Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Lehet itt normálisan beszélget...

Lehet itt normálisan beszélgetni az abortuszról? Mi a véleményed? Mennyi az esély rá, hogy itthon is betiltják?(van esély rá egyátalán? )

Figyelt kérdés

Tudom, van már 1000 + 1 kérdés a témával kapcsolatban.

Nem gyűlöletkeltésnek és nem is egy veszekedés helyének szánom ezt a kérdést. Láttam egy pár kérdést ezzel kapcsolatban itt... onnan jött ez.

Érdekel mások véleménye... Mármint tudom, van a "magzat él" és van a "nőnek joga van" nézőpont, de úgy mélyebben, jobban belemenve a témába gondoltam.

Szóval kérem, csak az írjon ide aki tisztelni tudja a másik ember álláspontját és gyűlölködés nélkül írja le a sajátját. Aki veszekedni akar menjen máshova. :)

Itt az én véleményem. Örülnék ha kialakulna itt egy értelmes, normális hangvételű "vita" (nem, nem veszekedés.. A kettő teljesen mást jelent ;))

Szóval teljes mértékben döntéspárti vagyok. (nem, nem abortuszpárti, úgy gondolom ilyen nincs)

Úgy gondolom, hogy egy nőnek nem kötelessége kitenni ennek a "procedúrának" magát, ha nem szeretné.

Mondhatnák, hogy figyelhetett volna szex közben de egyetlen egy védekezési módszer sem 100%os... Akkor neki legyen kötelező a gyerekét megtartani?

Igaz, az a kisebbség akinél kiszakad a gumi vagy gyógyszer mellett teherbe esik..de ezt ugye nem lehet ellenőrizni

A másik, amivel sokan jönnek, hogy a magzat él...

Szerintem az abortusz nem bűn, hiszen a magzat nem életképes az anyja nélkül sokáig.

Egy magzat, ami tulajdonképpen egy sejtcsomó onnantól tekinthető embernek, elismert személynek, ha már képes az anyja nélkül életben maradni (akár inkubátorral, akármivel)

Amíg erre nem képes, nem tekintem "gyilkosságnak" az abortuszt.

2020. máj. 24. 20:36
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯
 41/102 anonim ***** válasza:
36%

Na ja, nyugaton csökken az abortusz....

Tudod miért? Hollandiában 18 éves korig ingyenes a fogamzásgátló, sőt, megfelelő biztosítással még utána is, az esemény utáni tablettát pedig recept és orvos nélkül kiadják

2020. máj. 27. 18:06
 42/102 anonim ***** válasza:
84%

Magyarországon is csökken ...ld KSH

És hát ja, iszonyúan meg kellene szabadulni a magyar orvostársadalmat eluraló vaskalapos konzervativizmustól...

2020. máj. 27. 18:12
 43/102 anonim ***** válasza:
44%
És most ezzel mire akartál kilyukadni 40es? Ki a frászt érdekelnek az ilyen véglények? Vagy szerinted jó ötlet lenne, ha az ilyenek szaporodnának? Tényleg csak addig érdekel a gyerek amíg az anyjában van, ha már kijött, lehet bármilyen szar élete, te már mosod kezeidet? Az igen...
2020. máj. 27. 19:06
 44/102 anonim ***** válasza:
21%

Nyilván nem. Azzal teljesen egyet értek, hogy az ilyen véglány véletlen se szüljön! Szóval én egyébként az abortusz jelenlegi szabályozásával egyetértek. 12. hétig gyakorlatilag bárki elvetetheti. Ez így okés.

Ezt arra írtam, hogy valaki szerint igen is foglalkoznak az emberek a fogamzásgátlással... Hát azért ezt nem mondanám.

2020. máj. 27. 19:09
 45/102 anonim ***** válasza:
17%
Még mindig nem azt írta, hogy szülje meg, hanem HASZNÁLJON NORMÁLIS FOGAMZÁSGÁTLÓT. Vagy nem normálisat, és ne az abortuszta járkálást tekintsék annak, mert nem az!
2020. máj. 27. 19:13
 46/102 anonim ***** válasza:
28%
Bocs az offért, mert tulajdonképpen csak olvasni jöttem, de azért a 22-est nehéz szó nélkül hagyni. Mert ok, van aki abortuszra megy, előfordul, hogy úgy érzi, nincs más választás. Na de ez a keményvonalas abortusz pártolás, amikor valakinek abortusz után még van kedve röhögcsélni azon, hogy mások szerint azért ez nem épp egy elismerésre méltó tett...Hát ehhez kell azért egyfajta lelki keménység és érzéketlenség na. Le a kalappal.
2020. máj. 28. 10:22
 47/102 anonim ***** válasza:
32%

Én is ismerek több abortuszt megjárt nőt. Egyik sem védekezett.

