Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Lehet itt normálisan beszélget...

Lehet itt normálisan beszélgetni az abortuszról? Mi a véleményed? Mennyi az esély rá, hogy itthon is betiltják?(van esély rá egyátalán? )

Figyelt kérdés

Tudom, van már 1000 + 1 kérdés a témával kapcsolatban.

Nem gyűlöletkeltésnek és nem is egy veszekedés helyének szánom ezt a kérdést. Láttam egy pár kérdést ezzel kapcsolatban itt... onnan jött ez.

Érdekel mások véleménye... Mármint tudom, van a "magzat él" és van a "nőnek joga van" nézőpont, de úgy mélyebben, jobban belemenve a témába gondoltam.

Szóval kérem, csak az írjon ide aki tisztelni tudja a másik ember álláspontját és gyűlölködés nélkül írja le a sajátját. Aki veszekedni akar menjen máshova. :)

Itt az én véleményem. Örülnék ha kialakulna itt egy értelmes, normális hangvételű "vita" (nem, nem veszekedés.. A kettő teljesen mást jelent ;))

Szóval teljes mértékben döntéspárti vagyok. (nem, nem abortuszpárti, úgy gondolom ilyen nincs)

Úgy gondolom, hogy egy nőnek nem kötelessége kitenni ennek a "procedúrának" magát, ha nem szeretné.

Mondhatnák, hogy figyelhetett volna szex közben de egyetlen egy védekezési módszer sem 100%os... Akkor neki legyen kötelező a gyerekét megtartani?

Igaz, az a kisebbség akinél kiszakad a gumi vagy gyógyszer mellett teherbe esik..de ezt ugye nem lehet ellenőrizni

A másik, amivel sokan jönnek, hogy a magzat él...

Szerintem az abortusz nem bűn, hiszen a magzat nem életképes az anyja nélkül sokáig.

Egy magzat, ami tulajdonképpen egy sejtcsomó onnantól tekinthető embernek, elismert személynek, ha már képes az anyja nélkül életben maradni (akár inkubátorral, akármivel)

Amíg erre nem képes, nem tekintem "gyilkosságnak" az abortuszt.

2020. máj. 24. 20:36
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 11/102 anonim ***** válasza:
14%

Ha jól tudom 4-5 hét után lehet érzékelni a magzat szívverését. Addig viszont bőven belefér az időbe egy 72 órás esemény utáni tabletta, egy terhességi teszt vagy egy abortusz is.

De ha ennél tovább húzódna a dolog akkor sem muszáj megölni egy elkezdődött életet, hiszen létezik örökbeadás is vagy be lehet rakni az újszülöttet egy kórház bejáratához kihelyezett inkubátorba.

2020. máj. 24. 21:54
 12/102 anonim ***** válasza:
85%

Utolsó, ennyire ne legyél már tudatlan.

Az esemény utáni a szex után 72 óráig hatásos, mikor még nincs is terhesség. Ugyanis az nem abortusztabletta. Az ovulációt tolja el, ill. akadályozza a beágyazodást.

A terhesség a beagyazodassal kezdődik, ami kapásból a szex/megtermékenyítés után egy héttel kezdődik.

5-6 héten látszik UH-n (de ezt az előző menzesztől számolják), azaz aktus után 3-4 héttel! Addigra meg már bizony van szívcsőpulzació is.

2020. máj. 24. 22:17
 13/102 anonim ***** válasza:
86%

És annak, hogy az abortusz a feltétele az élő embrió, elégogikus dolog...

Az abortusz pénzbe kerül, ha nincs orvosi indok. Ha nem fejlődik a terhesség és nincs szívhang, az a vetélés egy típusa. Az pedig orvosi indok a terhesség befejezésére, így nyilván ingyen van.

2020. máj. 24. 22:19
 14/102 anonim ***** válasza:
35%

Hívő vagyok, így hiszek abban, hogy nem kell nekünk ítélkezni az abortuszon áteső nő felett. Az ismeretségi körünkben is vannak olyan nők, akikről tudjuk ezt. Őszintén imádkozom értük, mert szörnyű bűnt követtek el!

(A kérdezőnek írtam a véleményem, én a világnézetem miatt ezt gondolom, ìgy érzek.)

2020. máj. 24. 22:32
 15/102 anonim ***** válasza:
0%

Szóval azt mondod hogy 4 hét alatt nem lehet egy pozitív teszt alapján elvégezni a terhesség megszakítást? Na ne már.

"Abban az esetben, ha a hCG hormonszintre vonatkozó ellenörzés megtörténik, a nagyon korai terhesség megszakítása egy nagyon hatékony és biztonságos eljárásnak tekinthetö.

"

2020. máj. 24. 22:35
 16/102 anonim ***** válasza:
81%

14-es:

Ellentmondasz magadnak. Azt írod, hogy nem kell ítélkezni de szörnyű bűnt követnek el, tehát mégis ítélkezel.

2020. máj. 24. 22:41
 17/102 anonim ***** válasza:
31%

Az, hogy vannak "bűnök", ez tény. Hogy én is követek el bűnöket az is tény. Az hogy a vallásom az abortuszt bűnnek tartja, szintén tény. És az is tény hogy neked semmi közöd (legalábbis a kommented alapján) a vallásokhoz.

Semmi gond ezzel, én nem hittéríteni akarok. De megkérlek, hogy ne forgasd ki, amiket írok! Lehet paradoxon a mondat, de kérlek értelmezd , biztos menni fog!

2020. máj. 24. 22:45
 18/102 anonim ***** válasza:
32%

A paradoxon pont azt jelenti, hogy valami értelmezhetetlen. Mint a vallások többsége. De nem vagyok ateista olyan szempontból ahogy te képzeled.

Az abortusz egyszerűen nem lehet bűn abban az esetben ha

nemi erőszak történt

veszélyben az anya élete

a szívhang előtt történik

2020. máj. 24. 23:22
 19/102 anonim ***** válasza:
0%

(Paradoxon jelentése: látszólagos ellentét.)

Oké, most leírtad a véleményed. Én korábban leírtam az enyémet. Szerintem lépjünk is ezen túl!

2020. máj. 24. 23:26
 20/102 anonim ***** válasza:
97%

(Paradoxon alatt állítások olyan halmazát értjük, amelyek ellentmondásra vezetnek, vagy a józan észnek ellentmondó következtetés vonható le belőlük.)

Ha túllépünk akkor nem lesz vita csak ráhagyjuk a másikra.

2020. máj. 24. 23:39
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!