, hogy anno a legtöbb gyilkosságot éppenséggel a csodálatos és szent vallás nevében követték el, szóval szerintem ezt a vonalat inkább ne boncolgassuk, parttalan vita, értelmetlen és meglehetősen ellentmondásos is.
Az pedig tény, hogy 4 hetes effektív nincs is, az abortuszhoz pedig szívhang kell anélkül NINCS abortusz. Szívhang nélkül elhalt terhességről, vételésről stb-ről beszélünk, ami ingyenes. Az ab pénzbe kerül. Tehát igen, a szívhang feltétele a műtétnek, anélkül nem csinálják meg.
A véleményem az, hogy ez csak és kizárólag a terhes nő döntése szabad és kell hohy legyen.
Azt pedig nagyon remélem, hogy nem tiltják be, hiszen azzal csak a csecsemogyilkossagok és az öngyilkosságok számát növelnék
(Retorikai és stilisztikai gondolatalakzat, amely látszólagos képtelenséget, ellentmondó állítást tartalmaz. Az oximorontól és az antitézistől az különbözteti meg, hogy ellentmondásossága csak látszólagos...)
Bár szerinted lehetne ezt folytatni értelmes vitaként, én eddig azt tapasztaltam.ezen az oldalon, hogy nem (sőt a következő hozzászólások is ezt igazolják). Így én a te szavaddal élve inkább "ráhagyom", mert nem hinném, hogy ez vezet bárhova is. A kérdező kérdésére akartam eredetileg is csak válaszolni! Szép napot kívánok mindenkinek! :)
Igaza van annak,aki azt írta,hogy csak szívhanggal történhet meg az abortusz.
Egyik ismerősöm teherbe esett,de különböző okok miatt nem tarthatta meg.
Azonnal ment orvoshoz,aki akkor petezsákot látott.
Ismerősöm így gyorsan szeretett volna menni abortuszra, hogy még csak üres petezsák van,de az orvos azt mondta, így még nem lehet.
Ezért visszarendelte következő héten, amikor volt már szívhang és úgy lehetett csak megcsinálni.
Ez nagyon szörnyű és nem is értem miért így működik,de biztosan így van,ha így mesélte el nekem.
25!
Pedig oylan egyértelmű, hogy miért kell a szivhang. Rengeteg terhesség szakad meg simán az első néhány hétben. Az abortusz egy műtét, aminek van kockázata, plusz draga is - nem, nem a térítési díj, amit fizetni kell, az ugyan nem elég ra- így csak akkor kerül a műtétre sor, ha az valóban szükséges.
Én valahol a kettő álláspont között vagyok. Meg tudom érteni azokat, akik számára ez bűn. Ennek ellenére nem gondolom, hogy be kellene tiltani, vagy valaha is be fogják itthon. Ezt melyik kormány vállalná magára? Egyik sem.
Ellenben megszogorítanám az egész eljárást. Mert nem normális, hogy ez egy védekezési forma lett, és egyesek úgy járnak, mint más közértbe. Lehet ám a kivételeket sorolni, hogy de "jaj semelyik védekezési forma nem 100%os" de maradjunk annyiban, hogy én nem hiszem el, hogy egyiknek sem hat a foggátló, meg kiszakad a gumi. Vagy kivette időben. Szerintem a legtöbb ilyen pár még annyit sem tesz meg, hogy kivegye. És engem ez idegesít. Mert meg van az oka az abortusznak, de nem védekezési forma. Nem kell teherbe esni és kész. És akkor nem születik gyerek. De lassan az érv, hogy különben terhes lenne minden nő, ha nem lenne abortusz. Hát kvára nem.
Én nem értem az ilyen embereket mint a 28as. Állítólag az ab ellenesek a gyerek élete miatt aggódnak. Na de mégis úgy beszélnek, mintha a gyerek büntetés lenne. Felelőtlen volt és teherbe esett? (Büntetésből) szülje meg, megérdemli, majd abból tanul!
Biztos nagyon jó élete lesz annak a gyereknek, akit csak azért szült meg az anyja, mert kényszerítették rá.
Ez meg a másik amúgy, a másik érv amit az ab ellenesek nyomnak, hogy az embrió már érez és tudja mi történik vele. Szóval ha ez így van és úgy fejlődik ki, hogy közben az anyja már gyűlöli, mennyire lesz sérült a személyisége a későbbiekben? Vagy mennyire lesz egészséges maga a terhesség, ha az anya nem gondozza? Nem szed vitamint, nem jár orvoshoz, vizsgálatokra, esetleg iszik vagy dohányzik. Mert oké, erőszakoljuk rá a szülést, de az egészséges életre hogy kényszeríted?
28as vagyok
Áruld már el, hogy hol írtam, hogy büntetésből szülje meg? Tényleg érdekelne!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!