Az egyik meg is mondta, hogy hormonális fogamzásgátlót nem szedhet. A gumi sem jó, mert nagyon érzékeny a Ph-ja, irritálja a gumi. De amúgy sem jó, mert a pasija nem élvezi benne a szexet. Altalaban időben kiveszi, hát pont elragadta a hév. Van ez így. De nem gond, a pasi fizeti az abortuszt, úgyhogy nincs nagy baj. Sőt, másnap már dolgozni is jöhet, maximum majd a munka nehezét elvégzik a többiek.

Aztán új pasi, mert ez termesztésen nem maradt meg. Nagy szerelem, közös jövő, uccu neki, gyereket csinálni. Sikerült is, nagy öröm, tervezgetés. Majd visszajött a régi pasi a képbe és hoppá, hát az új már annyira mégse jó. Nem is lenne jó társ, se jó apa. Pasi mehet a levesbe, terhességi kiskönyv a kukába, csaj meg Ausztriába, mert itt már nem veszik el a 12 hetesnél nagyobb sejtcsomót.

Ennyi ez, nem kell túlgondolni. Az meg úgysem élet, az abortusz meg rutineljárás. Kicsit drágább mint gumit húzni. De lehet meg azt sem, ha az embernek pörög a szexuális élete. Felelőtlenség? Dehogy is. Mindenkinek joga van védekezés nélkül szexelni.

2020. máj. 28. 11:32
 48/102 anonim ***** válasza:
80%

#46 Miről beszélsz?? Milyen keményvonalas abortuszpártolás? És ki röhögött azon, hogy más szerint ez nem egy "szép tett"?!

Attól, hogy DÖNTÉSpárti vagyok és nem korlátoznám a másikat a teste feletti önrendelkezés jogában, még nem leszek abpárti (ilyen eleve nincs ugye, valaki vagy ellene van vagy nem ítéli el, olyat még nem láttam, hogy valaki úton-útfélen hirdette volna, hogy de csuda jó az abortusz), továbbá azon "röhigcséltem", hogy valaki már idemosta a vallás-halandzsát, miszerint ő imádkozna az abon átesett nőért, mert szörnyű bűnt követett el. Hát ne haragudj, de ezen bizony csak nevetni tudok, főleg mikor egy ateistának nyomja a sódert, hogy "imádkozom érted". Köszi, szerintem senki nem szorul arra, hogy a másik imádkozzon érte, főleg hogy nem követett el semmilyen "hatalmas nagy bűntettet", szimplán nem egyezik a véleményük egy adott témát illetően. Ennyi.

2020. máj. 28. 11:46
 49/102 anonim ***** válasza:
100%

Kedves Kérdező!

Ezen az oldalon, nemhogy az abortuszról, hanem semmiről sem lehet normálisan beszélgetni, mert annyi megkeseredett ember van itt, akik azt élvezik, hogy név nélkül pattoghatnak,mert annyira sz@r az életük, hogy az okozza nekik a legnagyobb örömöt, ha valakit szekálhatnak vagy belerúghatnak a másikba.

Sajnos ilyen világot élünk

2020. máj. 29. 10:26
 50/102 anonim ***** válasza:
28%
Kedves utolsó! Egyelőre nem olvastam végig, mert nem volt időm,de arra reagálnék, hogy "védekezés mellett". Személy szerint én ennek nem tulajdonítok jelentőséget, mert nem tudom elhinni, komolyan venni. Na nem azért, mert ne történhetne ilyen, hanem mert az abortuszra sietők minimum 90%- a azt mondja, hogy felelősen védekezett. Ami számomra hihetetlen. És mivel senki mellett nem állok ott, amikor a gyógyszert beveszi, így fenntartásokkal kezelem.
2020. jún. 1. 07:11
❮❮ 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 ... ❯❯

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!