Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Terhesség megszakítása » Lehet itt normálisan beszélget...

Lehet itt normálisan beszélgetni az abortuszról? Mi a véleményed? Mennyi az esély rá, hogy itthon is betiltják?(van esély rá egyátalán? )

Figyelt kérdés

Tudom, van már 1000 + 1 kérdés a témával kapcsolatban.

Nem gyűlöletkeltésnek és nem is egy veszekedés helyének szánom ezt a kérdést. Láttam egy pár kérdést ezzel kapcsolatban itt... onnan jött ez.

Érdekel mások véleménye... Mármint tudom, van a "magzat él" és van a "nőnek joga van" nézőpont, de úgy mélyebben, jobban belemenve a témába gondoltam.

Szóval kérem, csak az írjon ide aki tisztelni tudja a másik ember álláspontját és gyűlölködés nélkül írja le a sajátját. Aki veszekedni akar menjen máshova. :)

Itt az én véleményem. Örülnék ha kialakulna itt egy értelmes, normális hangvételű "vita" (nem, nem veszekedés.. A kettő teljesen mást jelent ;))

Szóval teljes mértékben döntéspárti vagyok. (nem, nem abortuszpárti, úgy gondolom ilyen nincs)

Úgy gondolom, hogy egy nőnek nem kötelessége kitenni ennek a "procedúrának" magát, ha nem szeretné.

Mondhatnák, hogy figyelhetett volna szex közben de egyetlen egy védekezési módszer sem 100%os... Akkor neki legyen kötelező a gyerekét megtartani?

Igaz, az a kisebbség akinél kiszakad a gumi vagy gyógyszer mellett teherbe esik..de ezt ugye nem lehet ellenőrizni

A másik, amivel sokan jönnek, hogy a magzat él...

Szerintem az abortusz nem bűn, hiszen a magzat nem életképes az anyja nélkül sokáig.

Egy magzat, ami tulajdonképpen egy sejtcsomó onnantól tekinthető embernek, elismert személynek, ha már képes az anyja nélkül életben maradni (akár inkubátorral, akármivel)

Amíg erre nem képes, nem tekintem "gyilkosságnak" az abortuszt.

2020. máj. 24. 20:36
 51/102 anonim ***** válasza:
74%

"mert nem tudom elhinni, komolyan venni"

És ez egész pontosan kit érdekel rajtad kívül..? A cikk sem kizárólag a védekezés melletti terhességről szól, hisz ahhoz hogy a másik nő mit tesz és hogyan rendelkezik a teste felett, senkinek, semmilyen körülmények között nincs köze és nincs joga ítélkezni. Független a teherbeesés mivoltjától!

2020. jún. 4. 08:17
 52/102 anonim ***** válasza:
36%
Ha ítélkezni nincs is joga, de a saját véleményéhez igenis mindenkinek joga van. És joga van azt ki is fejezni.
2020. jún. 4. 08:37
 53/102 anonim ***** válasza:
76%
Aha, hát valahogy az, hogy "az ilyen ember nem nő" meg "aki abra megy gyilkos" és társai, amiket a legtöbb fanatikus szajkóz megállás nélkül úton-útfélen, minden csak nem vélemény kifejtés, hanem súlyos ítélkezés....🙄
2020. jún. 4. 08:48
 54/102 anonim ***** válasza:
37%
Mindenki a saját értékrendje szerint ítéli meg a világot és annak dolgait. Ha valaki értékrendje szerint él az, aminek ver a szíve, akkor az ő értékrendje szerint ez gyilkosság. Aki meg úgy gondolja hogy csak az él, aki már megszületett, aszerint nyilván nem gyilkosság egy 36 hetes magzat megölése sem (látod, nem is tudom máshogy nevezni). De van aki szerint az is gyilkos, aki húst eszik, vagy lecsap egy legyet. Ezt mindenki a saját erkölcseihez méri. Nyilván a véleményt meg lehet tartania magának. De ha valaki egy annyira személyes és megosztó eseményt oszt meg másokkal, mint az abortusz, az nyilván mindenféle véleményre fel van készülve.
2020. jún. 4. 08:59
 55/102 anonim ***** válasza:
18%

55

Azt mondod "ÉRTÉK"rend szerint ítéli meg a világot mindenki? Nem igaz. Aki a saját gyerekét nem hagyja élni, az nem érték szerint dönt, hanem ÉRDEK szerint.

Könnyen teszi, a tényleges cselekvést áttolja másra, az orvosra.

Lelke rajta. Meg lehet hallgatni az öregek házában az öregasszonyokat a megszületni nem hagyott gyerekeikről beszélni.

