Lehet itt normálisan beszélgetni az abortuszról? Mi a véleményed? Mennyi az esély rá, hogy itthon is betiltják?(van esély rá egyátalán? )
Tudom, van már 1000 + 1 kérdés a témával kapcsolatban.
Nem gyűlöletkeltésnek és nem is egy veszekedés helyének szánom ezt a kérdést. Láttam egy pár kérdést ezzel kapcsolatban itt... onnan jött ez.
Érdekel mások véleménye... Mármint tudom, van a "magzat él" és van a "nőnek joga van" nézőpont, de úgy mélyebben, jobban belemenve a témába gondoltam.
Szóval kérem, csak az írjon ide aki tisztelni tudja a másik ember álláspontját és gyűlölködés nélkül írja le a sajátját. Aki veszekedni akar menjen máshova. :)
Itt az én véleményem. Örülnék ha kialakulna itt egy értelmes, normális hangvételű "vita" (nem, nem veszekedés.. A kettő teljesen mást jelent ;))
Szóval teljes mértékben döntéspárti vagyok. (nem, nem abortuszpárti, úgy gondolom ilyen nincs)
Úgy gondolom, hogy egy nőnek nem kötelessége kitenni ennek a "procedúrának" magát, ha nem szeretné.
Mondhatnák, hogy figyelhetett volna szex közben de egyetlen egy védekezési módszer sem 100%os... Akkor neki legyen kötelező a gyerekét megtartani?
Igaz, az a kisebbség akinél kiszakad a gumi vagy gyógyszer mellett teherbe esik..de ezt ugye nem lehet ellenőrizni
A másik, amivel sokan jönnek, hogy a magzat él...
Szerintem az abortusz nem bűn, hiszen a magzat nem életképes az anyja nélkül sokáig.
Egy magzat, ami tulajdonképpen egy sejtcsomó onnantól tekinthető embernek, elismert személynek, ha már képes az anyja nélkül életben maradni (akár inkubátorral, akármivel)
Amíg erre nem képes, nem tekintem "gyilkosságnak" az abortuszt.
Ti prédikáltátok eddig arról, hogy nincs bizonyítva és alátámasztva az, hogy az embrió nem érez! De te már előtte tagadtad, hogy lenne ilyen kutatás, mert így-úgy-amúgy. De ott van több link is, ami ezt cáfolja szépen.
Az, hogy valahol el lett terelve egy pillanatra másik irányba a téma egy dolog, nem tudom az mihez kapcsolódott, de a fővonal az volt, hogy pörögtel azon, hogy márpedig nem igaz, hogy nem érez az embrió. Hát pedig de.
Ja és nem kell semmit fordítatnom senkivel, felsőfokú angollal megoldom, de köszi. :)
92
Hiszen ott van cikkben is, hogy az "érzés" nem kimutatható, és az egyetlen dolog, amire támaszkodhatnak, az az idegpályák kialakulásának a fejlettsége. Amit 8 db idősebb magzat esetében vizsgáltak konkrétan. Ezek kiválasztásáról sem ír semmit.
És a lényeg, amit többször is írnak, hogy a jelenlegi ismeretek alapján. Azaz lehetnek + még nem ismert tényezők.
Nem is gondolnám, hogy az abortusz helyes és helytelen volta -ami etikai kérdés- attól megváltozna, hogy mennyire fejlettnek tekinthető/tendő a magzat idegsejtjeinek a szervezettsége. Amire egészséges magzatokat kéne vizsgálni, élőben.
Meglepő módon a lényeget megint kihagytad, de sebaj, segítek.
Ugyebár azt is leírja, hogy a
fájdalom érzéséhez több dolognak is teljesülnie kell.
Például: "receptors in the skin on the abdomen develop at around 15 weeks"
És: "the neurons in the spinal cord that transmit that signal up to the brain must be developed. Researchers who looked at fetal tissues reported that this happens at around 19 weeks"
Továbbá: "Third, the neurons that extend from the spinal cord into the brain need to reach all the way to the area of the brain where pain is perceived. This does not occur until between 23 and 24 weeks"
Ja meg:: "According to a statement from ACOG, a fetus's brain and nervous system "do not have the capacity to process, recognize or feel pain during the second trimester."