2020. jún. 21. 05:47
 56/102 anonim ***** válasza:
82%

#56 - meg lehet hallgatni a nem akart, de ennek ellenére világra kényszerített lelki sérült, elhanyagolt, szegénységben esetleg bántalmazva (potenciálisan valamilyen szerfüggő szülők által) felnevelt gyerekek élménybeszámolóit, és meg lehet nézni milyen életük van felnőttként. Nem feltétlenül az a jó egy (nem akart) gyereknek, ha megszületik. A körülmények is számítanak, és igenis értékrend azt eldönteni, hogy a te saját körülményeid megfelelőek-e egy újszülöttnek illetve gyereknek vagy sem, és ebbe így bevállalod-e. Nem önzőség felismerni, hogy valaki alkalmatlan szülőnek (bizonyítja ezt már önmagában az is, ha valakinél "véletlenül" becsúszik a terhesség), nem tudja megadni még saját magának sem az alap minimumot, és belátni hogy ezt gyereknek még annyira sem tudná biztosítani. Gondolhatsz itt mindenféle társadalmi rétegre és bőrszínű emberre, mindenütt vannak olyan érvek és indokok, amik ismeretében te is azt mondanád, hogy nem hogy nem ideális, de kifejezetten káros a környezet a gyereknek. Ugyanis élni hagyni egy dolog, de aztán azt a babát fel is kell nevelni, és ez az, ami nem megy mindenkinek. Személyes véleményem szerint többen is állnak bele a dologba, mint ahányaknak kellene, de ez már más téma.

A cselekvés meg az orvos számára mondhatni mellékes, rutinműtét, a lelki terheit ugyanúgy a nőnek (jobb esetben a férfival együtt, de ez ritka ugyebár) kell viselnie az abortusznak.

Nem az #55 vagyok, de ezt muszáj volt kiadnom magamból, bocsi.

2020. jún. 21. 07:47
 57/102 anonim ***** válasza:
0%

57

Bocsáss meg, de egyik sem érv, amit felhoztál.

Hogy -szerinted- "világra kényszerített" gyerekeknek milyen élete lesz, az a MI KÖZÖS felelősségünk. Ha a szülők nem anyagi okból képtelenek a gondoskodásra, akkor a közösség feladata átvenni a törődést, részben vagy egészben. Ha anyagi okok vannak, mint közösség, segítünk, rengeteg lehetőséget ajánlanak a különböző közösségek. Csak tudatosítani kell, hogy merjenek kérni a családok, az anyák. Sokan szívesen ugranak az első szóra, hogy segíthessenek.

NEM LEHET RUTINMŰTÉT az orvosnak sem. Gondolj csak bele, mit kell csinálnia.

2020. jún. 21. 15:46
 58/102 anonim ***** válasza:
65%
Jujj ezt ne írtad volna utolsó. A közösség meg a segítőkészség, persze. Tudod mit művel a te drágalátos közösséged egy nővel, aki örökbeadja a gyerekét? Széttépik, elhordják minden utolsó féregnek, folyamatos lelki terror, lenézés, kiveti magából a közösség, mert ugye az ilyen nem is ember... Sokkal sokkal egyszerűbb eltitkolni egy abortuszt, mint egy terhességet, így nyilván inkább azt választják, ami nem teszi tönkre az életüket.
2020. jún. 21. 15:58
 59/102 anonim ***** válasza:
77%

#58 ezt a segítség dolgot kérlek meséld el annak a millió szociális otthonban nevelkedő gyereknek, akiket jobb esetben nevelőszülőtől nevelőszülőig küldözgetnek, míg el nem érik azt a mágikus 18 éves kort, amikortól már bűntudat nélkül emelheti a kezeit az állam, de amúgy nem adott nekik más útravalót az életbe, csak egy rakás lelki terhet és talán egy-két jó tanácsot.

Elméletben nagyon szép a dolog, és valóban nekünk, mint közösségnek kéne elég erősnek és nagynak lennünk ahhoz, hogy felelősséget vállaljunk az ÖSSZES nem akart gyerekért, de a gyakorlatban ez (sajnos) nem valósul meg. Ahogyan azt is elég megnézned, hogy mennyi sok családsegítő egyesület és lehetőség van itthon, mégis minden ötödik nő családon belüli erőszak áldozataként hal meg. A valóság gyakran keményebb, mint ahogyan azt szeretnénk.

2020. jún. 21. 16:04
 60/102 anonim ***** válasza:
77%

59-60

Nem 1 közösség van, hanem számtalan. Bár én semmit nem írtam örökbefogadásról, de miután örökbeadja valaki a gyermekét, új életet kezdhet, a kutya se tudja róla -sajnos, nem is érdekel manapság senkit-, hogy mit csinált 1-2 évvel azelőtt.

Az abortuszt sem lenne szabad eltitkolni, ha már úgy döntött, nyugodtan vállalhatja bárki.

"szociális otthonban" nem nevelkedik gyerek. Nevelőszülőtől nevelőszülőig azért kell küldözgetni, mert nem szabad hagyni, hogy a nevelőszülő túlságosan kötődjön egy gyerekhez, aki nem örökbeadható.

Talán az örökbeadhatóság szabályain lehetne változtatni, már régóta szó volt róla.

2020. jún. 21. 16:20

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!