Az meg, hogy mindig abba kapaszkodsz, hogy ezek pusztán a jelenlegi ismeretek szerinti megállapítások, csak azt bizonyítja, hogy abszolút nem tudsz már mit felhozni, hogy védd a saját kis igaznak vélt téves gondolataidat, így inkább megkérdőjezel minden mást. Ez még mindig szánalmas. A 2005os tanulmány 12 évvel később is megállja a helyét, egyetlen másik tanulmány sem tudott rácáfolni. Ergo teljesen, totálisan mindegy, hogy te mit gondolsz a valódiságáról, a tényállás biza akkor is az, hogy a jelenlegi fejlett orvostudomány kutatásai alapján, EZEK a megdönthetetlen tények, amik még mindig nem téged igazolnak! Ez van, fogadd el.
Veled lehetetlen érdemben bármit is megvitatni egyébként, mert neked mindenre az a válaszod, hogy "ez csak a jelenlegi állaspont". 🤦♀️
Aha, az a jelenlegi, ami még mindig nem téged támaszt alá. :) Tudod az a különbség, hogy te még ilyet SEM tudsz iderakni, ilyet ami a jelenlegi fejlett tudomány mellett téged igazolna.
Amúgy is feleslegesen teped a szád, egy db épkézláb érved nincs, sem semmi kutatás, ami akárcsak egyetlen általad állított dolgot támasztana alá, abortusz pedig mindig is volt és mindig is lesz. A véleményedtől függetlenül. Ez továbbra is mindenkinek a magánügye, amihez másnak semmi köze, ennyi.
Ahogy írtam, az abortusz etikai kérdés, mint ahogy mindig is az volt.
Ennek az etikai kérdésnek a megválaszolását próbálják különböző tudományos eredményekkel befolyásolni különböző korokban különbözőképpen.
De igazából csak a helytelenséget próbálják relativizálni. Hogy csak sejtcsomó, nem is él, nem is érez, különben is jobb neki, mintha megszületne, nincs rá pénz, nincs rá hely, túl sokan vagyunk amúgy is, stb.
De ez azért mind csak mentség.
Menthetetlen vagy. 🤦♀️🤦♀️
Oké, akkor legyen """mentség""", jelzem csak a hozzád hasonló korlátolt emberek tekintik az orvosok által végzett, bebizonyított tényeket mentségnek, mások képesek felfogni, hogy vannak náluk okosabb és hozzáértőbb emberek! Te ezt láthatóan nem bírod feldolgozni, ez már legyen a te bajod.
Az erkölcsnek meg ehhez semmi köze, az embrió fejlődésére nincs ráhatással az erkölcs, se a te véleményedet.
De fújjad felőlem tovább ugyanazt, semmit nem változtat se a tényeken, se azon hogy legális az abortusz és neked nincs beleszólásod ebbe.
Mi van itt, te jó ég!
Én nem tudom, hogy miért nem lehet feldolgozni, ha valakinek nem fér bele az abortusz.
Amúgy meg érdekes, ha babát akarsz, akkor hétről hétre meg lehet nézni mennyi mindent.tud a magzat. De ha elvetetni akkor azt sorolja, hogy 12. Hétig nem érez semmit. Érdekes.
Fel tudjuk dolgozni, ha valakinek nem fér bele az abortusz, az ő baja, csak legalább ne akarja már a nyilvánvaló tényeket tagadni, ilyen egyszerű. Általában éppenséggel az abortuszellenesek nem képesek elfogadni, hogy más képes realisan látni, hogy plcaz egy embrió és nem egy kifejlett ember, nem képes életben maradni a nő méhén kívül, nem gyilkosság az abortálása stb stb. Itt is erről volt szó, semmi másról. Egyesek nem tudnak a tényekkel mit kezdeni, ezért hablatyolnak össze-vissza, hárítva mindent, ami rájuk cáfol.
Aki meg gyereket akar és várja az egészet, az nyilván nem úgy áll hozzá, hogy az még csak embrió, nem a tények érdeklik, őt annyira elöntik a hormonok, hogy csak a szépet és jót látja, amivel nincs baj, de attól még a tények továbbra is tények maradnak.
100
Ez nem érv, hanem mentség, aki használja, az is tudja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!